Algenolie

Deze bron van omega 3 is minder bekend dan visolie. In de vegan multivitamine van Vitaily zit algenolie. We vertellen je hier graag meer over!

Wat is algenolie?

Algenolie wordt, zoals de naam al zegt, gemaakt van algen. Dit zijn kleine planten die in oceanen en rivieren te vinden zijn. Wat maakt deze kleine planten zo bijzonder? Ze zitten bomvol omega 3! Een van de redenen dat vissen veel omega 3 bevatten, is ook deels doordat sommige vissen veel algen eten. Algen die op een goede manier gekweekt zijn bevatten de belangrijke omega 3-vetzuren EPA en DHA.

Wat is beter visolie of algenolie?

Eigenlijk maakt dat niet veel uit. Waarom? Want beide oliën bevatten de goede omega 3-vetzuren die je wilt hebben. Vis is erg gezond, maar niet duurzaam. De visindustrie is slecht voor het milieu, dat wordt duidelijk in verschillende documentaires zoals Seaspiracy van Netflix. Ondanks het MSC-keurmerk voor duurzame visvangst, heeft Vitaily gekozen om helemaal géén visolie te gebruiken. Een gezondere keuze voor het welzijn van de natuur. De voorkeur van Vitaily gaat uit daarom uit naar algenolie, dit maakt onze supplementen ook 100% vegan. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zonder zorgen onze supplementen kunnen gebruiken.

Hoe gezond is algenolie?

Algenolie bevat omega 3-vetzuren zoals EPA en DHA. Deze omega 3-vetzuren zijn bewezen gezond en zijn sterk vergelijkbaar met visolie. Algenolie kan bijdragen aan een gezondere bloeddruk, het verlagen van bloedvetten en een normale hartwerking. Het kan zelfs mentale klachten verminderen zoals angst, depressie en stress. Voor zwangere vrouwen zijn omega 3-vetzuren ook onmisbaar voor een gezonde oog- en hersenontwikkeling van de foetus, maar ook voor de borstvoeding van de baby.

Hoeveel algenolie per dag?

Het Voedingscentrum adviseert een volwassene om per dag minimaal 250 mg binnen te krijgen om te profiteren van positieve effecten. Onderzoek duidt aan dat er nog meer positieve effecten ontstaan bij een hogere dosis. Hogere doseringen van omega 3 (tot 2200 mg per dag) kunnen verschillende positieve effecten bieden:

  • Verminderde symptomen van depressie en angst
  • Verminderd risico op borst-, prostaat- en dikkedarmkanker
  • Verminderde kans op hartaanvallen bij patiënten met hart- en vaatziektes

Om écht te profiteren van omega 3, bevat Vitaily 1400 mg omega 3-vetzuren uit algenolie.

Hoe algenolie innemen?

Je kunt algenolie op verschillende manieren innemen. Algenolie is te verkrijgen in een vloeibare vorm en een capsule vorm. Onze algenolie capsules met vitamine D3 & K2 zijn makkelijk in te nemen met een slok water. Net als de rest van onze supplementen. Je hebt maar 4 slokken water en 6 seconden nodig voor een volledige suppletie!

Hoeveel algenolie zit er in de supplementen van Vitaily?

In de vegan supplementen van Vitaily zit 1400 mg omega 3-vetzuren uit algenolie. Alle ingrediënten in Vitaily zijn compleet vegan. Belangrijk is dat de algenolie capsules donker en koel bewaard worden. Omega 3-vetzuren raken namelijk snel beschadigd door licht en verhitting. Vitaily heeft zelf ook vitamine E toegevoegd als additief, deze vitamine helpt tegen oxidatie en beschermt de capsules.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.