Vitamine K2  

De meeste mensen kennen vitamine D, vitamine B, maar vitamine K2 hoor je minder vaak. Toch is dat zeker niet terecht. In de veganistische supplementen Vitaily zit ook vitamine K2 en dat is niet zonder reden. Wij vertellen je er graag meer over. 

Wat is vitamine K2? 

Vitamine K2 is een vitamine die ons lichaam vormt in de darmen en die we uit voedingsproducten zoals kwark en kaas halen. Samen met vitamine K1, dat voornamelijk zit in groene groenten, vormt dit vitamine K. De hoeveelheid vitamine K die het lichaam aanmaakt is niet hoog. En met name van vitamine K2 kunnen we vaak wel iets extra gebruiken.

Wat doet vitamine K en hoe ondersteunt het?

Vitamine K staat bekend bloedstolling te reguleren, maar is ook belangrijk voor de groei van botten. Het zorgt voor het transport van calcium en houdt zo de bloedvaten schoon. Het heeft dus een belangrijke functie, namelijk; 

  • Hart- en vaatziekten voorkomen. 
  • Botopbouw versterken. 
  • Bloedstolling verminderen. 

Een belangrijke vitamine voor jouw vaten! 

Hoeveel vitamine K moet ik binnenkrijgen? 

Voor de inname van vitamine K1 is een richtlijn. Voor vitamine K2 is geen richtlijn opgesteld. Het lichaam heeft dagelijks minimaal 180 microgram vitamine K nodig voor het beste effect. 

Hoeveel vitamine K2 zit er in de veganistische supplementen van Vitaily? 

In de vegan supplementen van Vitaily zit 90 microgram vitamine K2. Zo ondersteunt deze complete suppletie met betere bloedvaten en sterkere botten. Maar de veganistische supplementen bevatten uiteraard meer vitamines en mineralen. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt. Lees hier meer over de ingrediënten.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.