Waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat

In dit artikel lees je waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat. Weet jij waar selenium allemaal goed voor is en hoe je zorgt dat je er voldoende van binnenkrijgt?

In de multivitamine van Vitaily zit een aantal belangrijke vitamines en mineralen. Een deel hiervan is bij veel mensen al wel bekend. Denk aan vitamine C, vitamine B en Omega 3-vetzuren: die kennen we allemaal wel. Andere mineralen staan een stuk minder vaak in de spotlight. Één daarvan is selenium. Weet jij waar selenium van nature in voorkomt en waarom het zo goed voor je is? En waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat? Dat lees je in dit artikel.

Selenium in je voeding

Selenium wordt ook wel seleen genoemd. Je lichaam heeft er niet heel veel van nodig, maar het is wel belangrijk dat je er voldoende van binnenkrijgt. Gelukkig is dat niet zo’n probleem: selenium zit namelijk in zowel dierlijke als in plantaardige producten. Je vindt het vooral in vis en noten. Paranoten zijn bijvoorbeeld een goede bron van selenium. Daarnaast krijg je ook selenium binnen door volkoren graanproducten, vlees en zuivelproducten te eten.

Je lichaam neemt in totaal zo’n 70% op van het selenium dat in je voeding zit. Door bewust met je voeding om te gaan, kun je dus al voor een groot deel in je seleniumbehoefte voorzien; fijn!

De gezondheidseffecten van selenium

Maar waarom heb je selenium dan precies nodig? Selenium werkt als een antioxidant en draagt bij aan de productie van het schildklierhormoon. Als antioxidant helpt selenium het natuurlijke afweersysteem van je lichaamscellen. Dit doet het door rode bloedlichaampjes en cellen te beschermen tegen beschadiging. Ook zorgt het ervoor dat zware metalen in je voeding minder giftig worden.

Een ander positief gezondheidseffect van selenium is dat het goed is voor je nagels en je haar. Bovendien is selenium belangrijk voor een normale kwaliteit van sperma. Als je aan gezinsuitbreiding denkt, kan het zeker geen kwaad om eens te kijken naar je seleniuminname.

Zo merk je een tekort aan selenium

Selenium zit in veel producten die op je dagelijkse menu staan. Je zult dus waarschijnlijk niet zo snel een tekort aan selenium hebben. Een seleniumtekort treedt op als je lange tijd te weinig selenium binnenkrijgt. Je kunt dan last krijgen van spierzwakte en spierpijn. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot hartproblemen.

Als je een tekort aan selenium vermoedt, moet je dit altijd laten controleren door een arts. Zelf kun je een multivitamine met selenium gebruiken om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op peil te houden.

Waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat

Omdat selenium zo’n belangrijk mineraal is, mag het zeker niet in de multivitamine van Vitaily ontbreken. Hiervoor gebruiken we selenomethionine: selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt. Zo weet je zeker dat je een natuurlijk voedingssupplement gebruikt.

Bij Vitaily vinden we natuurlijke ingrediënten en zorg voor onze aarde namelijk erg belangrijk. Dit zie je ook terug in de andere vitamines en mineralen in onze multivitamine. Bovendien zit je dagelijkse portie in een biologisch afbreekbaar dagzakje van biofolie en planten we voor iedere verkochte maanddoos een boom. Dus, waar wacht je nog op? Bestel ook jouw Vitaily multivitamine in onze webshop.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Kim van Weering

Digitale duizendpoot

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.