Vitamine B

Wist je dat vitamine B12 voornamelijk in dierlijke producten zit? Daarom is het voor veganisten belangrijk om op hun vitamine B12-gehalte te letten. Vitamine B12 is nodig voor het lichaam om goed te functioneren. Het helpt je energieniveau op peil te houden en ondersteunt je immuunsysteem. Vitamine B speelt onder andere een rol bij de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel, de weerstand en de energieproductie.

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn tegenwoordig voldoende veganistische vitamine B12 supplementen op de markt. Lees verder om meer te leren over deze belangrijke voedingsstof!

Wat is vitamine B12?

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen vitamine B12 en andere vitamines. Om te beginnen zijn er verschillende soorten B vitamines. Vitamine B12 is een van de acht essentiële wateroplosbare vitamines die alleen uit voedsel of supplementen verkregen kunnen worden. Dit betekent dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken en je moet het uit externe bronnen halen. B12 vitamines zijn vooral voor vegans lastig te verkrijgen, omdat het voornamelijk in dierlijke producten te vinden is.

Wat doet vitamine B12 en waarom is het belangrijk?

Vitamine B12 is om verschillende redenen belangrijk. Het helpt je energieniveau op peil te houden, ondersteunt je immuunsysteem en speelt een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot problemen als bloedarmoede, zenuwbeschadiging en zelfs dementie. Om je vitamine B12 op peil te houden kun je supplementen slikken als ondersteuning. Zeker als vegan is het belangrijk om dit in de gaten te houden. Gelukkig zijn er veel vitamine B12 tabletten die vegan zijn.

Hoe weet ik of ik een vitamine B12 supplement nodig heb?

Als veganist is vitamine B12 onmisbaar. Dat komt omdat de beste bronnen van deze voedingsstof dierlijke producten zijn. Als je niet zeker weet of je genoeg binnenkrijgt, is het altijd een goed idee te overleggen met je arts. Ook is het belangrijk om in gedachten te houden dat B12 tabletten voor vegans dienen als ondersteuning. Kijk dus ook goed naar je voeding of raadpleeg eventueel een voedingsdeskundige.

Wat zijn de beste bronnen van Vitamine B12 voor veganisten?

Als veganist is het belangrijk om te weten hoe je aan voldoende vitamine B12 komt. Deze voedingsstof is onmisbaar voor het lichaam en wordt alleen verkregen uit voedsel of supplementen. De beste bronnen van vitamine B12 voor veganisten zijn verrijkte voedingsmiddelen en supplementen. Enkele goede opties zijn verrijkte plantaardige melk, granen en voedingsgist. Als je niet zeker weet of een voedingsmiddel verrijkt is met B12, kijk dan op het etiket of raadpleeg een voedingsdeskundige.

Hoeveel vitamine B12 heb ik nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is volgens de Gezondheidsraad voor vitamine B12 is 2.8 microgram. Deze hoeveelheid kan echter te laag zijn als je veganist bent en niet genoeg uit je voeding haalt. Daarom is het een goed idee om met je orthomoleculaire therapeut en/of OERsterk coach te overleggen voor je supplementen neemt of eventueel een voedingsdeskundige te raadplegen.

Hoeveel vitamine B12 zit er in de supplementen van Vitaily?

In de vitamine B12 supplementen voor veganisten van Vitaily zit een veilige lage dosering 2.8 microgram vitamine B12. Deze basis hoeveelheid is toegankelijk voor iedereen.Vitaily bevat vitamine B in twee werkzame vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine. Beide zijn waardevol voor je lichaam. Zo ondersteunt deze complete suppletie het immuunsysteem en helpt het tegen vermoeidheid. Onze veganistische supplementen bevatten meer vitamines en mineralen zoals vitamine D3, K2, A, jodium, zink, magnesium, selenium en omega-3 in de vorm van algenolie. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt in de vorm van een volledige suppletie. Wordt Daily Vitaily in maar 6 seconden en 4 slokken water!

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.