Antwoorden op veelgestelde vragen

Vraag maar raak

Productinformatie

Lees hier alle beantwoorde vragen over o.a. de inhoud van Vitaily en voor wie het geschikt is.

Wat is Vitaily?

Vitaily is een simpel dagzakje met noodzakelijke basissuppletie.

Welke stoffen zitten er in Vitaily en wat vervangt het?

De juiste hoogwaardige en essentiële stoffen bij elkaar. De juiste concentratie magnesium, jodium en selenium verdeeld over 2 tabletten & de juiste concentratie vitamine D3, vitamine K2, omega 3 in 1 capsule.

Het vervangt dus een groot aantal losse ingrediënten én de tijd om dit te verzamelen en te bereiden. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon blijft de basis. Vitaily is een praktische en nuttige aanvulling om je gezondheid extra te ondersteunen.

Is Vitaily glutenvrij?

Zeker, de suppletie is glutenvrij. Daarnaast bevat Vitaily ook geen lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Waarom wordt er gebruik gemaakt van visolie en niet vegan?

Lees onze uitgebreide blog voor verdieping op deze vraag.

Simpel samengevat: ALA wordt langzaam omgezet naar EPA en DHA. EPA en DHA uit voedsel helpt dan beter je omega-3 gehalte te ondersteunen dan alleen ALA. Extra EPA en DHA ondersteunt je gezondheid. 

Voor iedereen die geen visolie wilt hebben we Vitaily Vegan met algenolie, klik hier

Is een dagzakje ook geschikt voor kinderen?

Het is in ieder geval niet geschikt voor kinderen onder 10 jaar. De richtlijnen zijn niet duidelijk voor de fase tussen 10 en 18 jaar (ook afhankelijk van leeftijd en gewicht). We hebben daarom als veiligheidsmarge de ondergrens vanaf 18 jaar aangehouden.

Voor wie is Vitaily niet geschikt?

Vitaily is niet geschikt voor mensen met visallergie i.v.m. visolie. Ook is Vitaily niet geschikt voor mensen met de auto-immuunziekte Hashimoto (i.v.m. jodium) en bij mensen met de autoimmuunziekte sarcoïdose (i.v.m. vitamine D3). 

Verder is het voor iedereen vanaf 18 jaar de zinvolle aanvulling op een vitaler leven.

Kan ik Vitaily Basis gebruiken bij schildklierproblemen?

Bij sommige mensen kan jodium schildklierklachten verergeren. Dit is per individu verschillend en in de meeste gevallen treden negatieve effecten op bij jodiuminnames die hoger liggen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De ADH voor jodium voor volwassenen is 150 mcg. Voor vrouwen die zwanger zijn geldt een ADH van 175 mcg en voor vrouwen die borstvoeding geven 200 mcg. Vitaily Basis bevat minder dan de AHD, namelijk 100 mcg per dag.

Wanneer schildklierklachten door jodium erger worden, nemen zij vaak weer af zodra de jodiuminname wordt verlaagd.
Daarnaast is het belangrijk om minimaal vier uur te houden tussen de inname van schildkliermedicijnen (T4 en/of T3) en Vitaily Basis. Magnesium kan namelijk de opname van schildkliermedicatie remmen.

Mag ik Vitaily Basis gebruiken in combinatie met medicijnen?

Over het algemeen is Vitaily Basis veilig te gebruiken in combinatie met medicijnen. Vitaily Basis bevat stoffen die de opname (en dus de werking) van sommige medicijnen kunnen remmen als zij gelijktijdig worden ingenomen. Daarom is ons advies om minimaal twee uur te houden tussen de inname van jouw medicijnen en Vitaily Basis. Voor schildkliermedicatie geldt vier uur.

Mag ik Vitaily Basis gebruiken in combinatie met bloeddrukverlagende medicijnen?

Vitaily Basis bevat magnesium. Dit mineraal heeft een bloeddrukverlagend effect en kan het effect van bloeddrukverlagende medicatie versterken. Hierdoor is mogelijk minder medicatie nodig. Wij raden aan om je bloeddruk in de gaten te houden en in overleg met je arts je medicatie aan te passen indien nodig.

Verder kan magnesium ook de opname van bètablokkers remmen indien zij gelijktijdig worden ingenomen. Daarom wordt geadviseerd om minimaal twee uur te houden tussen de inname van bètablokkers en Vitaily Basis. Voor meer verdieping klik hier.

Mag ik Vitaily Basis gebruiken in combinatie met bloedverdunners?

In Vitaily Basis zitten vier ingrediënten die in een hoge dosering de werking van bloedverdunners (Coumarine-derivaten: marcoumar, acenocoumarol, fenprocoumon, warfarine) kunnen beïnvloeden, namelijk omega 3-vetzuren, vitamine A, vitamine K en magnesium. De doseringen van de omega 3-vetzuren (1000 mg), vitamine A (400 mcg) en vitamine K2 (45 mcg) in Vitaily Basis zijn veilig te gebruiken in combinatie met bloedverdunnende medicijnen. Negatieve effecten treden pas op bij 5.000 mg omega 3-vetzuren en/of bij meer dan 750 mcg vitamine A en/of bij vitamine K-doseringen van meer dan 100 mcg per dag.* Het is altijd wijs om bij gebruik van bloedverdunners de bloedstollingswaarde regelmatig te meten. 

Mogelijk wordt de inname van vitamine A te veel als Vitaily Basis wordt gecombineerd met het regelmatig eten van lever. Wees hier dus op bedacht.
Magnesium kan de opname van Coumarine-derivaten remmen als zij gelijktijdig worden ingenomen. Daarom is het advies om minimaal 2 uur te houden tussen de inname van Coumarine-derivaten en Vitaily Basis.

*Schurgers, L. J., Shearer, M. J., Hamulyák, K., Stocklin, E., & Vermeer, C. (2004). Effect of vitamin K intake on the stability of oral anticoagulant treatment: dose-response relationships in healthy subjects. Blood, 104(9), 2682-2689.

Hoe veilig is Vitaily?

Vitaily is veilig en alle ingrediënten zijn onder GMP (Good Manufacturing Practises) en BRC (Global Standard for Food Safety) geproduceerd. De duurzame visolie heeft het MSC-logo.

Good Manufacturing Practise (GMP) betekend letterlijk ‘goede manier van produceren’. GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor onder andere de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Bij GMP wordt er nauwkeurig vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Hierbij worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproducten gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol.   

Hoe weet ik of dit voor mij niet te veel of te weinig is? Ieder persoon is toch anders?

Klopt, lees onze uitgebreide blog voor verdieping op dit antwoord. De supplementen bieden een veilige ondersteuning en aanvulling op het moderne leven, waaronder het voedingspatroon. De doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijke bronnen en praktijkervaring.

Hoe en wanneer neem je Vitaily in?

De inhoud van het dagzakje (2 tabletten & 1 capsule) zijn simpel met een glas water bij de maaltijd in te nemen. Het beste kun je dit bij de eerste maaltijd innemen (of dit nu je ontbijt of de lunch is). 

Ik hoef de visolie niet, kan ik ook zonder bestellen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De dagzakjes bevatten 2 tabletten en 1 capsule (waar onder andere duurzame MSC-visolie in zit). We onderzoeken op dit moment of er ook een Vitaily Basis Vegan optie mogelijk is (dus met algenolie i.p.v. visolie), maar dit laat nog even op zich wachten. 

Hoef ik geen andere of extra visolie meer in te nemen als ik deze dagzakjes neem?

Nee. Wel zou je 1 a 2 keer per week wat uit de zee kunnen eten (van vis, schaal- en schelpdieren tot zee groenten).

Ik slik nu verschillende supplementen, wat moet ik blijven nemen als ik Vitaily slik?

Vitaily voorziet je van 6 belangrijke stoffen die in de basissuppletie thuis horen (omega 3, vitamine D3, vitamine K2, magnesium, jodium en selenium). Deze supplementen hoef je niet dubbel te slikken. Supplementen zijn een handig hulpmiddel bij een gezond leefpatroon, waaronder 500 gram groente per dag. Daarnaast zijn er veel specifieke andere indicaties waarvoor je andere (dus extra) supplementen kunt slikken. Denk aan zwangerschap, vegetariërs, (top)sporters of bij klachten. Raadpleeg een orthomoleculair arts/therapeut of OERsterk Coach voor antwoord op deze specifieke hulpvragen.

Waarom zit er geen vitamine C in Vitaily?

Er moeten veel hulpstoffen in de tabletten worden toegevoegd om vitamine C stabiel te houden (namelijk Maltodextrin, Polyvinylpyrrolidon, Magnesium Stearate, HPMC en Calcium Carbonate). Dit willen wij niet.
De stoffen in Vitaily zijn een aanvulling op het moderne eetpatroon. We zijn voorstander van veel (biologische) groente en fruit per dag, het liefst minimaal 500 gram. Dit is een goede bron van vitamine C en dekt de basisbehoefte (minimaal 75mg = 100% ADH) af. Voor specifieke indicaties of klachten zou je extra vitamine C kunnen slikken. Raadpleeg hiervoor een orthomoleculair arts/therapeut of OERsterk Coach.

Waarom maken jullie gebruik van cellulose als bijstof?

Cellulose is een grondstof van de tabletten. Vitaily maakt namelijk geen gebruik van de antikleefstof magnesiumstearaat. Deze stof – die is overgenomen uit de farmaceutische industrie – verhindert het kleven van de capsules aan de mallen van volautomatische capsuleermachines. Magnesiumstearaat vermindert de oplosbaarheid van de ingrediënten in tabletten en capsules.

Ik heb een zwangerschapswens, ben zwanger of geef borstvoeding? Is Vitaily hier ook aan te raden?

Bij zwangerschap(swens) en borstvoeding zijn er betere supplementen zoals ‘Elke Dag Mama’ van het merk Vitals. Hierin zit ook voldoende vitamine B11 (foliumzuur), wat in deze fase essentieel is. 

Na de zwangerschap en/of borstvoeding kun je weer op Vitaily overstappen. 

Vitaily bevat geen:

Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Bezorging

Benieuwd hoe de bezorging precies in z’n werking gaat en wanneer je jouw pakketje kan verwachten? Lees de veelgestelde vragen hieronder.

Wanneer ontvang ik Vitaily?

Zodra je de bestelling geplaatst hebt, kun je deze binnen 1 a 2 werkdagen bij je thuis verwachten. Bij het jaarabonnement ontvang je ieder kwartaal een nieuw pakket.

Waar wordt Vitaily geleverd?

Vitaily wordt door heel Europa geleverd. Voor landen buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

Hoe weet ik dat mijn bestelling onderweg is?

Je ontvangt een e-mail wanneer jouw bestelling verwerkt en klaar voor verzending is. Je kan het pakketje dan de volgende werkdag op het afleveradres verwachten.

Kan ik het pakketje op een ander adres afleveren?

Jazeker! Tijdens het afrekenen kan je zowel een factuuradres als afleveradres opgeven.

Ik heb meer dan 5 dagen geleden mijn pakketje besteld maar nog niks ontvangen?

Na je bestelling heb je een mail ontvangen waarin het verzendmoment staat vermeld. Verder nog vragen? Neem dan contact op met bestellingen@vitaily.nl

Past het pakketje door de brievenbus?

Het pakketje past niet door de brievenbus en wordt dus als bezorgpakket verstuurd.

Garantie

Alles over het beleid rondom de garantie.

Heb ik garantie op Vitaily?

Je hebt 14 dagen bedenktijd na aankoop. Je kunt Vitaily binnen 14 dagen zonder reden van opgaaf retourneren.

Betaling

Alles over de betaalmogelijkheden en hoe een abonnement verrekend wordt.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Je kan Vitaily met iDeal of Bancontant betalen.

Hoe wordt een jaarabonnement verrekend?

Na de eerste betaling wordt door middel van een automatische incasso per kwartaal €135,- (incl. BTW) verrekend.

Wil jij ook iedere dag vitaler worden?

start nu met vitaily

Vitaily Basis dagzakje

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen