Voedingsstoffen

3 min lezen

Welke vitamines en mineralen helpen bij een jetlag?

Reizen naar een andere tijdzone kan leuk en avontuurlijk zijn, maar een jetlag kan je trip ook behoorlijk verstoren. Wanneer je in een willekeurige zoekmachine “tips tegen een jetlag” intoetst, krijg je al snel een lijst met praktische suggesties: handig en zeker nuttig. In dit blog delen wij een aantal leefstijltips. Denk aan proactief schakelen met je tijdzone, hydrateren én het dragen van een filter-bril. Ook zoomen we (natuurlijk!) in op vitamines en mineralen die ondersteunend werken bij het herstel van een jetlag.

4 min lezen

Magnesium: de ins & outs over dit machtige mineraal

Het is een van de belangrijkste mineralen voor onze gezondheid: magnesium. Het speelt een grote rol in ruim driehonderd (!) processen in je lichaam. Daarom is het belangrijk om er voldoende van binnen te krijgen.

3 min lezen

Oorzaken en mogelijke signalen van een magnesiumtekort

2 min lezen

Waarom je ‘gouden duo’ vitamine D3 en K2 wilt combineren

Wist je dat vitamine D3 en vitamine K2 elkaar nodig hebben om goed tot hun recht te komen in je lijf? We leggen uit hoe het zit.

3 min lezen

3 OERsterke tips om je libido te beïnvloeden

Behoefte aan intimiteit en seksualiteit zijn allesbehalve vanzelfsprekend: het is niet iets wat in je genen zit of waar je aanleg voor kunt hebben. Je beïnvloedt je libido zelf - positief en/of negatief - met onder andere je leefstijl.* Hoe vaak je ‘zin hebt’ hangt van veel verschillende factoren af en je dagelijkse gewoonten spelen hierin een cruciale rol. 'Onze' Richard de Leth legt het je haarfijn uit.

3 min lezen

Déze vitaminen en mineralen dragen bij aan gezonde, sterke nagels

2 min lezen

Waarom is omega 3 zo belangrijk voor je gezondheid?

Omega 3. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat deze krachtige vetzuren goed voor je zijn, maar weet je ook waarom?

3 min lezen

Alles over (sluip)suikers: hoe heten ze en waar zitten ze in? 

Suikers. De verleidelijke boosdoeners die onze cravings naar zoetigheid stillen. Ze verstoppen zich subtiel in onze dagelijkse voeding en weten ons altijd weer te verleiden. En net wanneer je de verleiding voor die romige milkshake weet te weerstaan en kiest voor een sapje, blijkt ook dat sapje niet zo gezond te zijn als je denkt…  In deze blog lees je alles over sluipsuikers, suikers in het algemeen en suikervervangers. 

2 min lezen

Waarom heeft je lichaam baat bij een dagelijkse dosis jodium? 

Jodium is van groot belang voor je gezondheid: het mineraal speelt een cruciale rol in de werking van je schildklier en de productie van schildklierhormonen.

4 min lezen

Lage vitaminewaarden? Dit zijn de signalen van je lichaam

Hoe weet je of je een disbalans hebt op het gebied van bepaalde vitamines of mineralen? Het enige écht juiste antwoord op deze vraag krijg je als je je bloed laat onderzoeken. Je kunt een afspraak maken via de huisarts en je bloed vertelt je precies waar de tekorten eventueel zitten. Wél geeft je lichaam signalen die kunnen wijzen op lage vitaminewaarden, die je vervolgens verder onder de loep kunt nemen.

5 min lezen

Hoe weet je of de kwaliteit van supplementen goed is? Een snelcursus etiketten lezen

Zowel bij drogisterijen als online is het aanbod in supplementen-land gigantisch. Ze beloven allemaal van alles, maar vaak kunnen ze dit door de keuzes die het merk maakt op het gebied van ingrediënten niet waarmaken.

2 min lezen

Kan ik alle vitaminen en mineralen uit mijn voeding halen?

Dat voldoende vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnenkrijgt?

2 min lezen

Ik ga op vakantie en ik neem mee … Vitaily!

YES, vakantie! Of je nu ergens naartoe gaat of lekker thuisblijft, Vitaily is er altijd voor je.

2 min lezen

Suppletie, leefstijl en voeding bij een auto-immuunziekte

Bij Vitaily worden we digitaal regelmatig aan ons mouw getrokken met (specifieke) vragen over suppletie in combinatie met een auto-immuunziekte. Maar ook over voeding en leefstijl in het algemeen. De hoogste tijd om die waardevolle informatie eens te bundelen in een blog.

2 min lezen

Vitamines bij vermoeidheid

We hebben er allemaal weleens last van: vermoeidheid. Je bent bekaf, of voelt je lusteloos. Soms is de oorzaak duidelijk: je hebt bijvoorbeeld slecht geslapen of heel intensief gesport. Maar wat als dat niet zo is? En wél op tijd naar bed gaat en gezond eet, maar nog steeds niet vooruit te branden bent? Dan kunnen extra vitamines je de boost geven die je nodig hebt.

2 min lezen

De voordelen van vitamine B6: het zijn er nogal wat

Er is een aantal verschillende soorten vitamine B, waarvan B6 een belangrijke is. Toch is het niet bij iedereen bekend wat vitamine B6 precies doet. Wij geven je het antwoord in deze blog, de voordelen van vitamine B6 in de schijnwerpers.

5 min lezen

Een multivitamine voor 50-plussers: dit moet je weten

Een multivitamine voor 50-plussers geeft je de juiste vitamine en mineralen die jij in deze levensfase nodig hebt. Lees hier welke belangrijk voor je zijn.

2 min lezen

Waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat

In dit artikel lees je waarom de Vitaily multivitamine selenium bevat. Weet jij waar selenium allemaal goed voor is en hoe je zorgt dat je er voldoende van binnenkrijgt?

2 min lezen

“Hoe denken jullie dat je Vitaily uitspreekt?”

De uitspraak is dan wel niet voor iedereen easy peasy, Vitaily is dat gelukkig wel! Jouw dagelijkse dosis suppletie in een handig biofolie-zakje. Makkelijker wordt ‘t niet. En als Vitaily-gebruiker is het ons trouwens om het even hoor, hoe je Vitaily uitspreekt. 😉

2 min lezen

Multivitamine voor en tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger? Allereerst van harte gefeliciteerd, natuurlijk. Een spannende tijd, waarin het belangrijk is dat je extra vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar hoe zit het eigenlijk met het innemen van suppletie als je zwanger wilt worden?

2 min lezen

Wat is Omega 3 en waar is het goed voor?

Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor je gezondheid. Je vraagt je misschien af wat het precies is en vooral: waar het goed voor is. Dat leggen we je graag uit in dit blog.

2 min lezen

De beste multivitamine voor mannen: alles wat je moet weten

Een multivitamine voor de man biedt je alles wat je nodig hebt om het maximale uit het leven te halen. Vitaily maakt het je bovendien wel heel makkelijk.

2 min lezen

Is een multivitamine vegan?

Als je plantbased eet, weet je ongetwijfeld dat het belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je al je vitamines en mineralen binnenkrijgt. Alleen: is een multivitamine wel vegan?

2 min lezen

De 6 voordelen van een multivitamine

Wil je weten waarom een multivitamine een goed idee is? Wij zetten de 6 voordelen van een multivitamine voor je op een rij. Je leest ze hier!

2 min lezen

Alles over een multivitamine voor vrouwen

Een multivitamine voor vrouwen helpt je een handje om alle ballen in de lucht te houden. Lees hier hoe de Vitaily multivitamine jou helpt.

2 min lezen

Wat is algenolie en waar is het goed voor?

De vegan multivitamine van Vitaily bevat algenolie. We krijgen regelmatig de vraag wat dit precies is. Tijd dus om kennis te maken.

2 min lezen

EPA en DHA: dít is de aanbevolen hoeveelheid per dag

EPA en DHA zijn Omega-3 vetzuren die in een gezond voedingspatroon niet mogen ontbreken. Maar wat is de aanbevolen hoeveelheid EPA en DHA per dag? Je leest het hier.

3 min lezen

Wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Voedingssupplementen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan je gezondheid. Maar wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

2 min lezen

Dit is waarom je ook in de zomer vitamine D wilt slikken

Je lichaam heeft vitamine D nodig om je immuunsysteem gezond te houden. Bovendien helpt het om calcium uit je voeding op te nemen. Superhandig dus, dat je lichaam zelf vitamine D kan aanmaken. Het enige wat je lijf voor die aanmaak nodig heeft, is zonlicht.

2 min lezen

Vitamine D3: ‘best friends’ met calcium en sterke botten

Er zijn veel verschillende vitaminen en vitamine D3 is daar misschien wel één van de bekendste van. Daar is een goede reden voor, want we komen steeds meer te weten over de gunstige eigenschappen van deze vitamine.

2 min lezen

Vitaily: vegan, dus geschikt voor iedereen!

Bij Vitaily hechten veel waarde aan duurzaamheid. Zowel thuis als op kantoor. Thuis maken we bewuste keuzes: we scheiden het afval, investeren in zonnepanelen en hebben onlangs een testrit gemaakt in een elektrische auto. Maar ook op kantoor maken we continu doelgerichte duurzame stappen.

2 min lezen

Gemak in een (duurzaam) dagzakje

Je eet elke dag gezond en afwisselend, met voldoende groenten en fruit. Je beweegt genoeg, maar toch voel je je vaak zó moe. Misschien vraag je je stiekem af hoe anderen dat doen: én werk, én kinderen én sporten én het huishouden. Of heb je regelmatig vage spierpijn zonder dat je bijzonder hard hebt gesport. En maalt je hoofd maar door, waardoor je je onrustig en zenuwachtig voelt.

2 min lezen

Zelfzorg: hoe doe je dat gedurende de dag? 15 praktische tips en voorbeelden

Elke dag krijgen onze hersenen duizenden prikkels te verwerken. Vaak begint dat vroeg in de ochtend al – want wie grijpt er niet meteen na het wakker worden naar z’n telefoon?

2 min lezen

Moeders, ook zo moe van alle ballen in de lucht houden?

Voel jij je de laatste tijd moe en gefrustreerd? Val je soms heftiger uit tegen je familie of huisgenoten dan je zou willen? En heb je misschien al weken last van vage lichamelijke klachten?