Omega 3

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste drie van het stel ken je misschien wel: alfa-linoleenzuur (ALA) en de vis-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3 wordt meestal uit vis- en schaaldieren gehaald, maar ook uit visolie en algenolie.

Veelgestelde vragen over omega 3

DHA en EPA zijn goed voor het hart. DHA draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie. Dagelijks 250 mg EPA en DHA heeft met name een positief effect op: het hart, de bloedvaten, de hersenen, het gezichtsvermogen, het triglyceriden in het bloed.

*triglyceriden = vetten in het bloed die je lichaam gebruikt voor energie.

Ja, vitaily maakt gebruikt van een algenolie.

Vis is de belangrijkste bron. EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- schelpdieren. De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn rijk aan DHA en EPA. Let wel op een biologische afkomst van het product.

Omega 3 is niet gevaarlijk en heeft vooral positieve effecten op ons lichaam. Wel is het belangrijk dat je de juiste dosering volgt.

Ja, dat kan. Als je meer dan 3 gram per dag aan EPA en DHA binnenkrijgt, is het mogelijk dat je de stolling van je bloed beïnvloedt. In de praktijk komt dit echter zelden voor. In ons dagelijkse Omega 3-supplement zit 1050 mg Omega 3-vetzuren waarvan 200mg EPA en 404 mg DHA. Vitaily heeft bewust gekozen voor een veilige dosering, waarbij je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om te profiteren van de voordelen.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.