Selenium

Selenium is een spoorelement (antioxidant). Het zorgt voor een goed werkende schildklier en ondersteunt je weerstand, huid en nagels.

Wat is selenium en hoe ondersteunt het je gezondheid?

Selenium (seleen) is belangrijk voor een goede werking van de schildklier, omdat het bijdraagt aan de productie van het schildklierhormoon. Verder beschermt het cellen tegen beschadiging en is het belangrijk voor groei, goed functioneren van de hersenen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Selenium zit in veel voedingsmiddelen en in zowel dierlijke als plantaardige producten. Je lichaam heeft er niet veel van nodig, maar het is belangrijk dat je er voldoende van binnenkrijgt. Vooral vis en noten (paranoten in het bijzonder) zijn goede bronnen van selenium. Door gezond te eten, kun je in principe voor een groot deel in je seleniumbehoefte voorzien. Een eventueel tekort aan selenium merk je aan zwakke/pijnlijke spieren, verminderde weerstand en mentale neerslachtigheid.

Hoeveel selenium moet ik binnenkrijgen?

Dagelijks hebben volwassenen 70 microgram selenium nodig. De bovengrens voor volwassenen ligt op 300 microgram.

Hoeveel selenium zit er in de veganistische supplementen van Vitaily?

Omdat selenium zo’n belangrijk mineraal is, mag het zeker niet in de multivitamine van Vitaily ontbreken. Hiervoor gebruiken we selenomethionine: selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.In Vitaily zit 60 microgram selenium. Maar de veganistische supplementen van Vitaily bevatten nog meer vitamines en mineralen zoals vitamine D3, B12, K2, A, jodium, zink, magnesium en omega-3 in de vorm van algenolie. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt in de vorm van een volledige suppletie.

 

 

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.