Jodium

Jodium is een mineraal, dat je onder andere nodig hebt voor een gezonde stofwisseling. In Vitaily zit ook jodium, daarom vertellen wij je er graag meer over.

Wat is jodium en hoe ondersteunt het je gezondheid?

Jodium is een mineraal dat van belang is voor de werking van de schildklier: het maakt schildklierhormonen aan. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, een gezonde stofwisseling en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Je vindt jodium van nature in voedsel uit de zee zoals schaaldieren, vis en zeewier/algen. Jodium wordt vaak ook toegevoegd aan zout, maar niet iedereen krijgt er genoeg van binnen. Vitaily bevat jodium als kaliumjodide, de standaard vorm van jodium in supplementen.

Hoeveel jodium moet ik binnenkrijgen?

Een gezonde dagelijkse hoeveelheid jodium voor een volwassene is 150 microgram. Voor vrouwen die borstvoeding geven, is dit 200 microgram. De bovengrens is 600 microgram. Van nature zit jodium dus in voeding uit de zee, en het wordt vaak toegevoegd aan zout. In principe zou je uit voeding genoeg Jodium moeten halen, maar als je weinig/geen brood (daar zit gejodeerd bakkerszout in) eet of zelf je brood bakt zonder (gejodeerd) zout, ontstaat er een tekort. Bij een jodiumtekort gaat de schildklier trager werken. Dan kan het zijn dat je aankomt, het heel snel koud krijgt of vaak last hebt van obstipatie. Bij kinderen kan het leiden tot een groeiachterstand.

Hoeveel jodium zit er in de veganistische supplementen van Vitaily?

In de vegan supplementen van Vitaily zit 100 microgram jodium (kaliumjodide), zodat je uit onze suppletie een groot deel van de dagelijks jodiumbehoefte haalt. Maar de veganistische supplementen van Vitaily bevatten meer vitamines en mineralen zoals vitamine D3, B12, K2, A, magnesium, zink, selenium en omega-3 in de vorm van algenolie. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt in de vorm van een volledige suppletie.

 

 

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.