Een multivitamine voor 50-plussers: dit moet je weten

Een multivitamine voor 50-plussers geeft je de juiste vitamine en mineralen die jij in deze levensfase nodig hebt. Lees hier welke belangrijk voor je zijn.

Je weet wat ze zeggen hè: voor je veertigste zorgt je lichaam voor jou, daarna zorg jij voor je lichaam. Daar doe je zelf natuurlijk hard je best voor door gezond en gevarieerd te eten, voldoende water te drinken en op tijd te gaan slapen. Maar ook bewust omgaan met de vitamines en mineralen die je binnenkrijgt, is een belangrijk onderdeel van (goed) zorgen voor jezelf. Daarom is het geen slecht idee om als 50-plusser dagelijks een multivitamine te gebruiken. Dan weet je in elk geval zeker dat je elke dag voldoende krachtige stoffen binnenkrijgt.

Multivitamine en 50-plussers: een topcombi

We weten allemaal dat kinderen in de groei een andere hoeveelheid aan vitamines en mineralen nodig hebben dan volwassen. Ook als senior is het daarom verstandig om eens kritisch te kijken naar wat je precies nodig hebt en in hoeverre jouw voeding daarin voorziet. Want ook als je gezond leeft, krijgt je lichaam lang niet altijd binnen wat het nodig heeft.

Richard schreef eerder voor Oersterk een uitgebreid blog over waarom het slikken van basissupplementen nooit kwaad kan. Je krijgt voldoende voedingsstoffen binnen als je precies volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet. Dat klinkt natuurlijk aannemelijk, maar in de praktijk blijkt flink tegen te vallen hoeveel mensen dat ook echt doen. Zo eet bijvoorbeeld slechts 16 procent van de volwassenen voldoende groenten, en 13 procent voldoende fruit. De kans is dus klein dat jij precies alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam hard nodig heeft.

Weet jij welke vitamines en mineralen voor jou als 50-plusser belangrijk zijn? En misschien nóg wel interessanter om te weten: hoe weet je of je voldoende daarvan via je voeding opneemt?

Belangrijk voor 50 plus

Om die tweede vraag te beantwoorden, helpen we je graag met het antwoord op de eerste vraag. Als je eenmaal de 50 bent gepasseerd, spelen een aantal vitamines en mineralen een grote rol in het gezond houden van je lichaam en geest. Zo is het heel belangrijk dat je voldoende vitamine B12, vitamine K2 en magnesium binnenkrijgt.

Vitamine B12 speelt onder andere een rol bij de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel, de weerstand en de energieproductie. Je vindt deze vitamine in dierlijke producten. De opname van vitamine B12 wordt echter steeds minder naarmate je ouder wordt. Daarom kan het verstandig zijn om een multivitamine voor 50-plus te gebruiken waarmee je dit kunt aanvullen. Minder bekend is misschien de vitamine K2. Ook deze vitamine komt voor in dierlijke producten en is erg belangrijk voor gezonde bloedvaten en sterke botopbouw. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een hoge inname van vitamine K2 een sterk beschermend effect biedt tegen hart- en vaatziekten.

Ook magnesium helpt met een goede botopbouw. Als je ouder wordt, worden botten brozer. Door te zorgen dat je inname van magnesium op peil blijft, geef je je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft. Dat is meteen ook goed voor je spieren en je energielevel!

De multivitamine voor 50-plussers

Vitamines en mineralen haal je voor een groot deel uit je voeding. Toch is het goed mogelijk dat je niet altijd binnenkrijgt wat je nodig hebt. Dan is het slim om extra vitamines en mineralen in te nemen. Een multivitamine is dan bijzonder praktisch, helemaal als je kiest voor een multivitamine van Vitaily.

Bij Vitaily zorgen we namelijk niet alleen voor een uitgebalanceerde dosis en de belangrijkste vitamines en mineralen, maar ook voor gebruiksgemak. Zo vind je alles wat je nodig hebt in twee tabletten en een softgel, verpakt in een handig dagzakje. Op die manier heb je alles meteen bij de hand – waar en wanneer het jou uitkomt. En mooi meegenomen: het dagzakje is volledig biologisch afbreekbaar.

Ervaar zelf het gemak en de kwaliteit van de Vitaily multivitamine. Kies en bestel hier.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.