Is een multivitamine vegan?

Als je plantbased eet, weet je ongetwijfeld dat het belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je al je vitamines en mineralen binnenkrijgt. Alleen: is een multivitamine wel vegan?

Als je veganist bent, weet je ongetwijfeld dat het dan lastiger is om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een deel van deze stoffen zit namelijk in de dierlijke producten die je van je menu hebt geschrapt (en dat kunnen we heel goed begrijpen!) Om te voorkomen dat je een mogelijk tekort aan bepaalde stoffen ontwikkelt, kan het slim zijn om een multivitamine te gebruiken. Maar dan rijst al snel de vraag: is een multivitamine wel vegan?

Een vegan multivitamine zonder dierlijke producten

Als je vegetarisch of veganistisch eet, wil je natuurlijk geen multivitamine slikken waar dierlijke producten in zijn verwerkt. Best gek eigenlijk dat veel multi’s hier geen rekening mee houden. Zo komen Omega-3 vetzuren vaak uit visolie en is ook voor de B12 een dierlijke bron gebruikt.

Dus hoe moet dat dan als je geen dierlijke producten wilt gebruiken?

Over die vraag hebben wij bij Vitaily natuurlijk uitgebreid nagedacht. Wij snappen de wens om plantbased te leven heel goed. Daarom is onze Vitaily helemaal vegan!

Vitaily: multivitamine voor veganisten en vegetariërs

Vitaily is een volledig veganistische multivitamine en is dus volledig geschikt als multivitamine voor veganisten en vegetariërs. Zo gebruiken we de volgende plantaardige bronnen voor de vitamines en mineralen:
Omega 3 : geen visolie, maar algenolie.
Vitamine A: geen orgaanvlees of dierlijk vet, maar bètacaroteen uit planten.
Jodium: geen vis of schaaldieren, maar als kaliumjodide.
Vitamine K2: geen dierlijke delen, maar gefermenteerde sojabonen.
Vitamine B12: geen dierlijke producten, maar gekweekte bacteriën.

Officieel goedgekeurde vegan multivitamine

Om jou de zekerheid te bieden dat er in de Vitaily multivitamine echt op geen enkele manier gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten, hebben we een traject doorlopen om het officiële Vegan-keurmerk te mogen gebruiken.

En dat wás nogal een traject. Om zo’n officieel vegan-keurmerk te mogen ontvangen, moet je product (terecht!) voldoen aan strenge voorwaarden. Dat we deze erkenning hebben gekregen, is dan ook iets waar we heel erg trots op zijn!

Dus ben je als vegetariër of veganist op zoek naar een goede en 100% vegan multivitamine? Dan is Vitaily dé multi voor jou. En als klap op de vuurpijl planten we ook nog eens voor iedere verkochte maanddoos een boom. Zo maken we samen de wereld een beetje groener.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.