Gemak in een (duurzaam) dagzakje

Je eet elke dag gezond en afwisselend, met voldoende groenten en fruit. Je beweegt genoeg, maar toch voel je je vaak zó moe. Misschien vraag je je stiekem af hoe anderen dat doen: én werk, én kinderen én sporten én het huishouden. Of heb je regelmatig vage spierpijn zonder dat je bijzonder hard hebt gesport. En maalt je hoofd maar door, waardoor je je onrustig en zenuwachtig voelt.

Herken je (één van) deze symptomen bij jezelf? Dan kan het zijn dat je lichaam toch een bepaalde stof tekort komt. Voedingssupplementen kunnen je dan net die boost geven om je beter en energieker te voelen. Maar hoe weet je welke vitamines of mineralen je extra kunt gebruiken?

Extra vitamines en mineralen

Omega-3 vetzuren, vitamine A, vitamine D3, vitamine K2, magnesium, jodium, selenium en zink kun je via voeding binnenkrijgen, maar soms is het handig om je lichaam hierin extra te ondersteunen. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om vitamine D3 aan te kunnen maken. Hierdoor hebben de meeste Nederlanders een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen door middel van supplementen is voor velen geen overbodige luxe.

Omega-3 vetzuren

De belangrijke Omega-3 vetzuren zijn Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA). Deze zijn vooral te vinden in zeevis- en schaaldieren, maar ook in algen. Alfa-linoneelzuur (ALA) is een Omega-3 vetzuur dat voorkomt in planten.

EPA en DHA zijn belangrijk voor mensen. Je kan EPA en DHA maken van het plantaardige Omega-3 vetzuur ALA. Aanvulling van de omega-3 vetzuren EPA en DHA in de vorm van een supplement is dus voor de meeste mensen aan te raden. Vitaily bevat 1400 milligram Omega-3 vetzuren uit algenolie. De algenolie is – net als de softgels en alle ingrediënten in Vitaily – compleet vegan. Omega-3 vetzuren raken snel beschadigd door licht en verhitting. Vitaily bevat het additief Vitamine E die als antioxidant de vetzuren tegen oxidatie helpt beschermen.

DHA en EPA zijn goed voor het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA). DHA draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie.

Vitamine A

Vitamine A komt voor in planten als bètacaroteen en draagt bij aan de afweer, je gezichtsvermogen, de huid en slijmvliezen. Vitaily bevat twee softgels met daarin 400 microgram vitamine A per dagdosering.

Vitamine D3

Het meeste van jouw vitamine D komt niet uit voeding, maar maak je zelf als je in de zon zit. Wanneer je niet voldoende buiten komt, of vaak bescherming draagt, kan het raadzaam zijn om je lichaam te ondersteunen bij de aanmaak van vitamine D. Je kan je lichaam een handje helpen door extra vitamine D te nemen, zeker in de winter.

Vitaily bevat 75 microgram plantaardige vitamine D3. Vitamine D helpt bij de calciumopname in de botten. Het ondersteunt ook je afweer en spieren.

Vitamine K2

Vitamine K is eigenlijk twee soorten vitamines: K1 en K2. De K-vitamines zijn belangrijk voor de bloedstolling. Je vindt Vitamine K1 in bladgroenten, dus je hebt hier meestal al voldoende van. Vitamine K2 vind je in gefermenteerde en dierlijke producten, vooral de vettige delen. Bijvoorbeeld in nattō en/of dagelijks een hele bak kwark. Vitaily bevat twee softgels met daarin 90 microgram vitamine K2. Een goede aanvulling dus.

Vitamine B12

Vitamine B12 speelt onder andere een rol bij de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel, de weerstand en de energieproductie.

Vegetariërs en veganisten hebben een groter risico op een vitamine B12-tekort in de voeding, omdat zij geen of nauwelijks dierlijk voedsel eten. Omdat in de lever een grote hoeveelheid vitamine B12 opgeslagen ligt, zul je een verminderde inname via de voeding niet snel opmerken. Vitaily bevat 2,8 microgram vitamine B12 in twee werkzame vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine. Beide zijn waardevol voor je lichaam.

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal voor je lichaam – het ondersteunt onder andere de zenuwen, spieren en botten. Je vindt magnesium vooral in bladgroenten, maar veel mensen krijgen er niet genoeg van binnen. Vitaily bevat 300 milligram magnesium met het aminozuur glycine: met 50% magnesiumcitraat en 50% magnesiumbisglycinaat.

Jodium

Jodium is van belang voor de werking van de schildklier. Je vindt het in voedsel dat uit de zee komt; schaaldieren, vis en zeewier/algen. Jodium wordt toegevoegd aan zout. Een gericht supplement helpt je om jouw optimale niveau van jodiuminname te ondersteunen. Vitaily bevat jodium als kaliumjodide, de standaard vorm van jodium in supplementen.

Als je het niet redt om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium via je voeding binnen te krijgen, is aanvulling met een jodiumsupplement aan te raden. Door 100 microgram jodium via een supplement in te nemen, krijg je net zoveel jodium binnen als bij het eten van vier sneetjes brood. Vitaily bevat twee tabletten met 100 mcg jodium.

Selenium

Selenium is net als jodium belangrijk voor een goed werkende schildklier. Daarnaast is het ook een antioxidant en helpt het je afweer, haar en nagels. Vitaily bevat 60 mcg selenomethionine, selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaard vorm voor supplementen, die ook in de natuur voorkomt.

Zink

Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, maar ook voor het behoud van sterke botten, haar en huid. Het draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Omdat het lichaam geen specifieke zink-voorraad heeft, is het belangrijk dat je dagelijks zink aan je voedingspatroon toevoegt. Vitaily bevat, als aanvulling op de voeding, 9 milligram zink als zinkmethionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

Wil jij zorgen dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt? Dan is Vitaily de ideale aanvulling op je gezonde voeding. Met Vitaily multivitamine kies je voor een handig en uniek systeem met duurzame dagzakjes. Geen potjes met losse pillen, maar precies de juiste hoeveelheid in een dagelijkse portie. Ervaar zelf het gemak van Vitaily en bestel jouw multivitamine in de shop!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.