Kan ik alle vitaminen en mineralen uit mijn voeding halen?

Dat voldoende vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid, wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnenkrijgt?

En kan je alle belangrijke voedingstoffen uit je voeding halen? Of is een extra duwtje in de goede richting, in de vorm van voedingssupplementen, een goed idee? In deze blog lees je er meer over. 

Waarom heb je vitaminen en mineralen nodig?

Vitaminen en mineralen zijn nutriënten die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren: ze ondersteunen belangrijke processen die continu plaatsvinden. De meeste vitamines kan je lichaam niet zelf aanmaken. Die moet je dus via je voeding binnenkrijgen. De uitzonderingen hierop zijn vitamine D (die je via je huid aanmaakt als de zon op je huid schijnt) en vitamine K. Vitaminen zijn – heel algemeen en eenvoudig verwoord – belangrijk voor de groei, het herstel en het behoud van je lichaamscellen.

Ook mineralen worden, net als vitaminen, niet door ons lichaam aangemaakt. Het is echter wel heel belangrijk dat je voldoende mineralen binnenkrijgt, o.a. voor de aanmaak van hormonen, het reguleren van de vochtbalans, het transport van zuurstof door het bloed en het opbouwen van onze botten.

Vitaminen en mineralen via voeding

In theorie is het mogelijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen via voeding. Hierbij moet je echter wel in je achterhoofd houden dat je dan elke dag ruim voldoende groente en fruit eet (en daar hebben we in verhouding steeds meer van nodig om dat de grond waarin gewassen groeien, verarmt qua nutriënten), genoeg onverzadigde vetten eet (ongezouten noten, avocado, vette vis), voldoende water drinkt, et cetera … En om dat elke dag te doen en dit vol te houden, is niet altijd even makkelijk.

Ondanks dat de richtlijnen van het Voedingscentrum voor veel mensen een fijne houvast bieden, blijkt uit onderzoek van het RIVM dat weinig mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. Zo blijkt één op de zes volwassen zich aan de richtlijn voor groente te houden en één op de acht aan de richtlijn voor fruit. De richtlijn om dagelijks 15 gram ongebrande noten te eten wordt slechts door 3% van de volwassen opgevolgd. Uit dit onderzoek blijkt dus dat een groot deel van de volwassenen niet voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt via hun voeding, wat op termijn voor een disbalans kan zorgen.

Hoe kunnen voedingssupplementen helpen?

Om een disbalans qua vitaminen- en mineralen te voorkomen, kun je voedingssupplementen slikken – als aanvulling op gevarieerde en evenwichtige voeding. Aangezien voedingssupplementen hoge concentraties van bepaalde vitaminen en mineralen bevatten, kunnen ze helpen om een disbalans te voorkomen. Een disbalans qua vitaminen en mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, spierpijn en een verhoogde kans op infecties.

Waarom Vitaily?

Wellicht ben je inmiddels overtuigd van de toegevoegde waarde van voedingssupplementen aan jouw eetroutine, maar vraag je je af waarom je voor Vitaily zou kiezen. Je kan net zo goed bij de lokale drogist een potje vitamines halen voor die extra vitamineboost, toch? Klopt, dat kan ook! Maar dan heb je wel meteen meer dan vijf (plastic) potjes in huis staan … Het is een hoop uitzoekwerk (want welke nutriënten heb je nodig en welke supps zijn van hoge kwaliteit?) en al die plastic verpakkingsmaterialen zijn natuurlijk niet goed voor het milieu.

Het uitzoekwerk (welke vitamines en mineralen zijn goed om te suppleren en in welke dosering) hebben we bij Vitaily al voor je gedaan! Bovendien ben je duurder uit wanneer je alle vitaminen en mineralen in losse potjes koopt.
Het voordeel van Vitaily is dat het een multivitamine is. Met twee tabletten en twee capsules krijg je een aanvulling voor negen vitaminen en mineralen binnen:

– magnesium
– jodium
– zink
– selenium
– omega 3
– vitamine A
– vitamine B12
– vitamine D3
– vitamine K2

De vier supplementen zijn verpakt in een 100% plasticvrije verpakking. De dagzakjes zijn gemaakt van biofolie, waardoor je ze gewoon in de GFT-bak kunt gooien. Daarnaast planten wij in samenwerking met Eden Reforestation Projects een boom voor elke verkochte Vitaily maanddoos. Dat zijn inmiddels al duizenden bomen!

 

Afijn, een deel van de vitaminen en mineralen die jouw lichaam dagelijks nodig heeft, kun je prima uit je voeding halen – mits je een gezond voedingspatroon hanteert. Soms heb je hieraan echter niet voldoende en kan jouw lichaam wel wat extra’s gebruiken. Vitaily is een multivitamine die belangrijke vitaminen en mineralen aanvult. Bovendien draag jij door voor Vitaily te kiezen bij aan een betere wereld, met minder plastic én meer bomen!

Ben je benieuwd of Vitaily iets voor jou is? Probeer dan ons maandpakket of ultraflexibel membership.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag