Wat is Omega 3 en waar is het goed voor?

Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor je gezondheid. Je vraagt je misschien af wat het precies is en vooral: waar het goed voor is. Dat leggen we je graag uit in dit blog.

Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor je gezondheid. Je hebt ongetwijfeld al vaker over deze vetzuren gehoord, maar je vraagt je misschien af wat ze precies doen en vooral: waar ze nu eigenlijk goed voor zijn. Snappen we! Het is immers wel zo handig om te weten waaróm het zo belangrijk is om voldoende Omega 3 binnen te krijgen. Je voelt ‘m vast al aankomen: dat gaan we je haarfijn uitleggen in dit blog. Ome-ga er maar eens goed voor zitten.

3 keer Omega 3

De meervoudig onverzadigde vetzuren die in onze voeding voorkomen, bestaan uit:

 1. Eicosapentaeenzuur (EPA).
 2. Docosahexaeenzuur (DHA).
 3. Alfa-linoneelzuur (ALA).

ALA komt voor in planten. Maar het zijn vooral de eerste twee vetzuren die erg belangrijk zijn. EPA en DHA komen van nature voor in zeevis en schaaldieren. Je kunt dus het beste voldoende zeevoedsel eten als je aan je dagelijkse hoeveelheid Omega 3 wilt komen. Maar zoals we allemaal weten: dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Daarom is het voor de meeste mensen verstandig om een capsule te gebruiken die deze belangrijke vetzuren bevat. Met een dergelijk voedingssupplement zorg je ervoor dat je hier in elk geval voldoende van binnenkrijgt. Als je leest waar dit allemaal goed voor is, weet je meteen waarom dit zo belangrijk voor je is.

Omega 3 officieel goed voor je gezondheid

De gezondheidseffecten van EPA en DHA zijn uitgebreid onderzocht. Sterker nog: de gezondheidsclaims zijn zelfs officieel goedgekeurd door de Europese Unie. Zo is bewezen dat de vetzuren een positief effect hebben op:

– het hart.
– de bloedvaten.
– de hersenen.
– het gezichtsvermogen.
– het tryglicerideniveau (vetten die energie leveren) in het bloed.

Dit geldt bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

Bovendien worden Omega 3-vetzuren tijdens de zwangerschap en met het geven van borstvoeding doorgegeven aan de baby. Wie zwanger is of zwanger wil worden, krijgt tegenwoordig dan ook het advies om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen. Dat kan via voeding, maar uiteraard ook met een capsule.

Vitaily’s duurzame Omega 3-capsule

Omdat het zo goed voor je is, mogen deze vetzuren natuurlijk niet in de voedingssupplementen van Vitaily ontbreken. En dat doen ze dan ook niet. Onze Vitaily bevat 1400 mg omega-3 vetzuren uit algenolie, zodat je de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid EPA en DHA binnenkrijgt.

Het is namelijk mogelijk om EPA en DHA te maken van het plantaardige vetzuur ALA. Vitaily bevat 1400 mg Omega 3-vetzuren uit algenolie. Omdat deze vetzuren snel beschadigd raken door licht en verhitting, hebben we vitamine E als antioxidant toegevoegd. Dit beschermt de vetzuren tegen oxidatie.

Gezond én gemakkelijk

Kiezen voor de capsules van Vitaily betekent dat je bewust kiest voor een duurzaam voedingssupplement. Én dat je kiest voor een handig en uniek dagzakje waarin wij onze supplementen verpakken. In zo’n zakje zitten de vitamines en mineralen die je op een dag nodig hebt, waarvan dus ook één Omega 3-capsule. Geen gedoe met verschillende potjes, maar alles bij de hand. En je neemt het ook nog eens reuze makkelijk mee.

Zoals je van ons mag verwachten, zijn de dagzakjes van biologisch afbreekbare folie gemaakt. Het kan dus zo de GFT-container in. Wel zo duurzaam. Net als onze Omega-3 supplementen.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.