Multivitamine mannen: wat je moet weten

Een multivitamine voor de man biedt je alles wat je nodig hebt om het maximale uit het leven te halen. Vitaily maakt het je bovendien wel heel makkelijk.

Je ‘moet’ gezond eten, voldoende water drinken, op tijd naar bed, goed slapen… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Natuurlijk weet je dat dat het beste voor je is, maar dóe je het ook? Dat is misschien een gewetensvraag, maar geen zorgen: je bent echt niet de enige die niet altijd op zijn gezondst leeft. Iets wat ook helemaal niet zo erg is – als je er maar voor zorgt dat je in ieder geval alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. Helemaal niet zo’n gek idee dus, om een multivitamine voor mannen te gebruiken.

Multivitamine voor mannen

Mannen zitten niet stil. Ja, misschien op het werk, maar in je vrije tijd ben je druk genoeg. Bovendien lijkt het altijd of er te weinig uren in een dag zitten. Er is altijd wel iets wat je nog wilt doen. Herkenbaar? Of zie je jouw partner hierin terug?

Of je nu op zoek bent naar een multivitamine voor je man of voor jezelf, de Vitaily multivitamine is een voedingssupplement dat precies is afgestemd op een bewust en gezond leven. De dagelijkse dosis vitamines en mineralen geeft je lichaam namelijk de extra ondersteuning om iedere keer weer het maximale uit je dag te halen.

Ondersteuning van multivitamine voor mannen

Het ondersteunt onder meer:

– Het afweersysteem met vitamine A, B6, D en selenium.
– De bloedstolling met vitamine K en de aanmaak van rode bloedcellen met vitamine B6.
– De normale werking van het hart met DHA en EPA (Omega-3 vetzuren). Deze dragen ook bij aan de hersenfunctie.
– Het zenuwstelsel, geheugen en de concentratie met vitamine B6, jodium en magnesium. Deze stoffen zijn ook goed voor je energieniveau en je spierfunctie.
– De opname van kalk en een sterk gebit met vitamine D en magnesium.
– Het gezichtsvermogen met DHA.
– De normale schildklierwerking met jodium en selenium.
– Je huid, haar en nagels met vitamine A, jodium en selenium.

Klik hier om meer te lezen

Multivitamine mannen

 

Hoe is het mogelijk dat die man in de spiegel pas nog jong en vitaal was terwijl je nu zuchtend en kreunend door het leven gaat? Als opstaan van het toilet je moeite kost en je gekraak hoort als je door de knieën gaat dan is er iets mis … of toch niet? Kun je met multivitamine voor mannen weer vitaal worden of moet er meer gebeuren met jouw leefstijl?

 

Het lijkt wel alsof er een knop in je lichaam wordt omgeschakeld; het moment dat je iets laat vallen, opraapt en bij het opstaan spontaan begint te kreunen. Waarom maak ik opeens geluid als ik beweeg? Dat deed ik vroeger nooit!

Welkom in het leven van een volwassen man, je staat aan het begin van een nieuwe levensfase met unieke ervaringen. Er komt een moment in ieders leven dat je merkt dat jouw lichaam niet altijd doet wat je wilt, dat is best een vreemde gewaarwording. Je wist natuurlijk al dat niet iedereen op topniveau kan sporten en dat actie sterren in films tussen opnames door stiekem ook een buikje hebben. Maar dat heel normale lichaamsfuncties opeens zoveel moeite kosten is toch even een schok voor je.

Je zoekt naar een oplossing en komt uit bij multivitamines voor mannen. Gaan die je helpen om dit probleem de baas te worden? Voor een deel wel, laten we eerst even kijken naar wat er precies aan de hand is.

 

Het menselijk lichaam heeft een biologische klok.

Hoe snel die tikt en wanneer je bepaalde fasen doorloopt is voor een deel vastgelegd in je genen en voor een deel heb je hier invloed op. Als je bijvoorbeeld vroeger veel hebt gesport dan kun je het proces van veroudering mogelijk wat opschuiven. Als je echter van fanatiek sporten naar een kantoorbaan gaat met minimale beweging dan springen de wijzers plotseling vooruit.

Je hebt dus invloed op die biologische klok, het probleem is wel dat je deze klok niet zomaar kunt terugdraaien. Je hebt wél invloed op de wijze waarop processen in je lichaam zich ontwikkelen, neem bijvoorbeeld multivitamine voor mannen. Op het eerste gezicht lijkt dit een passieve manier om je lichaam gezond en weerbaar te maken. Je slikt een pilletje en laat de vitaminen en mineralen het werk doen. Toch is dit een bewuste keuze. Je realiseert je namelijk dat jouw lichaam een tekort heeft aan bouwstoffen, die vul je aan met een supplement ter ondersteuning van je reguliere activiteiten.

Met andere woorden; multivitamines voor mannen zijn geen vervanging van een verantwoorde leefstijl, ze zorgen ervoor dat jouw actieve inspanningen maximaal rendement opleveren.

 

Wat is het verschil tussen multivitamine voor mannen en voor vrouwen?

Er zijn verschillende producten op de markt voor man en vrouw, jong en oud. Het klopt dat niet iedereen dezelfde behoefte heeft, deze lijn is echter niet zomaar te trekken tussen geslacht of leeftijd. Het is heel goed mogelijk dat een vrouw en een man met dezelfde leefstijl of leeftijd meer overeenkomsten vertonen dan twee vrouwen die een compleet andere leefstijl hebben.

In multivitamines voor mannen worden ingrediënten genoemd als zink om het testosteron gehalte te beïnvloeden of magnesium ter ondersteuning van de spiermassa. Feit is dat de meeste bouwstoffen die voor mannen van belang zijn ook voor vrouwen onmisbaar zijn. Multivitamine voor mannen is daarom niet direct beter dan een supplement voor algemeen gebruik. Veel belangrijker is de samenstelling van het supplement en de kwaliteit van ingrediënten.

Vitality biedt een alles-in-één oplossing voor volwassenen met alle essentiële vitaminen en mineralen die je nodig hebt in een handige capsule voor dagelijks gebruik. Het is de uitgekiende dosering en de kwaliteit van ingrediënten wat je zal helpen meer vitaal te worden, niet de M/V aanduiding op de verpakking. Wat zit er eigenlijk in een Vitaily pil?

 

 • Vitamine A
 • Vitamine B
 • Vitamine D3
 • Vitamine K2
 • Jodium
 • Magnesium
 • Omega-3
 • Selenium
 • Zink

 

Meer over deze ingrediënten kun je verder op deze pagina informatie vinden. Je zult bij de samenstelling zien dat sommige ingrediënten in hogere concentraties aanwezig zijn dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

Waarom is dit? Omdat er indicaties zijn dat hogere concentraties een gunstig effect kunnen hebben op het individuele lichaam. Omdat ieder lichaam iets anders reageert is het lastig om tot de perfecte balans te komen. Als we verder gaan dan de ADH dan zijn dit stoffen die in hogere concentraties verantwoord zijn. Een overschot wordt dan op natuurlijke wijze afgescheiden door het lichaam. Sommige supplementen bevatten concentraties die dusdanig hoog zijn dat ze averechts effect hebben, dit willen we uiteraard voorkomen.

 

De Vitaily multivitamine voor mannen is een algemeen supplement voor volwassenen. Het is mogelijk dat er in jouw persoonlijke situatie behoefte is aan andere stoffen die je via voeding binnenkrijgt of via andere weg inneemt. Met een supplement leg je vooral de basis voor een meer vitaal leven.

Er zijn wel enkele groepen waar Vitaily niet of minder geschikt voor is. Voor kinderen of zwangere vrouwen bijvoorbeeld, die hebben een specifieke behoefte waar een algemeen supplement niet (volledig) aan kan voldoen.

Er zijn multivitamines voor mannen die gericht zijn op 50+. Het klopt dat de stofwisseling verandert naarmate je ouder wordt, de behoefte aan bouwstoffen zal ook anders worden. Het is de vraag of een multivitamine voor mannen hier de beste oplossing voor is. Zoals gezegd levert een supplement slechts een basis om je lichaam in balans te brengen. Het zijn de aanvullende veranderingen in je leven die helpen om de biologische klok wat langzamer te doen tikken. Er zijn mannen van 70 die mannen van 30 met gemak voorbijrennen. Dan biedt een vitaminepreparaat voor 50+ geen uitkomst.

 

Beste multivitamine mannen

Je bent een man en je wilt alleen het beste voor jezelf. Dat is alvast een goed uitgangspunt. Wat is dan de beste multivitamine voor een man? Wij van Vitaily adviseren Vitaily. Dat spreekt eigenlijk wel voor zich, of had je gedacht dat we objectief zouden zijn? Dat we ons supplement aanprijzen als beste multivitamine voor mannen is niet alleen gebaseerd op onze mening maar vooral op de inhoud.

Niet zozeer de inhoud van dit verhaal van de inhoud van de Vitaily vitaminepil. In dit supplement bevindt zich niet alleen een optimale verhouding tussen essentiële vitaminen en mineralen, alle ingrediënten zijn onder de loep genomen om onze gebruikers de beste mogelijke kwaliteit te bieden. Dit hoef je niet van ons aan te nemen, lees zelf onze pagina over de ingrediënten en bekijk ervaringen van onze klanten.

 

De beste vitamine voor mannen, waar moeten we beginnen?

Eigenlijk kunnen we ons beter afvragen waar we moeten eindigen, want de Vitaily pil die je nu kunt kopen is niet precies hetzelfde als het supplement waar we ooit mee zijn begonnen. Zo is het bekend dat Omega-3 vetzuren van belang zijn voor ons lichaam en met name voor de hersenfunctie. Helaas komen veel mensen niet altijd aan hun dagelijkse behoefte en moeten dit via een supplement tot zich nemen. Het is bekend dat vis veel Omega-3 vetzuren bevat, dit maakt een supplement dus niet geschikt voor vegetariërs en vegans.

In onze optiek is een goede multivitamine voor mannen een product dat zo inclusief mogelijk is zonder concessies te doen op kwaliteit. Gelukkig zijn er plantaardige ingrediënten waarmee we dezelfde kwaliteit Omega-3 vetzuren kunnen leveren zonder een groep gebruikers uit te sluiten. Zo wordt het duidelijk dat de beste multivitamine voor een man meer is dan de concentraties bouwstoffen, de herkomst van de ingrediënten is ook van belang.

 

Is de beste multivitamine voor mannen voor iedereen hetzelfde? Eigenlijk zouden we voor iedere klant pakweg wekelijks een compleet profiel moeten berekenen om tot de meest optimale samenstelling te komen. Als je een professioneel atleet bent dan kun je dergelijke tests wel verwachten maar voor de gemiddelde man is dit geen optie. En wat gebeurt er als die topatleet zijn overwinning viert met een glas champagne of een bitterbal? Het leven verloopt iedere dag iets anders, dat maakt het lastig om dagelijks precies de juiste hoeveelheid bouwstoffen binnen te krijgen en op te nemen in je lichaam.

 

De beste vitaminen voor mannen zijn:

 

 • Vitamine A: De Latijnse naam ‘retinae’ geeft aan dat vitamine A van belang is voor het gezichtsvermogen. Met name vegans hebben vaak een tekort aan deze vitamine omdat het vooral voorkomt in dierlijke producten.
 • Vitamine B: Vitamine B12 is eveneens van belang als supplement voor vegans omdat het vooral in dierlijke producten voorkomt. De lage dosering in Vitaily pillen zorgt ervoor dat het voor iedereen veilig en verantwoord is dit supplement in te nemen.
 • Vitamine D3: Dit is een ‘gratis’ vitamine die jouw lichaam van nature aanmaakt door zonlicht. Het is helaas een vitamine die lastig uit voeding te halen is. Daarom is dit een belangrijke toevoeging als je niet voldoende zonlicht kunt krijgen, denk aan de herfst en winter.
 • Vitamine K2: Deze vitamine helpt hart- en vaatziekten te voorkomen, de botten sterker te maken en het reduceert bloedstolling.

 

En dan zijn er nog een aantal belangrijke stoffen voor je lichaam:

 

 • Jodium: Omdat deze stof zo belangrijk is wordt het toegevoegd aan brood. Maar als je geen brood eet of zelf brood bakt dan kom je mogelijk jodiumtekort, daarom vind je het ook in Vitaily.
 • Magnesium: Het goede nieuws is dat je met een verantwoorde leefstijl al voldoende magnesium binnen zult krijgen, iets meer is geen enkel probleem. Magnesium kan je helpen met spierkramp en vermoeidheid.
 • Omega-3: DHA en EPA zijn van belang voor hart, bloedvaten, hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Door Omega-3 uit algen te gebruiken heeft Vitaily het predicaat vegan verdiend.
 • Selenium: Een klein beetje selenium brengt je heel ver. Met een gunstig effect op het immuunsysteem, de schildklier én vruchtbaarheid bij mannen mag dit ingrediënt niet ontbreken in goede multivitamine voor mannen.
 • Zink: Je kunt deze stof een wondermiddel noemen, zoveel invloed heeft zink op je fysieke en mentale welzijn. Het lichaam kan het echter niet opslaan als reserve dus moet je dagelijks voldoende van deze bouwstof innemen.

 

Uiteindelijk is de beste multivitamine voor mannen het supplement dat jou een goed gevoel geeft, iedere dag weer. Vitaily is een schakel in de keten die je vitaal en gezond helpt te houden. De samenstelling is afgestemd op het leven van volwassen mannen en vrouwen met een actieve leefstijl.

Over het algemeen tref je bij de ADH bij mannen een wat hogere aanbevolen hoeveelheid aan. Dit komt omdat mannen gemiddeld genomen wat groter en zwaarder zijn. Staar je echter niet blind op een microgram meer of minder. Sommige bouwstoffen mag je gerust meer innemen dan de aanbevolen hoeveelheid terwijl je met andere stoffen moet oppassen. Een supplement moet altijd als zodanig worden beschouwd; een toevoeging op een verantwoorde leefstijl maar nooit als vervanging van gezond eten, drinken en bewegen. De energie die je krijgt van een dagelijkse dosis Vitaily helpt je om jouw doelstellingen te bereiken, ook als je ouder wordt!

Minder tekst

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Gratis thuisbezorgd
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.