De beste multivitamine voor mannen: alles wat je moet weten

Een multivitamine voor de man biedt je alles wat je nodig hebt om het maximale uit het leven te halen. Vitaily maakt het je bovendien wel heel makkelijk.

Je ‘moet’ gezond eten, voldoende water drinken, op tijd naar bed, goed slapen… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Natuurlijk weet je dat dat het beste voor je is, maar dóe je het ook? Dat is misschien een gewetensvraag, maar geen zorgen: je bent echt niet de enige die niet altijd op zijn gezondst leeft. Iets wat ook helemaal niet zo erg is – als je er maar voor zorgt dat je in ieder geval alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. Helemaal niet zo’n gek idee dus, om een multivitamine voor mannen te gebruiken.

De ondersteuning van een multivitamine voor mannen

Het ondersteunt onder meer:

 • Het afweersysteem met vitamine A, B6, D3 en selenium.
 • De bloedstolling met vitamine K en de aanmaak van rode bloedcellen met vitamine B6.
 • De normale werking van het hart met DHA en EPA (Omega-3 vetzuren). Deze dragen ook bij aan de hersenfunctie.
 • Het zenuwstelsel, geheugen en de concentratie met vitamine B6, jodium en magnesium. Deze stoffen zijn ook goed voor je energieniveau en je spierfunctie.
 • De opname van kalk en een sterk gebit met vitamine D en magnesium.
 • Het gezichtsvermogen met DHA.
 • De normale schildklierwerking met jodium en selenium.
 • Je huid, haar en nagels met vitamine A, jodium en selenium.

Het menselijk lichaam heeft een biologische klok

Hoe snel die tikt en wanneer je bepaalde fasen doorloopt is voor een deel vastgelegd in je genen en voor een deel heb je hier invloed op. Als je bijvoorbeeld vroeger veel hebt gesport dan kun je het proces van veroudering mogelijk wat opschuiven. Als je echter van fanatiek sporten naar een kantoorbaan gaat met minimale beweging dan springen de wijzers plotseling vooruit.

Je hebt dus invloed op die biologische klok, het probleem is wel dat je deze klok niet zomaar kunt terugdraaien. Je hebt wél invloed op de wijze waarop processen in je lichaam zich ontwikkelen, neem bijvoorbeeld multivitamine voor mannen. Op het eerste gezicht lijkt dit een passieve manier om je lichaam gezond en weerbaar te maken. Je slikt een pilletje en laat de vitaminen en mineralen het werk doen. Toch is dit een bewuste keuze. Je realiseert je namelijk dat jouw lichaam een tekort heeft aan bouwstoffen, die vul je aan met een supplement ter ondersteuning van je reguliere activiteiten.

Met andere woorden; multivitamines voor mannen zijn geen vervanging van een verantwoorde leefstijl, ze zorgen ervoor dat jouw actieve inspanningen maximaal rendement opleveren.

Dit zijn de beste multivitamine voor mannen

De beste vitaminen voor mannen zijn:

 • Vitamine A: De Latijnse naam ‘retinae’ geeft aan dat vitamine A van belang is voor het gezichtsvermogen. Met name vegans hebben vaak een tekort aan deze vitamine omdat het vooral voorkomt in dierlijke producten.
 • Vitamine B: Vitamine B12 is eveneens van belang als supplement voor vegans omdat het vooral in dierlijke producten voorkomt. De lage dosering in Vitaily pillen zorgt ervoor dat het voor iedereen veilig en verantwoord is dit supplement in te nemen.
 • Vitamine D3: Dit is een ‘gratis’ vitamine die jouw lichaam van nature aanmaakt door zonlicht. Het is helaas een vitamine die lastig uit voeding te halen is. Daarom is dit een belangrijke toevoeging als je niet voldoende zonlicht kunt krijgen, denk aan de herfst en winter.
 • Vitamine K2: Deze vitamine helpt hart- en vaatziekten te voorkomen, de botten sterker te maken en het reduceert bloedstolling.

En dan zijn er nog een aantal belangrijke stoffen voor je lichaam:

 • Jodium: Omdat deze stof zo belangrijk is wordt het toegevoegd aan brood. Maar als je geen brood eet of zelf brood bakt dan kom je mogelijk jodiumtekort, daarom vind je het ook in Vitaily.
 • Magnesium: Het goede nieuws is dat je met een verantwoorde leefstijl al voldoende magnesium binnen zult krijgen, iets meer is geen enkel probleem. Magnesium kan je helpen met spierkramp en vermoeidheid.
 • Omega-3: DHA en EPA zijn van belang voor hart, bloedvaten, hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Door Omega-3 uit algen te gebruiken heeft Vitaily het predicaat vegan verdiend.
 • Selenium: Een klein beetje selenium brengt je heel ver. Met een gunstig effect op het immuunsysteem, de schildklier én vruchtbaarheid bij mannen mag dit ingrediënt niet ontbreken in goede multivitamine voor mannen.
 • Zink: Je kunt deze stof een wondermiddel noemen, zoveel invloed heeft zink op je fysieke en mentale welzijn. Het lichaam kan het echter niet opslaan als reserve dus moet je dagelijks voldoende van deze bouwstof innemen.

Wat is het verschil tussen multivitamine voor mannen en voor vrouwen?

Er zijn verschillende producten op de markt voor man en vrouw, jong en oud. Het klopt dat niet iedereen dezelfde behoefte heeft, deze lijn is echter niet zomaar te trekken tussen geslacht of leeftijd. Het is heel goed mogelijk dat een vrouw en een man met dezelfde leefstijl of leeftijd meer overeenkomsten vertonen dan twee vrouwen die een compleet andere leefstijl hebben.

In multivitamines voor mannen worden ingrediënten genoemd als zink om het testosteron gehalte te beïnvloeden of magnesium ter ondersteuning van de spiermassa. Feit is dat de meeste bouwstoffen die voor mannen van belang zijn ook voor vrouwen onmisbaar zijn. Multivitamine voor mannen is daarom niet direct beter dan een supplement voor algemeen gebruik. Veel belangrijker is de samenstelling van het supplement en de kwaliteit van ingrediënten.

Multivitamine voor mannen 50+

Er zijn multivitamines voor mannen die gericht zijn op 50+. Het klopt dat de stofwisseling verandert naarmate je ouder wordt, de behoefte aan bouwstoffen zal ook anders worden. Het is de vraag of een multivitamine voor mannen hier de beste oplossing voor is. Zoals gezegd levert een supplement slechts een basis om je lichaam in balans te brengen. Het zijn de aanvullende veranderingen in je leven die helpen om de biologische klok wat langzamer te doen tikken. Er zijn mannen van 70 die mannen van 30 met gemak voorbijrennen. Dan biedt een vitaminepreparaat voor 50+ geen uitkomst.

Vitaily

Uiteindelijk is de beste multivitamine voor mannen het supplement dat jou een goed gevoel geeft, iedere dag weer. Vitaily is een schakel in de keten die je vitaal en gezond helpt te houden. De samenstelling is afgestemd op het leven van volwassen mannen en vrouwen met een actieve leefstijl. Bekijk hier onze vitaminepakketten. Eerst testen? Doe hier onze vitaminetest

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.