Wat is algenolie en waar is het goed voor?

De vegan multivitamine van Vitaily bevat algenolie. We krijgen regelmatig de vraag wat dit precies is. Tijd dus om kennis te maken.

De vegan multivitamine van Vitaily bevat algenolie. Algenolie is minder bekend dan visolie en we krijgen bij Vitaily dan ook regelmatig de vraag wat dit precies is. De hoogste tijd dus om kennis te maken met dit bijzondere product. Want algenolie is niet alleen heel gezond, maar ook nog eens heel erg duurzaam. Dubbel mooi meegenomen!

Is algenolie gezond?

Laten we beginnen bij de gezondheidsvoordelen van algenolie. Algenolie is een natuurlijke bron van Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk voor je gezondheid, want ze hebben een positief effect op je hersenfunctie en je gezichtsvermogen. Ook is onderzocht dat Omega-3 vetzuren de kans op overlijden door hart- en vaatziekten verkleint, en hebben deze vetzuren een bloeddrukverlagende werking.

Algenolie capsules als dagelijkse routine

Met zoveel goede invloeden wil je dus zeker voldoende Omega-3 vetzuren binnenkrijgen. Dat kan op verschillende manieren. Allereerst natuurlijk door een gezonde voeding. Wie bewust eet, heeft op dit gebied al een behoorlijk streepje voor. Toch is het niet altijd even makkelijk om daadwerkelijk alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die je nodig hebt. Ongeacht hoe gezond je leeft. Daarom kan het slim zijn om een suppletie met algenolie aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Algenolie en Omega-3

Algenolie wordt – je raadt het al – gemaakt van algen: kleine plantjes waarvan er talloze voorkomen in zeeën, oceanen en rivieren. Dat algen zoveel voorkomen is mooi en het is nog beter dat deze plantjes heel weinig voedingsstoffen nodig hebben om te overleven. Bovendien ontwikkelen ze zich onder de juiste omstandigheden tot ware Omega-3 bommetjes.

Een ander groot voordeel van algenolie als bron van Omega-3 vetzuren, is dat het een diervriendelijk alternatief is voor de bekendere visolie. Er hoeven namelijk geen dieren voor gedood te worden. Sterker nog: de reden dat vette vis zoveel Omega-3 bevat, is omdat deze vissen zelf eerst de algen eten en op die manier zo rijk zijn aan EPA en DHA. Dus waarom zouden we dan niet meteen de bron gebruiken om aan onze multivitamine toe te voegen?

Alles in één multivitamine

De multivitamine van Vitaily bevat naast Omega-3 vetzuren verschillende andere vitaminen en mineralen die je iedere dag nodig hebt. Deze verpakken we voor je in handige dagzakjes waarin precies je portie voedingssupplementen voor een dag zit. Zo heb je alles bij de hand en je kunt het ook nog eens makkelijk meenemen. Een multivitamine gebruiken was nog nooit zo eenvoudig!

Kies jij voor het gemak van de multivitamine van Vitaily? Bestel dan snel jouw pakket.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.