Welke soort magnesium is het beste?

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen die elk mens elke dag nodig heeft. En ja, het verdient veel meer aandacht dan het krijgt.

Magnesium speelt een zeer belangrijke rol bij verschillende lichaamsfuncties, zoals het reguleren van je spierspanning, het verminderen van stress en het verhogen van je energieniveau. In deze blog vertellen wij je meer over waarom jouw lichaam én geest blij zijn met voldoende magnesium en welke soorten magnesium wij in Vitaily hebben gestopt. 

Soorten magnesium

Er zijn veel verschillende soorten magnesium. Voor nu concentreren we ons op twee bekende, goed opneembare vormen die allebei in Vitaily verwerkt zijn: magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat. 

Magnesiunbisglycinaat

Magnesiumbisglycinaat is een van de meest effectieve vormen van magnesium, omdat het zeer goed opneembaar is. Dit komt omdat ons lichaam deze vorm van magnesium, in tegenstelling tot andere vormen, als aminozuur beschouwt. Enkele functies van magnesiumbisglycinaat zijn:

 • Regulering van de bloedsuikerspiegel: magnesium speelt een belangrijke rol in de regulering van je bloedsuikerspiegel en helpt bij de preventie van diabetes.
 • Geestelijke gezondheid: door de invloed van magnesiumbisglycinaat op het zenuwstelsel, helpt het mineraal bij het verminderen van stress, maar ook bij gevoelens van angst of nervositeit. 
 • Hersenfuncties: magnesiumbisglycinaat heeft een positieve invloed op je hersenfuncties en helpt onder andere bij het verbeteren van je geheugen en het verhogen van je concentratie.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een andere vorm van magnesium die ook in Vitaily zit. Waar magnesiumbisglycinaat van invloed is op onder andere onze hersenfuncties, wordt magnesiumcitraat vooral goed opgenomen ten behoeve van onze spieren en weefsels. Dat maakt magnesiumcitraat dan ook een populaire keuze voor sporters. Enkele belangrijke functies van magnesiumcitraat zijn:

 • Energie: magnesiumcitraat zorgt ervoor dat je meer energie hebt en dat je je minder snel vermoeid voelt.
 • Regulering van de spierspanning: magnesiumcitraat speelt een cruciale rol in de regeling van de spierspanning en helpt spierkrampen te verminderen. Omdat het bijdraagt aan de ontspanning van de spieren, komt het ook je nachtrust ten goede.
 • Ondersteuning van de stoelgang: magnesiumcitraat wordt vaak gebruikt om constipatie te behandelen, omdat het een mild laxerend effect heeft. Dit komt omdat magnesium de spieren in de darmen ontspant en zo de stoelgang bevordert. 

 

@vitailysupplementsDit is waarom magnesium helpt tegen stress en bij een betere nachtrust!♬ origineel geluid – Vitaily

Welke soort magnesium is de beste: magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat?

We weten nu dus dat de magnesiumvormen verschillende functies hebben. Op de vraag welk type magnesium het beste is, bestaat dus eigenlijk geen correct antwoord. Heb je vooral last van constipatie? Dan is magnesiumcitraat een goede keuze voor je. Heb je last van stress? Dan zal je meer baat hebben bij magnesiumbisglycinaat, omdat dit mineraal ook van invloed is op de hersenen. Wanneer je op zoek bent naar een full package op het gebied van magnesium, is een combinatie van deze twee vormen aan te raden. Deze combinatie zorgt er bovendien voor dat de voordelen van beide vormen worden versterkt. 

De voedingssupplementen van Vitaily bevatten zowel magnesiumbisglycinaat als magnesiumcitraat. Zo profiteer je dus van de fijne eigenschappen van beide magnesiumsoorten en zorg je extra voor zowel je lichaam als je geest. Wanneer je Vitaily slikt, krijg je naast magnesium bovendien nog acht andere belangrijke ingrediënten binnen die bijdragen aan een vitaal leven. Meer weten over magnesium? Bekijk dan ook onze informatiepagina over magnesium. Doe hier onze vitaminetest

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Robin Pusch

Creatieve copywriter & journalist