Magnesium

Magnesium is een mineraal, dat je onder andere nodig hebt voor gezonde botten en spieren. In Vitaily zit ook magnesium, daarom vertellen wij je er graag meer over.

Veelgestelde vragen over magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal: het is betrokken bij honderden processen in het menselijk lichaam. Dit machtige mineraal is van belang voor de stofwisseling, het zenuwstelsel (magnesium kan een kalmerend en ontspannend effect hebben) spierconcentratie en -herstel, het cholestrol, botten, tanden en de bloedsomloop en het hart (incl. bloeddruk).

Er zijn veel soorten magnesium en elke variant heeft werkzame stoffen voor andere onderdelen in het lichaam. Zo ondersteunt citraat je spieren en is bisglycinaat er voor je hersenen, concentratie en zenuwstelsel. Er zijn ook soorten magnesium die je lichaam niet goed opneemt, waaronder magnesiumoxide. Let er dus op dat je de juiste soort magnesium slikt!

De beste vorm van magnesium is magnesiumbisglycinaat. Magnesium is daarin gecombineerd met het aminozuur glycinaat, dat ervoor zorgt dat de magnesiumdeeltjes in zijn geheel je darmstelsel bereiken (waar het opgenomen wordt). Andere verbindingen van magnesium (bijvoorbeeld oxide) splitsen in de maag of het darmkanaal en gaan vervolgens concurreren met andere stoffen wat betreft de opname omdat ze als het ware ‘kapot’ in de darm arriveren.

Een andere goed opneembare vorm is magnesiumcitraat – dat is organisch gebonden aan citroenzuur. Kort samengevat is magnesiumcitraat met name belangrijk voor je spieren en is magnesiumbisglycinaat er voor je hersenen, concentratie en zenuwstelsel.

Vitaily bevat magnesiumcitraat (150 mg) en magnesiumbisglycinaat (magnesium met het aminozuur glycine, ook 150 mg). Je neemt magnesiumbisglycinaat makkelijk op in de dunne darm. 

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.