Magnesium

Magnesium is een mineraal, dat je onder andere nodig hebt voor gezonde botten en spieren. In Vitaily zit ook magnesium, daarom vertellen wij je er graag meer over.

Wat is magnesium en hoe ondersteunt het je gezondheid?

Magnesium is een belangrijk mineraal voor je lichaam, dat je nodig hebt voor een goed werkend zenuwstelsel, een stevig skelet en de opbouw en het functioneren van spieren. Ook speelt het een grote rol voor je weerstand. Je vindt magnesium vooral in bladgroenten, noten, vlees en melkproducten. Je lichaam neemt magnesium op in de dunne darm.

Er zijn veel soorten magnesium en elke variant heeft werkzame stoffen voor andere onderdelen in het lichaam. Zo ondersteunt citraat je spieren en is bisglycinaat er voor je hersenen, concentratie en zenuwstelsel. Er zijn ook soorten magnesium die je lichaam niet goed opneemt, waaronder magnesiumoxide. Let er dus op dat je de juiste soort magnesium slikt!

Hoeveel magnesium moet ik binnenkrijgen?

Voor vrouwen geldt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 300 milligram, voor mannen is dat 350 milligram. Er is geen harde bovengrens vastgesteld. Een magnesiumtekort ontstaat niet snel (omdat het veel in voeding voorkomt), maar veel mensen hebben baat bij extra magnesium – vooral voor het herstel van spieren. Symptomen van een eventueel tekort zijn spierkrampen en vermoeidheid.

Hoeveel magnesium zit er in de veganistische supplementen van Vitaily?

Vitaily bevat magnesiumcitraat (150 mg) en magnesiumbisglycinaat (magnesium met het aminozuur glycine, 150 mg). Je neemt magnesiumbisglycinaat makkelijk op in de dunne darm. Maar de veganistische supplementen van Vitaily bevatten meer vitamines en mineralen zoals vitamine D3, B12, K2, A, jodium, zink, selenium en omega-3 in de vorm van algenolie. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt in de vorm van een volledige suppletie.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.