Magnesium

Magnesium is een mineraal, dat je helpt bij het behoud van gezonde botten en spieren. In Vitaily zit 300 mg magnesium. Daarom vertellen we je graag meer over dit machtige mineraal. 

Veelgestelde vragen over magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal: het is betrokken bij honderden processen in het menselijk lichaam. Dit machtige mineraal is van belang voor de stofwisseling, het zenuwstelsel (magnesium kan een kalmerend en ontspannend effect hebben) spierconcentratie en -herstel, het cholesterol, botten, tanden en de bloedsomloop en het hart (incl. bloeddruk).

Er zijn veel soorten magnesium en elke variant heeft werkzame stoffen voor andere onderdelen in het lichaam. Zo ondersteunt citraat je spieren en is bisglycinaat er voor je hersenen, concentratie en zenuwstelsel. Er zijn ook soorten magnesium die je lichaam niet goed opneemt, waaronder magnesiumoxide. Let er dus op dat je de juiste soort magnesium slikt!

Een tekort aan magnesium komt niet vaak voor. Het zit namelijk in veel verschillende voedingsmiddelen. Symptomen van een eventuele disbalans aan magnesium zijn bijvoorbeeld spierkrampen en vermoeidheid.

Over het algemeen is het veilig om extra magnesium in te nemen, maar het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. Een teveel aan magnesium kan bij sommige mensen leiden tot bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid, en buikkrampen. Mensen met nierproblemen moeten voorzichtig zijn met het innemen van extra magnesium.

Magnesium kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust, omdat het een rol speelt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress. Sommige mensen ervaren een betere slaapkwaliteit na het innemen van magnesium supplementen voor het slapengaan.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.