Multivitamine voor en tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger? Allereerst van harte gefeliciteerd, natuurlijk. Een spannende tijd, waarin het belangrijk is dat je extra vitamines en mineralen binnenkrijgt. Maar hoe zit het eigenlijk met het innemen van suppletie als je zwanger wilt worden?

Ben je zwanger? Allereerst van harte gefeliciteerd, natuurlijk. Een spannende tijd, waarin het belangrijk is dat je extra vitamines en mineralen binnenkrijgt. Die heb je niet alleen zelf hard nodig; ook het kleintje (of de kleintjes) in je buik kan wel wat extra ondersteuning gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is foliumzuur; een vitamine die de kans op gezondheidsproblemen van je kindje verkleint. Maar hoe zit het eigenlijk met het innemen van suppletie als je zwanger wilt worden? In dit blog gaan we daar wat dieper op in.

Een multivitamine voor en tijdens de zwangerschap

Als je (nog) niet zwanger bent, maar dit wel graag wilt worden, is het ook belangrijk om goed te kijken naar de vitamines en mineralen die je binnenkrijgt. Het slikken van een speciale multivitamine bereidt je lichaam alvast goed voor op de gewenste zwangerschap.

We krijgen geregeld de vraag of je Vitaily kunt (blijven) innemen als je een zwangerschapswens hebt, in verwachting bent of borstvoeding geeft. Goed nieuws: dat kan zeker – als je daarnaast zorgt dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt. Deze vitamine is van groot belang voor de vroege ontwikkeling van de foetus, omdat het de kans op ‘neurale-buisdefecten’ verkleint.

Nog iets om op te letten als je zwanger bent, is je jodiuminname. In Vitaily zit 100 mcg jodium, maar je hebt 200 mcg jodium per dag nodig als je zwanger bent. Let er dus op dat je die andere 100 mcg per dag dus via je voeding binnenkrijgt.

Vitamine A in Vitaily is geen probleem, aangezien het de vorm bètacaroteen is. Dit kan geen kwaad. Daarentegen kan een teveel aan vitamine A in de vorm retinol wel problemen veroorzaken als je er te veel van neemt (>3.000 mcg p/d). Bètacaroteen wordt in je lichaam naar behoefte omgezet in retinol. Als je voldoende retinol hebt stopt de omzetting. Daarom krijg je via bètacaroteen nooit teveel vitamine A binnen.

Belangrijk: Omega-3 vetzuren tijdens de zwangerschap

Daarnaast raden we je aan om in de gaten te houden of je voldoende Omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Deze vetzuren zitten bijvoorbeeld in algen- en visolie en zijn tijdens, voor én na de zwangerschap heel belangrijk voor:
● Een normale groei en ontwikkeling van de baby.
● De visuele ontwikkeling van de foetus en baby’s die borstvoeding krijgen.
● De ontwikkeling van de hersenen van de foetus en baby’s die borstvoeding krijgen.

Multivitaminen: een goed idee voor, tijdens na de zwangerschap

Het is hoe dan ook belangrijk om voldoende Omega 3-vetzuren, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ook als je niet zwanger bent of wilt worden. Gezond eten en bewust leven is altijd een goed uitgangspunt en daar bovenop kun je de voedingsstoffen die je binnenkrijgt aanvullen met de multivitaminen van Vitaily.

In de multivitamine van Vitaily zit alles wat je nodig hebt om je lichaam te ondersteunen. In handige dagzakjes, zodat je jouw dagelijkse dosis altijd makkelijk meeneemt en inneemt op het moment dat het jou uitkomt. Dus waar wacht je nog op? Bestel het pakket dat bij jou past en je hebt de Vitaily multivitamine zo snel mogelijk in huis.

Start direct met Vitaily. Bestel hier jouw pakket.

Lees hier meer over multivitamine voor vrouwen.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.