Wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Voedingssupplementen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan je gezondheid. Maar wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Je weet ongetwijfeld dat voedingssupplementen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Anders was je hier niet. Want: hoe gezond je ook eet en leeft, het kan geen kwaad om je lichaam een duwtje in de rug te geven. Maar wat is nu eigenlijk het beste tijdstip om supplementen in te nemen?

Beste tijdstip voor suppletie

Als je je afvraagt wanneer op de dag je nu eigenlijk het beste je suppletie kunt innemen, ben je zeker niet de enige. Bij Vitaily komt deze vraag regelmatig (zo niet dagelijks) voorbij. Het is natuurlijk ook helemaal geen gekke vraag: je wilt zeker weten dat je lichaam de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk opneemt.

In principe is het aan jou om te kiezen wanneer je je supps slikt. Wel adviseren we je om ze tijdens of na een maaltijd in te nemen, niet op een lege maag. Sowieso omdat het prettiger is, maar ook omdat de supplementen dan worden opgenomen in de voedselbij, een nabootsing van de natuurlijke gang van zaken. Zo profiteer je optimaal van de interactie met andere voedingsstoffen. De aanwezigheid van vetten (als je ze slikt na het eten van volle kwark/yoghurt, avocado, olijfolie, kokosolie, vette vis, etc.) bevordert de opname van vetoplosbare vitamines zoals A, D3, E en K2. Het handigst is om je supps tijdens of na je ontbijt of lunch in te nemen. Kies een vast dagelijks moment, dan wordt het een gewoonte en vergeet je ze minder snel. Team Vitaily gooit in ieder geval tijdens de lunch op kantoor op elk bordje een zakje!

Heb je moeite met het doorslikken van pillen? Probeer ze dan eens in te nemen met een dikke vloeistof zoals een smoothie of kokosyoghurt, dan merk je het bijna niet. Lukt dat ook voor geen meter? Vermaal ze dan tot poeder/prik ze lek en roer ze door je yoghurt/havermout.

Suppletie waar en wanneer jij dat wilt

Zelf bepalen wanneer je je suppletie inneemt, is trouwens helemaal makkelijk met de slimme dagzakjes van Vitaily. In een dagzakje zitten precies de vitaminen en mineralen die je nodig hebt, als multivitamine verwerkt in twee tabletten en twee softgels. Zo heb je je dagelijkse portie altijd eenvoudig bij de hand!

Het grote voordeel van een dagzakje is dat je het heel makkelijk meeneemt – ook tijdens een weekendje weg of op reis. Geen gedoe met losse pillen uit verschillende potjes; jouw dagelijkse vitamines en mineralen zitten gewoon in een handig dagzakje van afbreekbaar biofolie. Ja, een stuk duurzamer dan al die verpakkingen van plastic …  Bovendien plant Vitaily voor elke verkochte maanddoos een boom in samenwerking met Eden Reforestation Projects.

De multivitaminen van Vitaily

De dagzakjes van Vitaily bevatten twee tabletten en twee softgels. Hierin zitten alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je lichaam net dat beetje extra ondersteuning te geven. Want hoewel je al veel wint door gezond te eten en bewust te leven, is het slim om je gezondheid te ondersteunen met de extra’s die je uit voedingssupplementen haalt. Zo weet je zeker dat er in je lichaam geen tekorten ontstaan.

In de twee tabletten zitten vitamine B12, magnesium, jodium en selenium. De softgel bevat de optimale concentratie vitamine A, D3 en K2 en omega 3-vetzuren. Deze suppletie helpt je lichaam met het volgende:

 • Magnesium ondersteunt onder andere de zenuwen, spieren en botten in je lichaam.
 • Jodium is heel belangrijk voor een goede werking van je schildklier.
 • Selenium is ondersteunt ook de schildklierwerking en helpt je afweersysteem, haar en nagels.
 • Vitamine A draagt bij aan het goed functioneren van je afweersysteem, je gezichtsvermogen, je huid en slijmvliezen.
 • Vitamine D3 helpt bij de calciumopname in de botten en het ondersteunt je afweer en spieren.
 • Vitamine K2 ondersteunt de bloedstolling en helpt met het soepel en elastisch houden van zachte weefsels.
 • Omega-3 ondersteunt je afweersysteem, gezichtsvermogen en de hersenfunctie en beschermt onder andere tegen hart- en vaatziekten.

Het unieke suppletieconcept van Vitaily

Met de Vitaily dagzakjes ben je helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer en waar jij je supplementen neemt. Of dit nou is als je net uit bed komt of onderweg in de auto: de handige verpakking zorgt dat je altijd alle benodigde voedingssupplementen bij de hand hebt.

 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.