Wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Voedingssupplementen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan je gezondheid. Maar wat is het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Je weet ongetwijfeld dat voedingssupplementen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Anders was je hier vast niet beland. Want hoe gezond je ook eet en leeft, het kan geen kwaad om je lichaam net een duwtje in de rug te geven. Dat doe je bijvoorbeeld met de multivitaminen van Vitaily. Daarmee weet je namelijk zeker dat je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Maar wat is nu eigenlijk het beste tijdstip om je suppletie in te nemen?

Beste tijdstip voor je suppletie

Als je je afvraagt wanneer op de dag je nu eigenlijk het beste je suppletie kunt innemen, ben je zeker niet de enige. Bij Vitaily komt deze vraag regelmatig (zo niet dagelijks) voorbij. Het is natuurlijk ook helemaal geen gekke vraag: je wilt zeker weten dat je lichaam de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk opneemt.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het is heel simpel: het beste tijdstip voor jouw suppletie? Dat is gewoon wanneer het jou uitkomt! Geen vaste momenten, geen strakke schema’s. Je neemt je voedingssupplementen wanneer jij dat het fijnst vindt. Of dat nu ’s ochtends of ’s avonds is. Zet ze klaar op je nachtkastje of neem ze in bij je eerste maaltijd. Net wat bij jou past. Zo eenvoudig is het.

Suppletie waar en wanneer jij dat wilt

Zelf bepalen wanneer je je suppletie inneemt, is trouwens helemaal makkelijk met de slimme dagzakjes van Vitaily. In een dagzakje zitten namelijk precies de vitaminen en mineralen die je nodig hebt, als multivitaminen in twee tabletten en twee softgels. Zo heb je je dagelijkse portie altijd precies afgemeten en bij de hand.

Het grote voordeel van een dagzakje is dat je het heel makkelijk meeneemt – ook tijdens een weekendje weg of op vakantie op de camping bijvoorbeeld. Geen gedoe met losse pillen uit verschillende potjes; jouw dagelijkse vitamines en mineralen zitten gewoon in een handig dagzakje van afbreekbaar biofolie. Ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan al die verpakkingen van plastic en glas!

De multivitaminen van Vitaily

De dagzakjes van Vitaily bevatten twee tabletten en twee softgels. Hierin zitten alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt om je lichaam net dat beetje extra ondersteuning te geven. Want hoewel je al veel wint door gezond te eten en bewust te leven, is het slim om je gezondheid te ondersteunen met de extra’s die je uit voedingssupplementen haalt. Zo weet je zeker dat er in je lichaam geen tekorten ontstaan.

In de twee tabletten zitten vitamine B12, magnesium, jodium en selenium. De softgel bevat de optimale concentratie vitamine A, D3 en K2 en omega 3-vetzuren. Deze suppletie helpt je lichaam met het volgende:

  • Magnesium ondersteunt onder andere de zenuwen, spieren en botten in je lichaam.
  • Jodium is heel belangrijk voor een goede werking van je schildklier.
  • Selenium is ook goed voor de schildklierwerking en helpt je afweer, haar en nagels.
  • Vitamine A draagt bij aan je afweer, je gezichtsvermogen, je huid en slijmvliezen.
  • Vitamine D3 helpt bij de calciumopname in de botten en het ondersteunt je afweer en spieren.
  • Vitamine K2 ondersteunt de bloedstolling en helpt met het soepel en elastisch houden van zachte weefsels.
  • Omega-3 draagt bij aan je afweer, gezichtsvermogen en de hersenfunctie en beschermt onder andere tegen hart- en vaatziekten.

Een aardige lijst, vind je niet? En heb je wat moeite met het doorslikken ervan? Probeer ze dan eens in te nemen met een dikke vloeistof zoals een smoothie of kokosyoghurt. Dat scheelt gegarandeerd een hoop.

Het unieke suppletieconcept van Vitaily

Met de Vitaily dagzakjes ben je helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer en waar jij je supplementen neemt. Of dit nou is als je net uit bed komt of onderweg in de auto: de handige verpakking zorgt dat je altijd alle benodigde voedingssupplementen bij de hand hebt.

 

Geschreven door

Team Vitaily

Vitaily staat voor een vitaal leven. Vol energie kunnen sporten, de wereld ontdekken en bewust genieten. Natuurlijk doen we allemaal ons best om zo gezond mogelijk te leven, maar een steuntje in de rug is altijd fijn. Vitaily vult voedingsstoffen aan die de vitale functies van je lichaam ondersteunen, met hoge kwaliteit ingrediënten. Renate, Anita en Debbie sturen onze supplementen vanuit Heemskerk de hele wereld over. Daarnaast werkt Vitaily samen met een sterk netwerk van freelancers. Alles om het vitaliteits-virus nog breder te verspreiden! Vitaily zorgt voor jou. Elke dag opnieuw.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.