Waarom is omega 3 zo belangrijk voor je gezondheid?

Omega 3. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat deze krachtige vetzuren goed voor je zijn, maar weet je ook waarom?

In deze blog leggen we je uit wat omega 3 is en waarom het een cruciale rol speelt voor zowel je huidige als toekomstige gezondheid.

Wat is omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn goede, onverzadigde vetzuren die cruciaal zijn voor een goede gezondheid. De bekendsten zijn:

 • Eicosapentaeenzuur (EPA)
 • Docosahexaeenzuur (DHA)
 • Alfa-linoneelzuur (ALA)

Helaas is ons lichaam niet in staat om de bovenstaande omega 3-vetzuren zelf aan te maken. Je dient deze stoffen dus uit je voeding te halen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn onder andere vette vis zoals zalm, makreel en sardines en plantaardige bronnen zoals lijnzaad, chiazaad en walnoten.

Weet je van jezelf dat je deze voedingsmiddelen niet vaak eet? Dan zijn supplementen met omega 3 waarschijnlijk een goed idee. Wanneer je kiest voor de supplementen van Vitaily, weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid omega 3-vetzuren binnenkrijgt. Bovendien zijn onze supplementen duurzaam en vegan (wij halen de omega 3 uit algenolie), en bevatten ze naast omega 3 maar liefst acht andere onmisbare ingrediënten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Omega-3 vetzuren hebben diverse positieve effecten op het lichaam. Hieronder hebben we vijf fijne gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Hersengezondheid: omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de hersenontwikkeling en ondersteunen je geheugen, leervermogen en concentratie. De voordelen van omega 3 beginnen al voordat je geboren bent. Wanneer je zwanger bent is het dan ook belangrijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen, aangezien het bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen van je kindje.
 • Hartgezondheid: een ander gezondheidsvoordeel van omega 3 is dat het goed is voor je hart en bloedsomloop. Zo gaan de vetzuren bloedstolsels tegen, waardoor het de kans op trombose verkleint. Ook helpt omega 3 bij het verlagen van je bloeddruk. Tot slot verlagen de gezonde vetzuren de triglyceridenniveaus (vetten in je bloed), wat het risico op hartziekten vermindert. 
 • Ontstekingen: ook bij het aanpakken van ontstekingen in het lichaam speelt omega 3 een belangrijke rol. Met name EPA en DHA kunnen de productie van ontstekingsbevorderende stoffen in het lichaam verminderen en de productie van ontstekingsremmende stoffen bevorderen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat omega 3 van grote waarde is bij het behandelen van ontstekingsziekten zoals artritis en eczeem.
 • Ooggezondheid: omega 3-vetzuren ondersteunen de ooggezondheid, met name de oogzenuwen en het netvlies.
 • Depressie en angst: tot slot kan omega 3 helpen bij de behandeling van depressie en angststoornissen, omdat het de communicatie tussen de hersenen bevordert en de productie van bepaalde neurotransmitters verhoogt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat EPA hetzelfde effect heeft op depressie als fluoxetine (een vorm van antidepressiva). Maar, let op: wanneer je last hebt van depressieve gevoelens, is het belangrijk om hulp te zoeken en hier met een professional over te praten. 

Kortom, omega 3 is essentieel. De vetzuren hebben een positieve invloed op verschillende aspecten van je gezondheid, waaronder je hersenen, je hart en mentale welzijn. Als je er voldoende van binnenkrijgt, profiteert je lichaam daar niet alleen vandaag van, maar ook in de toekomst.

Het is vaak lastig om voldoende omega 3 binnen te krijgen via onze voeding, aangezien veel mensen te weinig vis of plantaardige bronnen van omega 3 eten.

 

De supplementen van Vitaily kunnen dan een fijne, en gemakkelijke, aanvulling zijn op een gezonde en gevarieerde voeding zodat je lage vitaminewaarden voorkomt. Ben je benieuwd wat anderen van Vitaily vinden? Neem dan een kijkje bij ervaringen van anderen die jou voorgingen! Lees hier meer over omega 3-vetzuren.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag