De voordelen van vitamine B6: het zijn er nogal wat

Er is een aantal verschillende soorten vitamine B, waarvan B6 een belangrijke is. Toch is het niet bij iedereen bekend wat vitamine B6 precies doet. Wij geven je het antwoord in deze blog, de voordelen van vitamine B6 in de schijnwerpers.

Er is een aantal verschillende soorten vitamine B, waarvan B6 een belangrijke is. Toch is het niet bij iedereen bekend wat vitamine B6 precies doet. Want weet jij waar vitamine B6 goed voor is en in welke producten dit van nature voorkomt? Nu is dit natuurlijk geen examenvraag, dus je hoeft niet snel op zoek naar het antwoord. Sterker nog: wij geven je het antwoord in deze blog, want het is hoog tijd dat er wat meer aandacht komt voor de voordelen van vitamine B6.

Waar is vitamine B6 goed voor en wat zijn de voordelen?

Je lichaam heeft vitamine B6 nodig om de stofwisseling goed te laten verlopen. Deze vitamine helpt namelijk vooral met de opbouw en afbraak van aminozuren. Daarnaast is vitamine B6 belangrijk voor de werking van bepaalde hormonen en heb je het nodig voor de een goede werking van het immuunsysteem en je zenuwstelsel. Tot slot draagt B6 bij aan de groei en de aanmaak van rode bloedcellen.

Vitamine B6 wordt in je darmen uit je voedsel gehaald en via het bloed naar je lever vervoerd. Gezonde voeding waarin voldoende vitamine B6 voorkomt, is dus erg belangrijk. Vooral omdat je lichaam zo’n 75 procent van de in je voeding aanwezige vitamine B6 opneemt. Je krijgt dus niet alles binnen wat er in je eten zit.

B6 in voeding, waar zit vitamine B6 in?

Natuurlijk is het bij het kiezen voor vitamine B6-rijk voedsel wel zo handig als je weet waarin deze vitamine voorkomt. Gelukkig is daarin keuze genoeg, want je vindt vitamine B6 in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren, melk, melkproducten en kaas.

Ook als je vegetarisch of veganistisch eet, zijn er genoeg mogelijkheden om vitamine B6 binnen te krijgen. Het zit namelijk ook in bananen, brood, graanproducten, peulvruchten en groenten. Door voor gezonde voeding te kiezen, zorg je ervoor dat je lichaam voldoende vitamine B6 uit je eten op kan nemen. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

Vitamine B6 bij vermoeidheid

Als je last hebt van (erge) vermoeidheid, kan het zijn dat je lichaam te weinig vitamine B6 opneemt. Je hebt deze vitamine immers nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Als dat niet goed verloopt, kun je last van bloedarmoede krijgen. Dat zorgt er onder andere voor dat je je erg moe gaat voelen.

Een tekort aan vitamine B6 kan daarnaast ook leiden tot een verminderde weerstand en zenuwaandoeningen. Gelukkig komt dit in Nederland niet heel vaak voor, omdat bijna iedereen voldoende vitamine B6 uit voeding binnenkrijgt.

B6 in een multivitamine

Wil je graag extra vitamine B6 innemen, dan kun je kiezen voor een multivitamine waar vitamine B6 aan toegevoegd is. Het is een goede manier om je lichaam wat extra ondersteuning te bieden op de momenten dat je je wat minder fit voelt. Let bij het kiezen voor een multivitamine met vitamine B6 wel op de dosering van B6. In Nederland mag er maximaal 21 mg vitamine B6 in voedingssupplementen zitten. Uiteraard gelden er voor kinderen andere aanbevolen dagelijkse hoeveelheden dan voor volwassenen. Wil je een multivitamine gebruiken? Let er dan op dat je de juiste dosering gebruikt.

Het gemak van een multivitamine

Als je een multivitamine met vitamine B6 wilt gebruiken, weet je zeker dat je met de voedingssupplementen van Vitaily helemaal goed zit. Hier zit namelijk een optimale dosering vitamine B6 in, gecombineerd met andere vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor het gezond houden van je lichaam en geest.

Door voor de Vitaily multivitamine te kiezen, kies je bovendien voor een handig en uniek systeem met dagzakjes. Geen potjes met losse pillen, maar precies de juiste hoeveelheid afgemeten voor jou klaar in een dagelijkse portie. Ervaar zelf het gemak van Vitaily en bestel jouw multivitamine in de shop!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Kim van Weering

Digitale duizendpoot

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.