Dit is waarom je ook in de zomer vitamine D wilt slikken

Je lichaam heeft vitamine D nodig om je immuunsysteem gezond te houden. Bovendien helpt het om calcium uit je voeding op te nemen. Superhandig dus, dat je lichaam zelf vitamine D kan aanmaken. Het enige wat je lijf voor die aanmaak nodig heeft, is zonlicht.

Dat zit wel ‘gebakken’ dus, deze zomer; jij gaat gewoon nog wat langer in het zonnetje zitten. De extra D die je de rest van het jaar slikt, kan weer de kast in. Of is dat misschien wel heel erg kort door de bocht…? Inderdaad; houd je vitamine D-supplementen nog maar even bij de hand. Want het is zeker waar dat zonlicht je lichaam helpt met de aanmaak van D, maar dit is vaak niet genoeg. Ook in de zomer wil je nog vitamine D slikken en dit is waarom.

Vitamine D in de zomer

Je huid zet zonlicht om in vitamine D, maar dat geldt alleen voor zonlicht dat direct op de blote huid valt. Hoe meer kleding je draagt, hoe minder vitamine D je aanmaakt – zelfs in de volle zon. Een andere belemmering is dat de zon sowieso vaak niet krachtig genoeg is. Alleen tussen 11.00 uur en 15.00 uur is er genoeg zonlicht om D aan te maken. Maar ja, dat is juist het moment dat je eigenlijk niet onbedekt in de zon zou moeten gaan zitten.

Vitamine D-supplementen

Al met al kom je ook in de zomer toch vaak niet genoeg in de zon om voldoende vitamine D aan te maken. Daarom is het slim om in de zomermaanden gewoon je supplementen te (blijven) slikken. Een andere goede reden is dat je lichaam vitamine D opslaat om een voorraadje voor de winter aan te leggen. Krijg je in de zomer net iets te weinig binnen, dan begin je het najaar eigenlijk met een valse start. Daar kun je toch veel beter een voorsprong van maken?

Vitamine D en de voorsprong van Vitaily

Die voorsprong creëren, dat is gelukkig helemaal niet zo lastig. Met de multivitamine van Vitaily heb je namelijk al je belangrijke vitamines en mineralen binnen handbereik. Geen gedoe met losse potjes, want de supplementen zitten samen verpakt in een handig dagzakje. Óók met de juiste hoeveelheid vitamine D3 om je dagelijkse behoefte op peil te houden. Want in de zomer heb je wel wat leukers te doen dan nadenken over een tekort aan vitamines.

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.