Zink

Zink is een spoorelement en is onderdeel van een groot aantal enzymen in het lichaam die de stofwisseling (van o.a. koolhydraten, eiwitten en vetten) regelen.

Wat is zink en hoe ondersteunt het je gezondheid?

Naast de stofwisseling is zink belangrijk voor groei, de opbouw van weefsel, de aanmaak van eiwitten en een goede werking van je afweersysteem. Bovendien draagt zink bij aan het behoud van sterke botten, haar en huid. Zink zit onder andere in vlees, kaas, noten, graanproducten en schaaldieren.

Hoeveel zink moet ik binnenkrijgen?

Omdat het lichaam geen specifieke zinkvoorraad heeft, is het belangrijk dat je dagelijks zink in jouw voedingspatroon toevoegt. Voor volwassen vrouwen ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op 7 miligram, voor mannen op 9 miligram. Voor zwangere vrouwen is het 9 miligram en als je borstvoeding geeft, is dat 11 miligram. De veilige bovengrens ligt op 25 miligram per volwassene per dag.

Hoeveel zink zit er in de veganistische supplementen van Vitaily?

Zink is belangrijk voor je gezondheid en vitaliteit, dus het mag zeker niet in de multivitamine van Vitaily ontbreken. Vitaily bevat, als aanvulling op jouw voeding, 9 miligram zink als zinkmethionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.