Vitamine A

Vitamine A is een van de vele vitamines die is opgenomen in de dagzakjes van Vitaily. Maar wat is Vitamine A eigenlijk? Welke eigenschappen heeft het, wat doet het voor het menselijk lichaam en hoeveel zou je er eigenlijk van binnen moeten krijgen? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is vitamine A?

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine die deels wordt aangemaakt door het menselijk lichaam. De overige benodigde hoeveelheid vitamine A dient te worden opgenomen uit dierlijke voedingsmiddelen of suppletie. We kennen vitamine A ook wel onder de naam ‘retinol’. Retinol is afgeleid van het Latijnse woord ‘retinae’, dat in het Nederlands ‘netvlies’ betekent. Dit verklapt al een beetje dat vitamine A onder andere een ondersteunende werking heeft op het gezichtsvermogen. Maar dit is niet het enige.

Wat doet vitamine A en hoe ondersteunt het? 

Het is om meerdere redenen aan te raden om dagelijks voldoende vitamine A binnen te krijgen. Zoals gezegd, draagt het onder andere bij aan het in stand houden van het gezichtsvermogen. Vitamine A ondersteunt hierin specifiek de werking van het netvlies en het hoornvlies in het oog. Naast de ondersteunende werking op het gezichtsvermogen, draagt vitamine A verder bij aan de gezondheid en de werking van de volgende lichaamsdelen en organen: 

  • Vitamine A draagt bij aan een gezonde huid, haar en nagels.
  • Vitamine A ondersteunt het ijzergehalte in het bloed.
  • Vitamine A heeft een stimulerende werking op het herstelvermogen van de huid.
  • Vitamine A heeft een stimulerende werking op de werking van slijmvliezen.

Hoeveel vitamine A moet ik binnenkrijgen? 

Om zeker te weten dat je voldoende vitamine A binnenkrijgt, is er een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld. Deze hoeveelheid verschilt echter per geslacht. Voor een volwassen man ligt deze dagelijkse aanbeveling op 800 microgram, voor een volwassen vrouw is de vastgestelde aanbevolen hoeveelheid vitamine A 680 microgram.

Hoeveel vitamine A zit er in de veganistische supplementen van Vitaily? 

In de veganistische supplementen van Vitaily is 400 microgram vitamine A opgenomen. Op deze manier zorg je er met de dagzakjes van Vitaily voor dat je een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitamine A snel en eenvoudig binnenkrijgt. Uiteraard is dit niet de enige vitamine die je met onze dagzakjes op peil houdt. De veganistische supplementen van Vitaily bevatten meer vitamines en mineralen zoals vitamine D3, B12, K2, jodium, zink, magnesium, selenium en omega-3 in de vorm van algenolie. Deze zijn zorgvuldig samengesteld, zodat het jou de beste ondersteuning biedt in de vorm van een volledige suppletie. Lees hier meer over de ingrediënten van de suppletie van Vitaily. Wordt Daily Vitaily!

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.