Vitamine A

Vitamine A is een van de vele vitamines die is opgenomen in de dagzakjes van Vitaily. Maar wat is Vitamine A eigenlijk? Welke eigenschappen heeft het, wat doet het voor ons lichaam en hoeveel zou je er dagelijks van binnen moeten krijgen? We vertellen het je graag.

Veelgestelde vragen over vitamine A

De vet oplosbare vitamine A is van belang voor het gezichtsvermogen, de heling van wondjes, de kwaliteit van slijmvliezen, de voortplanting en de afweer tegen ziektekiemen.

Als je vitamine A gaat suppleren, is het verstandig om een supplement te kiezen waar bètacaroteen in verwerkt is. Bètacaroteen wordt alleen omgezet in vitamine A als je lichaam het nodig heeft en is dus in geen enkel geval giftig. Het is de voorloper (de ‘provitamine’, zoals dat heet) van vitamine A: je lichaam maakt met bètacaroteen naar behoefte vitamine A aan.

Indien je vitamine A suppleert in de vorm van het eindproduct (bijvoorbeeld retinylacetaat, dat vaak in supplementen van de drogist verwerkt is), kan je lichaam het niet negeren of op een andere manier verwerken. Dan bestaat er dus de kans om teveel vitamine A binnen te krijgen.

Kortom: bètacaroteen slikken is de veiligste manier om eventuele disbalans wat betreft vitamine A aan te vullen en/of voorkomen, zonder het risico te lopen dat je de veilige bovengrens overschrijdt.

Vitamine A is een van de vele vitaminen die is opgenomen in de dagzakjes van Vitaily. In onze plantaardige supplementen is 400 microgram vitamine A opgenomen.

Vitamine A komt voor in lever, vis, eierdooier, melk en melkproducten, donkergroene bladgroente en koolsoorten en geeloranje gekleurde vruchten en groenten. Ook boter, margarine, halvarine en bak- en braadproducten bevatten vitamine A.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.