De tijd van bloemetjes en bijtjes: dit doet de lente met je libido

Woehoe! Het is weer lente. De zon schijnt vaker, de dagen zijn langer en de bloemetjes beginnen te bloeien. De lente is dan ook het seizoen dat vaak geassocieerd wordt met nieuwe energie én nieuwe leven.

Wist je dat er in de lente niet alleen van alles in de natuur verandert maar ook in jouw eigen lichaam? En logisch ook, want in feite is ons lichaam onderdeel van de natuur. In deze blog gaan we dieper in op de effecten die de lente kan hebben op je libido en hoe jij er zelf voor kunt zorgen dat jouw libido een boost krijgt. 

Meer ‘zin’ door de lente?

Waarschijnlijk voel je je in de lente anders dan in de winter. Meer daglicht en hogere temperaturen kunnen je geluksgevoel en energieniveau beïnvloeden. Bovendien produceert je lichaam in de lente meer testosteron, een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij zowel het mannelijke als het vrouwelijke libido. De combinatie van lekkerder in je vel zitten en extra testosteron, zorgt ervoor dat je je meer openstelt voor intimiteit en hier ook meer behoefte aan hebt.

Voor sommige mensen zal het bovenstaande heel herkenbaar zijn, maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Er zijn namelijk ook factoren die je libido negatief beïnvloeden; zoals stress, medicatie of een ongezonde levensstijl. 

Libido boosten

Zorgt de lente bij jou niet voor meer vlinders in je buik en kan jouw libido dus wel een steuntje in de rug gebruiken? Hieronder geven we je enkele tips die kunnen bijdragen aan het boosten van je libido. 

 1. Beweging: Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat de bloedstroom naar het lichaam en je geslachtsorganen wordt gestimuleerd, wat kan helpen bij het verhogen van je libido. Bovendien zorgt beweging voor de productie van endorfines, wat kan leiden tot een verbeterde stemming en meer energie. En dat laatste komt bij een verhoogd libido uiteraard óók goed van pas. 😉
 2. Stress verminderen: Stress is een van de grootste libidokillers! Stress verstoort het hormonale evenwicht in je lichaam, waardoor de productie van hormonen die verantwoordelijk zijn voor je libido daalt. Verminder je stress door meditatie, yoga, een dagelijkse wandeling in de natuur of rustmomentjes met muziek, een boek of een creatieve activiteit. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende vitamine B, D en magnesium binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. Wist je trouwens dat een vrijpartij je stress ook kan verlagen?
 3. Voeding: Hierboven bespraken we al enkele voedingsstoffen die bijdragen aan een hoger libido. Ook vitamine A is van belang binnen je seksleven, aangezien het bij mannen de spermaproductie ondersteunt en voor vrouwen bijdraagt aan een regelmatige cyclus. Verder stimuleren voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink (zoals oesters, pompoenpitten en rundvlees) de testosteronproductie én verbeteren ze de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen (doei, erectieproblemen). Vitamine E heeft een vergelijkbare werking en draagt ook bij aan de toevoer van bloed naar de geslachtsorganen en de productie van hormonen die belangrijk zijn voor een gezond libido. Tot slot draagt selenium bij aan een normale spermaproductie en verhoogt het de vruchtbaarheid voor zowel mannen als vrouwen. Selenium is dus ook zeker een aanrader als je een kinderwens hebt.

De lente kan er dus voor zorgen dat jij sowieso al een hogere seksdrive hebt, maar dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Gelukkig kan je er met voldoende beweging, genoeg ontspanning en de juiste voedingsmiddelen voor zorgen dat jouw libido tóch een boost krijgt.

Wil je er zeker van zijn dat je dagelijks alle voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft? Met de alles-in-één multivitamine van Vitaily ben jij ready voor de bloemetjes en bijtjes deze lente!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag