Zelfzorg

4 min lezen

Zo reageert je lichaam op één week zonder suiker

We weten allemaal dat suikers in heel veel voedingsmiddelen zitten (soms zelfs onder een schuilnaam, als ‘sluipsuiker’). Heb je je ooit afgevraagd wat er met je lichaam gebeurt als je het even laat staan?

4 min lezen

Dit doen vitamines en mineralen voor je mentale gezondheid

We streven allemaal naar een goede mentale gezondheid, waarin stress, angsten, concentratieproblemen en negatieve gedachten niet of nauwelijks een rol spelen.

3 min lezen

Moederschap: wat staat me te wachten?

Het moederschap is een van de grootste en meest uitdagende avonturen die je aan kunt gaan. Je zet niet alleen een nieuw mens op de wereld, maar verandert daarmee ook je eigen leven en jezelf als persoon.

6 min lezen

Seksuoloog Inge Visser over ons libido en seks als taboe

“We zitten in een seksuele gezondheidscrisis”

3 min lezen

De tijd van bloemetjes en bijtjes: dit doet de lente met je libido

Woehoe! Het is weer lente. De zon schijnt vaker, de dagen zijn langer en de bloemetjes beginnen te bloeien. De lente is dan ook het seizoen dat vaak geassocieerd wordt met nieuwe energie én nieuwe leven.

4 min lezen

Eerste hulp bij voorjaarskwaaltjes

Het voorjaar is in volle gang. En hoewel dat heel veel goeds betekent (zonnige dagen, groene natuur, vrolijke mensen, nieuw leven, bloemetjes, bijtjes), is het voor sommige mensen ook een periode waarin kwaaltjes naar boven komen. 

3 min lezen

Zwanger? Dit gebeurt er (fysiek en mentaal) in je lijf

Zwanger zijn. Een bijzondere tijd - waarin er heel veel moois, maar ook uitdagingen op je wachten. Zowel fysiek als mentaal verandert er tijdens je zwangerschap in relatief korte tijd veel in en aan je lichaam en in je hoofd ...

4 min lezen

‘In je dromen kun je dingen doen die je normaal niet kunt’

In gesprek over dromen met soulful business coach Marlou van Leeuwen

4 min lezen

‘De uren vóór middernacht tellen voor twee’

Tabe Ydo over effectief slapen en zijn One Day-methode

4 min lezen

‘Slaap je structureel slecht? Schud jezelf wakker’

Mark Schadenberg: van beroepsmilitair naar (erfelijk) familietrauma-coach

3 min lezen

Kak! Wat kun je aflezen uit je ontlasting? 

Poep. De meeste mensen praten er liever niet over. Op de een of andere manier hangt er nog steeds een soort taboe op het onderwerp. Maar wist je dat jouw ontlasting je van alles vertelt over jouw gezondheid?

3 min lezen

15 tips tegen een winterdip

De winter is een gezellige tijd. Toch? Overal lampjes, gezellig sleeën, schaatsen of misschien zelfs op wintersport en thuis knus de kaarsjes aan en met een dekentje op je schoot slokjes nemen van een kop thee. Zo klinkt het natuurlijk als een sprookje, maar voor heel veel mensen is de winter niet alleen maar leuk.

4 min lezen

Stress? 5 tips voor meer rust in je hoofd

Wordt het je teveel? Zie je door de bomen het bos niet meer? Voel je je opgejaagd en zit je ademhaling hoog? Dat klinkt als stress ...

3 min lezen

Zo tackle je de winterblues

Winterblues. Nee, dan hebben we het niet over een melancholisch kerstliedje. Winterblues is een gemeenschappelijke term om een vorm van winterdepressie aan te duiden, die vaak optreedt tijdens de donkere, koude wintermaanden.

4 min lezen

Lage vitaminewaarden? Dit zijn de signalen van je lichaam

Hoe weet je of je een disbalans hebt op het gebied van bepaalde vitamines of mineralen? Het enige écht juiste antwoord op deze vraag krijg je als je je bloed laat onderzoeken. Je kunt een afspraak maken via de huisarts en je bloed vertelt je precies waar de tekorten eventueel zitten. Wél geeft je lichaam signalen die kunnen wijzen op lage vitaminewaarden, die je vervolgens verder onder de loep kunt nemen.

5 min lezen

Hoe weet je of de kwaliteit van supplementen goed is? Een snelcursus etiketten lezen

Zowel bij drogisterijen als online is het aanbod in supplementen-land gigantisch. Ze beloven allemaal van alles, maar vaak kunnen ze dit door de keuzes die het merk maakt op het gebied van ingrediënten niet waarmaken.

5 min lezen

4 OERsterke tips voor een betere nachtrust

Heb jij het gevoel dat je een slaaptekort hebt? OERsterk (het gezondheidsplatform van Richard de Leth) to the rescue! Vier tips voor een betere nachtrust.

2 min lezen

5 redenen om de dag af te sluiten met een avondmeditatie

Slaap je slecht? Of wil je de dag op een positieve manier afsluiten? Dan kan avondmeditatie helpen om de stress van de dag en eventuele zorgen los te laten. Behalve tot rust komen en het kalmeren van lichaam en geest, heeft mediteren in de avond een hoop voordelen.

2 min lezen

Slaapfases: dit gebeurt er ‘s nachts in je brein en lijf

Elke nacht ga je door meerdere slaapcycli, die bestaan uit vier slaapfases. Hoe zit dat precies? Nou, zo.

3 min lezen

Hoe weet je nou of je weerstand optimaal is? Richard de Leth vertelt

Het is herfst, de R zit weer in de maand en de dagen worden korter, kouder en regenachtiger. Hét seizoen dat veel mensen vaak grieperig zijn of worden. Waarom is dat eigenlijk? En als je er weinig last van hebt: hoe weet je dan of je weerstand optimaal is?

2 min lezen

5 signalen dat je een slaaptekort hebt

Uiteraard is vermoeidheid het duidelijkste signaal van een slaaptekort. Je hebt weinig energie, voelt je lusteloos en bent waarschijnlijk veel aan het gapen. Maar ook de onderstaande signalen kunnen een teken van een slaaptekort zijn ...

2 min lezen

Vakantiedip? Zo vind je je ritme terug

Het is altijd weer even schakelen. Na de zomervakantie (of je nu weg bent geweest of niet) het dagelijkse ritme terugvinden terwijl je stiekem last hebt van een vakantiedip. De herfst en winter liggen op de loer, en je weet dat er weer allemaal verplichtingen op je wachten. Wij helpen je een handje op weg.

2 min lezen

Uitrusten? Deze tips (en supplementen) helpen je

Elk mens heeft behoefte aan rust - zowel fysiek als mentaal. Je lijf en geest moeten herstellen van alles wat er in het leven gebeurt. En of dat je lukt - in de vorm van slaap, maar ook in ontspanning (even 'niets' doen of je rust zoeken in rustgevende activiteiten) - is nog maar de vraag. Wij geven je tips voor betere rustmomenten.

2 min lezen

Ik ga op vakantie en ik neem mee … Vitaily!

YES, vakantie! Of je nu ergens naartoe gaat of lekker thuisblijft, Vitaily is er altijd voor je.

2 min lezen

Dé vitamines en mineralen voor gezond en mooi haar

Het maakt niet uit hoeveel maskers of oliën je in je haar aanbrengt; als je niet genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt, lijden je haar en (hoofd)huid eronder. Ons haar heeft verschillende vitaminen en mineralen nodig voor een mooie glans, flexibiliteit en een goede structuur. Wij leggen het je allemaal haarfijn uit. ;)

2 min lezen

Dit zijn de grote voordelen van koudetraining

Koudetraining wint de laatste jaren behoorlijk aan terrein in ons kikkerland. Steeds meer mensen treden in de voetsporen van Wim Hof. Wij snappen wel waarom, want er kleven behoorlijk wat voordelen aan koudetraining. In samenwerking met The Ice Guys Tribe vertellen we je er meer over.

2 min lezen

Waarom word je vaak ziek tijdens de vakantie?

Je kent het wel. Heb je EINDELIJK vakantie na maanden hard werken of ploeteren voor je opleiding, word je ziek. Waarom nú, denk je dan. Hoewel de timing natuurlijk ontzettend ongelukkig is en je dat liever anders zou zien, is er een reden dat dit gebeurt (en kun je de kans erop verkleinen).

3 min lezen

Een stralende huid? Déze vitamines en mineralen helpen een handje

We smeren vaak allerlei (dure) crèmes om de conditie van onze huid te behouden of verbeteren. En dat terwijl het eigenlijk veel belangrijker is om de huid eerst van binnenuit te verzorgen. Ze zeggen niet voor niets: ‘een gezonde en stralende huid komt van binnenuit’. Kortom: voor een stralende huid, heeft je grootste orgaan de juiste vitamines en mineralen nodig.

2 min lezen

Alles over ontzwangeren: wat is het, hoe lang duurt het en veel meer

2 min lezen

Vitamines bij vermoeidheid

We hebben er allemaal weleens last van: vermoeidheid. Je bent bekaf, of voelt je lusteloos. Soms is de oorzaak duidelijk: je hebt bijvoorbeeld slecht geslapen of heel intensief gesport. Maar wat als dat niet zo is? En wél op tijd naar bed gaat en gezond eet, maar nog steeds niet vooruit te branden bent? Dan kunnen extra vitamines je de boost geven die je nodig hebt.

2 min lezen

Zelfzorg: hoe doe je dat gedurende de dag? 15 praktische tips en voorbeelden

Elke dag krijgen onze hersenen duizenden prikkels te verwerken. Vaak begint dat vroeg in de ochtend al – want wie grijpt er niet meteen na het wakker worden naar z’n telefoon?

2 min lezen

Moeders, ook zo moe van alle ballen in de lucht houden?

Voel jij je de laatste tijd moe en gefrustreerd? Val je soms heftiger uit tegen je familie of huisgenoten dan je zou willen? En heb je misschien al weken last van vage lichamelijke klachten?