5 redenen om de dag af te sluiten met een avondmeditatie

Slaap je slecht? Of wil je de dag op een positieve manier afsluiten? Dan kan avondmeditatie helpen om de stress van de dag en eventuele zorgen los te laten. Behalve tot rust komen en het kalmeren van lichaam en geest, heeft mediteren in de avond een hoop voordelen.

#1 Slaapkwaliteit verbeteren

Uit onderzoek van JAMA Internal Medicine blijkt dat avondmeditatie helpt tegen insomnia (slapeloosheid). Aan het onderzoek deden 49 volwassenen mee die moeite hadden met slapen. Er werd aangetoond dat meditatie zorgt voor een ontspanningsreactie – het tegenovergestelde van een stressreactie. Die reactie zorgt voor een betere nachtrust, omdat slaapproblemen vaak te maken hebben met stress. Je kruipt na avondmeditatie dus met een kalme geest onder de wol, wat de slaapkwaliteit flink kan verbeteren.

#2 Minder stress

Meditatie vermindert stress en angst. Bij stress maakt ons lichaam de stresshormonen cortisol en adrenaline aan. Dat activeert onze vecht- of vluchtreactie. Als stress langdurig aanhoudt, gaan we ons angstig en uitgeput voelen.Avondmeditatie kan helpen om met stress om te gaan. Tijdens meditatie worden je alfa-golven (die ontspanning bevorderen) verhoogd. En dat zorgt voor een ontspannen gevoel.

#3 Positieve stemming

Stress heeft een negatieve impact op ons humeur. Je opgewekt en vrolijk voelen is bijna onmogelijk als je (veel) stress ervaart. Een korte avondmeditatie kan zorgen voor een betere stemming. Sluit de dag positief af door ‘s avonds drie minuten de tijd te nemen om je dankbaarheid uit te spreken. Wist je dat mensen die regelmatig stilstaan bij waar ze dankbaar voor zijn, zich over het algemeen optimistischer voelen? Probeer het eens!

#4 Sterke relaties

Meditatie leert ons om op dingen te reageren zonder te veroordelen – met betrekking tot jezelf én anderen. Sterker nog, het is bewezen dat meditatie ons empathisch vermogen vergroot. Dit komt omdat meditatie ons vermogen om emoties te herkennen en uit te drukken verbetert. Daarnaast maakt meditatie je emotioneel stabieler, waardoor je je minder snel door negativiteit laat beïnvloeden. Dat kan helpen in het ontwikkelen en onderhouden van sterke relaties, omdat mensen zich sneller openstellen als jij je ontspannen voelt en goed kunt omgaan met je eigen en hun emoties. Daarnaast komt bij meditatie het stofje oxytocine vrij, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Daar krijg je een ‘warm’ gevoel van. Mediteren in bed voor het slapen met je partner is daarom een mooi moment van verbinding.

#5 Creativiteit krijgt een boost

Creativiteit is echt niet alleen iets voor kunstenaars. Iedereen kan zijn creatieve vermogen aanspreken. De stilte en helderheid die ontstaan tijdens meditatie geven ruimte aan nieuwe gedachten. Daarom ontstaan goede ideeën vaak op momenten dat je het niet verwacht: vlak voor je gaat slapen of als je onder de douche staat. Avondmeditatie kalmeert je geest en geeft je toegang tot je creatieve vermogen. In de Meditation Moments app staan meditaties gericht op inspiratie en creativiteit. Stel jezelf open voor ingevingen en ontdek hoe creatief je bent!

 

@vitailysupplementsKom jij moeilijk in slaap? En lig je vaak nog lang te piekeren? 3 redenen waarom een avondmeditatie je kan helpen bij een betere nachtrust.♬ origineel geluid – Vitaily

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20