Vitamine E

Vitamine E is een van de vele vitamines die is opgenomen in de dagzakjes van Vitaily. Maar wat is Vitamine E eigenlijk? Waar is het goed voor en hoeveel moet je er eigenlijk van binnenkrijgen? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een vitamine die een bijdrage levert als antioxidant. Dit betekent dat vitamine E helpt om het lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Helaas is vitamine E een vitamine die het lichaam niet zelf aanmaakt. Daarom is het belangrijk dat er voldoende vitamine wordt opgenomen uit Vitamine E-rijke producten als plantaardige olie en voedingsmiddelen.

Wat doet vitamine E en hoe ondersteunt het? 

Zoals gezegd, beschermt vitamine E het lichaam tegen schadelijke stoffen. Zo helpt vitamine E onder andere ​​in het tegengaan van oxidatie van de vetzuren in het lichaam. Maar dit is niet het enige. Zo draagt vitamine E verder bij aan de gezondheid van volgende lichaamsdelen en organen:

  • Huid
  • Hersenen
  • Hart- en bloedvaten
  • Botten en spieren

Hoeveel vitamine E moet ik binnenkrijgen? 

Om zeker te weten dat je voldoende vitamine E binnenkrijgt, is er een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld. Deze hoeveelheid verschilt echter per geslacht. Voor mannen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 13 mg, voor vrouwen is deze vastgesteld op 11 mg.

Hoeveel vitamine E zit er in de veganistische supplementen van Vitaily? 

In de veganistische supplementen van Vitaily is 10 mg vitamine E opgenomen. Op deze manier zorg je er met de dagzakjes van Vitaily voor dat je het grootste deel van de aanbevolen hoeveelheid vitamine E op een zeer eenvoudige manier binnenkrijgt. Uiteraard is dit niet de enige vitamine die je met onze dagzakjes op peil houdt. Lees hier meer over de ingrediënten van de suppletie van Vitaily.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.