Zo koos (Fit Met) Lotte blijvend voor een gezonder leven

‘Begin en eindig de dag met de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf’

Tot haar 24ste werkte Lotte Corijn als reisleider op de Canarische Eilanden. In de loop der jaren werd ze steeds zwaarder. “Uiteindelijk tikte ik 130 kilo aan. Ik probeerde wel af te vallen, maar het lukte niet. Heel lang heb ik mijn kop in het zand gestoken.” Inmiddels is Lotte 27 en is ze fitter dan ooit. Haar reis naar een gezonder lichaam deelde (en deelt!) ze met 67.000 volgers via haar Instagram-account Fit Met Lotte_ – en in dit artikel, uiteraard. 

“Tijdens corona werd reizen lastig en dus kreeg ik voor de winter geen bestemming als reisleidster. Ik raakte mijn baan kwijt en kon de producten die ik gebruikte voor mijn crashdieet niet meer betalen. Ik hou erg van gezelligheid en ben een Bourgondiër, en door de lockdowns kon je niet meer stappen of uit eten. Toen ben ik heel veel gaan wandelen en ik zorgde dat ik in een calorietekort at. In één jaar was ik 50 kilo kwijt.”

Zoektocht naar gezondheid

Toen de ‘wereld weer open ging’ kwam de echte uitdaging, vertelt Lotte. Het begon weer te kriebelen om naar het buitenland te gaan. Dat lukte. “Maar, hoe kon ik mijn oude leven weer oppakken én in balans blijven qua gewicht? Eenmaal daar merkte ik hoe belangrijk structuur is voor je mentale gezondheid en discipline. In het buitenland kwam ik mezelf tegen en viel ik weer terug in oude gewoontes – dat gebeurt sneller als het niet goed met je gaat. En dus kwam ik weer aan. Maar: een jaar later viel ik bijna alle kilo’s die ik aangekomen was, nogmaals af.” 

Lotte noemt het haar ‘zoektocht naar gezondheid’. “Nu ik ouder word – inmiddels ben ik 27 – merk ik dat ik het steeds belangrijker vind om goed voor mezelf te zorgen. Ik merk vaker dat ik geen 18 meer ben. Daarom smeer ik nu elke dag een SPF op mijn gezicht, let ik op mijn voeding (ik eet veel eiwitten) en slik ik sinds kort de supplementen van Vitaily. Aan omega 3 en vitamine D heb je snel een tekort, en dat eist echt zijn tol. Daarom is een aanvulling geen overbodige luxe. Je hebt maar één lichaam, dus het is belangrijk er goed voor te zorgen. Nu ik wat meer te besteden heb dan vroeger, heb ik het ervoor over om in mijn eigen gezondheid te investeren.” 

Ook kwam Lotte er recentelijk achter dat ze psoriasis heeft. “Het is een chronische huidziekte die nooit meer weggaat en vaak een link heeft met de darmflora en je levensstijl. Dingen als alcohol, tabak, stress en een prikkeling/beschadiging van de huid kunnen het laten opvlammen. Er wordt aangeraden om bij psoriasis verschillende voedingsstoffen te suppleren en en een groot deel ervan (o.a. omega 3, vitamine A, D3, B12, zink en selenium) zit in Vitaily verwerkt. Daarom is het sinds kort nóg belangrijker voor mij geworden om supplementen te slikken en Vitaily vind ik ideaal.” 

Fit Met Lotte 

Dat Fit Met Lotte een groot succes is, moge duidelijk zijn. Lotte schreef een boek (de Fit Met Lotte Methode), maakt dagelijks content op haar online kanalen, ontwikkelde een Lifestyle planner en lanceerde recentelijk de Healthy Her voedingsapp, waarin je bij kunt houden wat je dagelijks eet én allerlei voedzame recepten vindt. “Voor mij is het belangrijk om mijn eigen content en producten te maken en daarin dicht bij mezelf te blijven. Zelf heb ik geen opleiding diëtetiek gedaan, dus ik werk samen met experts om te zorgen dat het feitelijk klopt.” 

Toch heeft Lotte niet altijd zin om op de voorgrond te staan. “Altijd ‘aan’ staan is best vermoeiend. Er zijn altijd wel dingen die ik ‘moet’ doen, zoals altijd online zichtbaar en aanwezig zijn. De druk om relevant te zijn en blijven, is hoog. Je bereik op Instagram gaat snel naar beneden als je (even) inactief bent, dat is dan echt schrikken. Zodra er meer stabiliteit is, wil ik verder bouwen aan een tweede bedrijf dat ik dit jaar lanceer; A Lot Social Agency. Het is een consultancy-bedrijf voor content creators en personal brands, waarmee ik andere digitale makers help met een contentstrategie en online marketing.”

Terug naar de Spaanse zon 

Onlangs is Lotte weer naar Fuerteventura verhuisd. “Hier wil ik mijn ritme weer goed onder controle krijgen. Om 08:00 uur mijn bed uit, vier keer per week sporten (gym, tennis, dansen) en gezond koken. Ook ben ik van plan drie keer per week te gaan journallen of mediteren. Op tijd naar bed gaan wordt ook een belangrijk doel – daar ga ik aan werken.” 

‘Begin en eindig de dag met jezelf’

Sinds kort gebruikt Lotte ook Vitaily. “Voor mij is het ideaal. Ik vergeet snel dingen door mijn ADHD. Vitaily stopt alles wat je nodig hebt in een zakje en dat maakt het heel makkelijk om dagelijks je voedingsstoffen aan te vullen. Suppleren kan overweldigend zijn als je het zelf moet uitzoeken. Wat heb je nodig? Welk merk is goed? Vitaily heeft er een ‘superbundeltje’ voor elke dag van gemaakt en dat vind ik echt een uitkomst.” 

Voor Lotte is ontbijten en daarbij supplementen slikken een goede manier om de dag te beginnen. “Als je uit bed komt en meteen moet haasten om ergens op tijd te zijn, loop je direct al achter de feiten aan. Als ik opgestaan ben, kies ik eerst voor mezelf. Ik maak mijn bed op, drink een groot glas water, bereid een gezond ontbijt en slik mijn supps. Dan heb ik al vier goede dingen voor mezelf gedaan. Daarna ga ik pas aan de slag met werk – en dat raad ik iedereen aan. Begin en eindig je de dag met de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf!” 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag