10 verrassende, duurzame kerstcadeaus voor groot en klein

De meest betoverende tijd van het jaar is aangebroken. Zit jij ook al lekker in de kerstsfeer? Ben je nog op zoek naar een duurzaam cadeautje? Wat geef je dit jaar weer aan iemand die (bijna) alles al heeft?

Hierbij een lijstje met tien verrassende en duurzame kerstcadeautjes die niet alleen leuk zijn om te geven, maar ook duurzamer zijn dan de cadeaus die we doorgaans voor elkaar kopen. Van een abonnement op een app voor ontspanning tot herbruikbare notitieboekjes en van bekers tot zaaibommetjes (wilde bloemzaadjes om saaie plekjes tot leven te brengen). Hiermee maak je je ouders, broer, vriendin of collega blij én je helpt de planeet een handje. Win-win!

1. Adopteer symbolisch een dier bij het Wereld Natuur Fonds

Je kunt eenmalig een donatie doen aan het WWF en ontvangt een knuffel van het dier dat je symbolisch hebt geadopteerd. Ook krijg je een leuk informatieboekje (dat is gemaakt van olifantengras). De verpakking van de knuffel kan weer worden omgetoverd tot 6 ansichtkaarten. Ook leuk als cadeautje voor de kleine dierenliefhebbers onder ons. 

2. Een jaarabonnement op Yoga Nidra app House of Deeprelax

Het ultieme cadeau om iemand te geven is toch wel: diepe ontspanning. Wie kan er niet wat meer rust en ontspanning gebruiken in deze tijd – waarin bijna iedereen het altijd druk heeft en te vaak en veel stress ervaart? In de app van House of Deeprelax vind je 50 Deeprelax Nidra sessies.

3. Bamboe herbruikbare notitieboekje

Eindeloos schrijfplezier met dit notitieboekje met uitwisbare pagina’s. Je kunt de pagina’s keer op keer hergebruiken. Ideaal voor onderweg, bij een meeting of tijdens creatieve sessies. 

4. Zaaibommetjes 

Deze biologische wilde bloemzaadjes geven meer kleur aan saaie plekken zoals een verwaarloosd perkje of een kale berm. Uiteraard kunnen ze ook in eigen tuin gezaaid worden. Kleurrijke bloemen zijn niet alleen leuk om te zien, maar zorgen ook voor meer voedsel voor hommels, vlinders en bijen. 

5. Zeewiersokken

Een paar sokken is en blijft het ultieme kerstcadeau. Geef dit jaar sokken met kleurrijke prints gemaakt van zeewier (ja, echt!) en biologisch katoen van het merk Forebel. Door te kiezen voor sokken die deels gemaakt zijn van zeewier, verklein je de ecologische voetafdruk én heb je een leuke ijsbreker voor bij het kerstdiner met je schoonfamilie.

6. Voor de kleine wereldverbeteraars

Janod x WWF heeft een schitterende collectie duurzaam speelgoed voor de leeftijd van 1-4 jaar. Van kartonnen stapelpiramiden met dierenfiguren tot een massief houten evenwichtsspel met pinguïns.

7. Nature’s Gift giftcard

De Nature’s giftcard is het perfecte cadeau om de wereld een stukje mooier te maken. Met deze bon geniet je van een dagje uit in de natuur, lokaal voedsel uit landwinkels, heerlijke natuurlijke verzorgingsproducten of een boek uitkiezen over planten en wildplukken. De cadeauverpakking is gemaakt van Nederlands Olifantsgras (100% bio-based). 

8. Plasticvrije, natuurlijke verzorgingsproducten van Oceonics 

Een fijn douche- of verzorgingspakket is altijd leuk om te geven (of te krijgen). Kies dit jaar voor een plasticvrije en natuurlijke variant van de webshop Oceonics. Goed voor de huid (en hormoonhuishouding) van de ontvanger van het cadeau én voor de planeet.

9. Duurzame kaarsen van Brandt

De (geur)kaarsen van Brandt worden handgemaakt (van ontwerp tot kaars) in Utrecht. De geuren zijn subtiel en geïnspireerd op de natuur. De kaarsen zijn 100% vegan en duurzaam, doordat ze gemaakt zijn van sojawax en koolzaad. Ook branden ze 30%-40% langer dan ‘gewone’ kaarsen.

10. Geef NIKS en bescherm de aarde

Oké, je geeft niet helemaal niks (al kan dat natuurlijk ook 😉 ). Maar NIKS is een donatie aan Greenpeace die je cadeau kunt doen. Door NIKS te geven help je Greenpeace om de wereld een stukje eerlijker en leefbaarder te maken en zorg je ervoor dat de afvalhoop niet nog groter wordt.

11. Een doosje vitamines en mineralen van Vitaily

Je gezondheid is het belangrijkste dat er is. Dit begint natuurlijk met je leefstijl: gezond eten, veel bewegen en genoeg ontspannen. Zorgen dat je elke dag de belangrijkste vitamines en mineralen binnenkrijgt, kan soms best een uitdaging zijn. Daar helpt Vitaily een handje bij: in onze supps vind je o.a. vitamine D3, K2, B6 en B12, twee soorten magnesium en (vegan!) omega 3. Speciaal voor de feestdagen hebben wij ook een klein ‘cadeautje’: met de code deelcember betaal je voor een maandpakket met 30 dagzakjes Vitaily slechts €59,50 i.p.v. €75 (in de link hebben we de code alvast voor je ingevuld).*

*Deze actie is geldig van 11 t/m 22 december. Maximaal 3 maanddozen per klant. 

 

Wil je er eerst meer over Vitaily te weten komen? Geen probleem. Verdiep je in ons verhaal, de voordelen van Vitaily en onze keuzes op het gebied van duurzaamheid

 

Fijne feestdagen! 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag