0/5 (0 Reviews)

Spinaziepannenkoeken met ricotta en zalm

Pannenkoeken zijn altijd goed. Zoet, maar zeker ook hartig. Deze spinaziepannenkoeken zijn rijk aan magnesium (want spinazie en avocado!) en zijn heel voedzaam, omdat je ze bakt met speltmeel in plaats van bloem.

Bloem is in feite gezeefd meel – waarbij de kiemen en zemelen (die de meeste voedingsstoffen bevatten) verloren gaan. Door meel te gebruiken, zijn deze pannenkoeken voedzamer dan wanneer je bloem-pannenkoeken bakt. Omdat je deze spinaziepannenkoeken belegt met o.a. gerookte zalm, heb je ook meteen een portie omega 3 te pakken.

Dus: gezond, lekker én mooi op tafel, deze pannenkoeken!

Ingrediënten voor +/- 12 spinaziepannenkoeken

Voor het beslag

300 gram speltmeel
4 eieren 
600 ml (plantaardige) melk
Bosje bieslook, fijngehakt
4 handjes spinazie 
Snufje zout
Versgemalen peper
(Plantaardige) boter om in te bakken

Voor de toppings

450 gr ricotta
300 gr gerookte zalm
Bakje cherrytomaatjes, in partjes gesneden
2 eetrijpe avocado, in plakjes
2 handjes spinazie
Optioneel: citroen en sesamzaadjes om het geheel af te maken

Recept

1. Doe de spinazie en melk in de blender en maak er een gladde substantie van.
2. Voeg de andere ingrediënten voor het beslag toe en blend opnieuw tot een glad geheel. Kijk goed of het beslag de gewenste dikte heeft (het beslag moet makkelijk te schenken zijn, maar niet zo dun zijn als water). Voeg eventueel wat speltmeel toe om het geheel dikker te krijgen, of doe er wat melk bij om het beslag dunner te maken.
3. Doe wat boter in de pan en bak de eerste pannenkoek. Proef deze even. Pas indien nodig het beslag aan zoals hierboven beschreven.
4. Bak vervolgens de rest van de pannenkoeken.
5. Laat de stapel goed afkoelen, dek af en zet in de koelkast tot vlak voor het moment dat je de pannenkoeken nodig hebt.

Op het moment van serveren

Beleg de pannenkoeken met de toppings. Smeer in met ricotta en beleg met zalm, de tomaatjes, avocado, wat rauwe spinazie en naar wens wat citroensap en sesamzaadjes om het geheel af te maken. Oprollen kan!

 

Dit heerlijke lenterecept is geschikt als ontbijtgerecht, maar doet het ook goed tijdens een brunch of lunch. De pannenkoeken zijn vooraf te maken. Dit voorkomt stress op het moment van serveren én het is geschikt voor elk familielid aan tafel! Zelfs kinderen smullen ervan – promoot ze eventueel als ‘monsterpannenkoeken’.

Eet smakelijk!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag