0/5 (0 Reviews)

Romige kerrie-courgettesoep met garnalen en lente-ui

Zin in een heerlijke soep vol van smaak? Duik de keuken in voor deze romige kerrie-courgettesoep met garnalen en lente-ui.

De perfecte bezigheid tijdens deze regenachtige dagen: een heerlijke pan soep maken. Wanneer ga jij dit recept van Charlie van Charlie’s Kitchen proberen?

Wat heb je nodig:

(voor 4 personen)

  • 35 gram boter
  • 1 courgette
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 35 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon (2 blokjes op water)
  • 100 ml haverroom (of kookroom)
  • 150 gram knoflookgarnalen
  • lente-ui in ringen

Zo maak je het:

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerrie aan tot deze glazig zijn. Roer de bloem er doorheen. Schenk er een scheut bouillon bij en roer glad. Blijf dit herhalen totdat je alle bouillon hebt opgemaakt
  2. Snijd de courgette in plakken en halveer, doe een beetje van de overgebleven boter in een koekenpan en bak de courgette ongeveer 6 minuten om en om.
  3. Voeg daarna de courgette toe aan de bouillon maak eventueel extra op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Maak de soep daarna glad met een staafmixer. 
  4. Serveer de soep in warme kommen en maak af met de room, lente-ui en garnalen. Deze kan je zowel warm als koud serveren.

Smullen, maar!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Gratis thuisbezorgd
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Geschreven door

Robin Latten