Al doet dit hoofdgerecht het ook meer dan prima buiten de decembermaand om, natuurlijk.
Dit heb je nodig voor de kipstoof (voor 4 personen):
– 4 kippendijen
– 4 kipbraadsticks
– 1 tl kaneel
– 1 tl geroosterde paprika kruiden
– 1 citroen
– 6 tenen knoflook
– 3 takjes verse rozemarijn
– 140 ml droge witte wijn
– 3 el olijfolie
– peper en zout
– 12 röstirondjes
– 3 stengels bosui
– 1 limoen
En zo maak je dit heerlijke hoofdgerecht:
– Kruid de kip met zout, peper, paprika kruiden en kaneel.
– Rasp de limoen.
– Was de citroen goed af en snijd in flinterdunne plakjes of vieren.
– Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin.
– Verdeel de knoflooktenen, plakjes citroen en de rozemarijn rondom de kip.
– Schenk de wijn erbij en stoof nu de kip met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten gaar.
– Draai de kippetjes regelmatig om.
– Bereid ondertussen de röstirondjes in de oven of airfryer.
– Serveer de kipstoofpot met de röstirondjes.
Zoek je nog inspiratie voor een voorgerecht? Misschien is deze vistartaar van zalm en garnalen iets voor jou.
Start direct met Vitaily
Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.
Vitaily maandpakket
- Eenmalig uitproberen
- 30 alles-in-1-dagzakjes
- Verzendkosten € 3,95 (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
Vitaily jaar membership
- De áller-voordeligste optie
- Vast membership (minimaal 1 jaar)
- Nooit meer zonder dagzakjes
Vitaily flexibel membership
- Flexibel: Jij bent in control
- Nooit meer zonder dagzakjes
- Leveringen zijn tussentijds aan te passen
Geschreven door
Charlotte de Jong
Online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach