0/5 (0 Reviews)

Heerlijk hoofdgerecht: kipstoof met citroen en rozemarijn

Het is elk jaar rond de feestdagen weer een hersenkraker: welk hoofdgerecht moet er nu weer op tafel komen? Zoek niet verder: met deze overheerlijke kipstoof zit je gebakken.

Al doet dit hoofdgerecht het ook meer dan prima buiten de decembermaand om, natuurlijk.

Dit heb je nodig voor de kipstoof (voor 4 personen):
– 4 kippendijen
– 4 kipbraadsticks
– 1 tl kaneel
– 1 tl geroosterde paprika kruiden
– 1 citroen
– 6 tenen knoflook
– 3 takjes verse rozemarijn
– 140 ml droge witte wijn
– 3 el olijfolie
– peper en zout
– 12 röstirondjes
– 3 stengels bosui
– 1 limoen

En zo maak je dit heerlijke hoofdgerecht:
– Kruid de kip met zout, peper, paprika kruiden en kaneel.
– Rasp de limoen.
– Was de citroen goed af en snijd in flinterdunne plakjes of vieren.
– Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin.
– Verdeel de knoflooktenen, plakjes citroen en de rozemarijn rondom de kip.
– Schenk de wijn erbij en stoof nu de kip met de deksel schuin op de pan in ongeveer 30 minuten gaar.
– Draai de kippetjes regelmatig om.
– Bereid ondertussen de röstirondjes in de oven of airfryer.
– Serveer de kipstoofpot met de röstirondjes.

Zoek je nog inspiratie voor een voorgerecht? Misschien is deze vistartaar van zalm en garnalen iets voor jou.