0/5 (0 Reviews)

Een echte warmhouder: winterbouillon van geroosterde uien

Een beetje extra kracht, warmte en comfort kunnen we allemaal wel gebruiken in de winter, toch? Deze winterbouillon met geroosterde uien is een heerlijk alternatief voor thee tussen de middag.

De geroosterde uien geven in elk geval al een heerlijke smaak aan de basis van je bouillon. Je kunt eventueel nog groenten naar eigen wens en smaak toevoegen.

De ingrediënten van deze winterbouillon:

– 4 uien
– 3 knoflooktenen
– 3 kruidnagels
– 4 bospenen
– 30 gr gember
– 2 l water
– 1/2 bos selderij
– 2 stengels bleekselderij
– 1 zoete aardappel
– 1 venkel
– 1 mini paksoi of bokchoy

En zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven voor – op de grillstand – op 220 graden
2. Halveer de uien en rooster ze (met schil) in de hete oven totdat ze donkerbruin zijn. Als je denkt dat ze te donker zijn, dan zijn ze goed.
3. Leg de uien in koud water en laat ze ongeveer een uurtje zo staan.
4. Verwijder de schillen van de uien en breng het water aan de kook samen met de kruidnagel, gepelde knoflook en geschilde gember.
5. Snijd de bospeen, bleekselderij, zoete aardappel (zonder schil) en venkel in grove stukken en voeg dit toe aan de bouillon.
6. Laat de bouillon ongeveer 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Doe dan het vuur uit en voeg de selderij toe.
7. Snijd de paksoi of bokchoy in fijne stukken en leg dit onder in de kom met een beetje zout en peper. Giet je bouillon hierop.

Tip: gebruik de paksoi en bospeentjes om je kommetje bouillon mooi mee te garneren.

Smul ze!

Geschreven door

Team Vitaily

Vitaily staat voor een vitaal leven. Vol energie kunnen sporten, de wereld ontdekken en bewust genieten. Natuurlijk doen we allemaal ons best om zo gezond mogelijk te leven, maar een steuntje in de rug is altijd fijn. Vitaily vult voedingsstoffen aan die de vitale functies van je lichaam ondersteunen, met hoge kwaliteit ingrediënten. Renate, Anita en Debbie sturen onze supplementen vanuit Heemskerk de hele wereld over. Daarnaast werkt Vitaily samen met een sterk netwerk van freelancers. Alles om het vitaliteits-virus nog breder te verspreiden! Vitaily zorgt voor jou. Elke dag opnieuw.