“Als ik een trainingskamp heb, gooi ik gewoon tien zakjes in mijn tas”

Professioneel beachvolleyballer Erik Nijland over zijn sportcarrière en suppletie

In het dagelijks leven ‘smasht’ en ‘blokt’ hij erop los: Erik Nijland (30) is professioneel beachvolleyballer en speelt onder andere in de Nederlandse Eredivisie. Wij spraken hem over zijn carrière, leefstijl en enthousiasme over suppletie als aanvulling op gezonde voeding – hij gebruikt al 2,5 jaar Vitaily. 

“Het is een druk bestaan, dat kan ik niet ontkennen,” lacht Erik aan het begin van ons gesprek. “Ik speel beachvolleybal op hoog niveau, geef training op alle niveaus en daarnaast ben ik ondernemer. Met twee vrienden ben ik een bedrijf gestart waarmee we op het strand van Scheveningen beachvolleybal en -tennisclinics geven, onder andere als bedrijfs- en familieuitjes. Voor veel atleten is werken naast hun sport trouwens de realiteit. Genoeg verdienen met topsport kan alleen als er veel geld in de sport omgaat, of op het allerhoogste (Olympische) niveau.” 

Erik traint in de winter minimaal tien keer per week. “Het nationaal programma van de topsport is nu leidend. In de ochtend doen we meestal een baltraining, in de middag focussen we op kracht. In de lente gaan we tien dagen naar Turkije om volle bak te trainen in de buitenlucht en half mei begint de competitie in Nederland. Dan hebben we elk weekend wedstrijden, maar ook Europese toernooien. En uiteraard is de zomerperiode ook het belangrijkst voor ons bedrijf – dan verzorgen we wekelijks tientallen clinics voor bedrijven en groepen.

Hoe zit het met vrije tijd of een vakantie? “In de winter ga ik soms op vakantie. In mijn huidige programma is daar echter weinig ruimte voor, maar ik bekijk per jaar of ik nog op hoog niveau wil spelen. Zolang ik er plezier in heb, blijf ik het doen. Inmiddels merk ik langzamerhand wel aan mijn lichaam – oftewel: mijn knieën – dat ik iets ouder word.” 

Voor zijn healthy lifestyle heeft Erik veel houvast aan zijn (toch wel strakke) schema. “Ik eet gezond en ga op tijd naar bed. De wekker gaat bijna elke dag om half zeven, dus ik heb mezelf ermee als ik laat ga slapen. Mijn vriendin en ik koken met veel groenten en eiwitten en na de trainingen neem ik een eiwitshake – proteïnen zijn enorm belangrijk voor mijn herstel. Bovenop mijn gezonde leefstijl slik ik al 2,5 jaar Vitaily als aanvulling. Ik vraag veel van mijn lichaam, dus ik heb de extra voedingsstoffen nodig. In de topsport wordt suppleren sowieso aangeraden, dus ik ben een paar jaar geleden op zoek gegaan naar een product van hoge kwaliteit. Mijn ouders slikten al Vitaily, zij hebben het mij aangeraden. De dagzakjes voorzien mij in alle behoeften qua voedingsstoffen en ik vind het een prettig idee dat de verpakking duurzaam is. Bovendien zijn ze zó praktisch! Als ik op trainingskamp ga, gooi ik gewoon tien zakjes in mijn tas. Het totaalplaatje klopt, ik voel mij er goed bij.”  

Erik heeft uiteraard ook goed advies voor iedereen die een gezonde leefstijl probeert te adopteren of vol te houden. “In de topsport streven we ernaar om elke dag een beetje beter te worden. Voor mensen die gezond(er) willen leven, zie ik dat ook zo. Het is best hard ‘werken’ en soms zie je maar kleine verschillen – of een week helemaal geen. De basis is om te denken: morgen doe ik het net zo goed of beter dan vandaag. Die stapjes kun je zo groot (of klein) maken als voor jou prettig is. Zo kun je op een structurele manier met je leefstijl aan de slag. Alles in één keer goed willen doen is niet realistisch en onhaalbaar. En dan nog een kleine tip van flip (die je vast al eerder hebt gehoord, maar o zo waar is): ga nooit een supermarkt in als je trek hebt. Dan is de verleiding om snelle, ongezonde snacks te grijpen, veel te groot. 😉 ”

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Robin Pusch

Creatieve copywriter & journalist