“Mijn energieniveau is stabieler en ik slaap dieper”

Professioneel beachtennisser Joeri Ertner over topsport en suppletie

Na zijn studie SportMarketing en Management, vertrok Joeri Ertner naar Curaçao. Daar ontdekte hij beachtennis. Hij speelde van jongs af aan al tennis, maar hij vond beachtennis nóg leuker. Hij ging er volledig voor en sloeg zichzelf al snel naar het hoogste niveau. 

“Het is nu mijn derde seizoen als professioneel beachtennisser. Beachtennis is een hele snelle, dynamische sport. Mooie rally’s, duiken, snelle reflexen, touch play, een smash op zijn tijd: alles zit erin. Het is tof om te spelen én om naar te kijken! De regels zijn net anders dan bij tennis. Het net hangt op 1.80 voor heren en je speelt met een speciaal racket en zachte tennisbal. De focus van de (inter)nationale tour ligt op het dubbelspel, maar bij sommige toernooien kun je ook ‘singelen’.” 

Marketing en beachtennis op topniveau

Naast zijn topsport werkt Joeri in de marketing. “Het is perfect te combineren. Ik kan werken waar en wanneer ik wil – daarover heb ik goede afspraken met mijn werkgever. Als ik een toernooi heb, gaat mijn laptop mee. Ik werk dan als ik niet aan het trainen of spelen ben. Mijn werkgever begrijpt dit gelukkig en is daar heel flexibel in. Als ik in Nederland ben, kom ik af en toe op kantoor. Bovenop mijn werk en sport heb ik een eigen beachtennisschool. Ik geef op aanvraag lessen op verschillende locaties.” 

Het beachtennis-seizoen start in februari/maart en duurt tot ongeveer eind oktober. “In die periode heb ik veel toernooien, waar ik met mijn medespeler aan meedoe. In de winter ben ik aan het herstellen en bereid ik mij voor op het volgende seizoen. Aan het begin van dit jaar zat ik een tijdje in Brazilië om dit seizoen voor te bereiden.” 

Zolang Joeri plezier heeft in beachtennissen op hoog niveau, blijft hij het doen. “Je ziet dat er in de sportwereld steeds meer bekend is over de juiste voeding, trainingsschema’s, supplementen, et cetera. Sporters kunnen het fysiek steeds langer volhouden. In beachtennis zijn er mannen van veertig die nog steeds op hoog niveau meespelen. Zolang mijn lichaam het volhoudt en ik fit blijf, ga ik door. Het is mijn grote passie.” 

Meer energie en dieper slapen

Qua leefstijl let Joeri goed op wat er nodig is om op hoog niveau te kunnen blijven sporten. “Het vergt veel van mijn lichaam, dus het is belangrijk dat ik voldoende slaap, gezond eet en zorg dat ik alle voedingsstoffen binnenkrijg. Zo weet ik zeker dat ik het maximale uit mezelf kan halen. Toen ik mij in suppletie verdiepte, kwam ik al gauw bij Vitaily uit.”

“Sinds ik het slik, heb ik meer energie en lijkt het alsof dat stabieler is geworden (in plaats van met ups en downs). Het is natuurlijk niet zeker dat het door de supplementen komt, maar dit is het enige dat ik veranderd heb. Qua voeding eet ik precies hetzelfde. Verder slaap ik voor mijn gevoel dieper dan voorheen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Dat komt denk ik door de twee belangrijke vormen van magnesium die erin verwerkt zijn. Dit is ook voor het herstel van mijn spieren natuurlijk enorm belangrijk. Voorheen slikte ik supps van de drogist, maar ik weet inmiddels dat de combinatie van vitamines en mineralen in Vitaily voor mij heel goed werkt. De zakjes zijn bovendien ideaal, zeker om mee te nemen tijdens trainingsweken of toernooien in het buitenland. Voorheen had ik heel veel potjes en moest ik alles zelf bij elkaar zoeken om mijn suppletie voor te bereiden. Vitaily maakt dat heel makkelijk.” 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Robin Pusch

Creatieve copywriter & journalist