Orzo, het lijkt op rijst, maar wist je dat dit eigenlijk pasta is? Dit wordt veel gegeten in landen rond het Middenlandse zeegebied. En ligt nu ook steeds vaker op bordjes in de Nederlandse keukens. Dit heerlijke recept van orzo met knoflookgarnalen en citroen is ontwikkeld door Charlotte van Charlie’s Kitchen.
Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)
– 80 gram orzo
– 200 gram knoflook garnalen
– 100 gram rucola
– 500 gram gekleurde cherry tomaten
– 1 hand verse basilicum
– peper en zout
– olijfolie
– 1⁄2 citroen
Pistache pesto
– 2 el olijfolie
– 2 handen verse basilicium
– 1 hand pistache noten
– 1 grote hand Parmezaanse kaas
– 1 citroen uitknijpen
Zo maak je het:
1. Kook de Orzo zoals staat aangegeven op de verpakking.
2. Gebruik voor de pistache pesto een staafmixer, meng alle ingrediënten.
3. Halveer de gekleurde cherry tomaatjes, maak op smaak met een beetje olijfolie, peper, zout en verse basilicum.
4. Giet de orzo af.
5. Zet een wokpan op het vuur met een beetje olie. Voeg de Orzo, pesto en knoflookgarnalen toe. Roer goed door.
6. Serveer de orzo met rucola en sluit af met de citroenhuid raspen (klein beetje) boven het gerecht.
Eetsmakelijk!
Start direct met Vitaily
Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.
Vitaily maandpakket
- Eenmalig uitproberen
- 30 alles-in-1-dagzakjes
- Verzendkosten € 3,95 (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
Vitaily jaar membership
- De áller-voordeligste optie
- Vast membership (minimaal 1 jaar)
- Nooit meer zonder dagzakjes
Vitaily flexibel membership
- Flexibel: Jij bent in control
- Nooit meer zonder dagzakjes
- Leveringen zijn tussentijds aan te passen
Geschreven door
Charlotte de Jong
Online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach