Waarom Vitaily? Onze supps vs. vitamines uit de winkel

Je wil vitamines en mineralen slikken, maar welke kies je dan? Welke stoffen heb je nodig? Welke ingrediënten zijn hoog van kwaliteit? Welke vitamines en mineralen versterken elkaar?

Het kan een behoorlijke puzzel zijn om de juiste supps te vinden en voor je het weet raak je verdwaald tussen alle losse potjes. In dit artikel leggen we je de voordelen van Vitaily uit, in vergelijking met vitamines en mineralen die je bij de supermarkt of drogist koopt. Incoming: zes grote voordelen. Waarom Vitaily?

Nou, Vitaily is …

Ontwikkeld door een team van experts

Drs. Richard de Leth is het meesterbrein achter en de oprichter van Vitaily (en OERsterk). Vlak voor zijn afstuderen als arts ontdekte hij dat zijn passie voor gezondheidszorg niet paste bij ‘ziekenzorg’. De witte jas ging uit – en dat was het begin van een boeiende reis. Hij constateerde eerder tijdens zijn carrière – toen hij werkte als orthomoleculair therapeut – dat de moderne mens heel vaak kampt met een disbalans in benodigde vitaminen en mineralen. En dat mensen worstelen met het vinden van de juiste merken, de kosten (tel al die potjes maar eens bij elkaar op!) en de tijd en moeite die je moet steken in het uitzoeken van de juiste samenstelling.

Richard dook in de materie en ontwikkelde Vitaily – een totaalconcept van belangrijke vitaminen en mineralen in een handige dagdosering, waarbij gelet is op veel voorkomende tekenen van een disbalans qua vitaminen en mineralen bij de moderne mens, de juiste samenstelling (incl. gouden duo’s – vitamines en mineralen die elkaar versterken) en hoogwaardige ingrediënten. Vitaily is een combinatie van vitality en daily: iedere dag vitaler, dus! 

Het feit dat Vitaily een totaalconcept is, ontwikkeld door een team van experts, scheelt jou een hoop uitzoekwerk ten opzichte van suppletie uit losse potjes. Met Vitaily weet je zeker dat je elke dag de juiste samenstelling van vitamines en mineralen slikt, als aanvulling op je voeding. Vitaily is een basisaanvulling en dat hoeft niet te betekenen dat het de enige suppletie is die je dagelijks slikt. Als je extra behoefte hebt aan bepaalde nutriënten (bijvoorbeeld als dit blijkt uit bloedonderzoek bij de huisarts), kun je bovenop Vitaily extra suppletie slikken. 

 

Basissuppletie van de hoogste kwaliteit

Voor Vitaily gebruiken we enkel de best opneembare vormen van de vitaminen en mineralen en kiezen we ervoor om vegan ingrediënten te gebruiken. Een paar voorbeelden:

 • Magnesium is in twee organische, goed opneembare vormen vertegenwoordigd in Vitaily: magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Vaak is het zo dat supplementen uit de winkel een anorganische vorm zoals magnesiumoxide bevat, die je lichaam minder goed op kan nemen. Daarnaast is voldoende Vitamine B6 een belangrijke factor voor de opname van Magnesium. Daarom zit ook dat in Vitaily verwerkt.
 • Van Vitamine D zit er D3 in plaats van D2 in Vitaily. Vitamine D3 is tien keer zo effectief als Vitamine D2. Bovendien is het opgelost in olie en verwerkt in een capsule, omdat het in de darm veel beter opgenomen wordt als er ook vet of olie aanwezig is. Om Vitamine D3 goed te kunnen opnemen, heb je daarnaast ook Vitamine K2 nodig. Daarom zitten deze vitamines allebei in Vitaily, in de best opneembare vormen. 
 • Vitamine K2 zit in Vitaily in de vorm MK-7, omdat deze langer in het lichaam zit en dus beter opgenomen kan worden dan MK-4. In suppletie van de drogist of de supermarkt zit vaak MK-4. 
 • Van de mineralen Zink, Jodium en Selenium bevat Vitaily de best opneembare vorm. 
 • Omega 3 kun je halen uit visolie, maar ook uit algenolie. Omdat algenolie vegan is én een lagere CO2-voetafdruk heeft, kiest Vitaily voor algenolie. Daarnaast is het belangrijk dat de vetzuren DHA en EPA aanwezig zijn in je supplement, omdat deze vetzuren ontstekingsremmend werken. Bovendien ondersteunt DHA lipogenese in de lever en bevordert EPA vetverbranding, waardoor ze samen in staat zijn om triglyceriden (bloedvetten) te verlagen. EPA en DHA zijn gevoelig voor oxidatie (wat een vislucht en ‘visboeren’ veroorzaakt). Daarom ‘moet’ een supplement ook antioxidanten bevatten, bijvoorbeeld in de vorm van tocoferolen (vitamine E) of citroenzuur. Als er geen antioxidant in je supps met omega-3 zit, ruiken en smaken ze vies en zijn ze minder bruikbaar voor je lichaam. 
 • De supps van Vitaily bevatten geen onnodige toevoegingen zoals synthetische kleur-, geur- of smaakstoffen, melkbestanddelen (lactose), maïszetmeel, gluten, suiker, titaniumdioxide of ijzeroxide.

Een combinatie van de ‘gouden duo’s’

Zoals we hierboven ook al kort toelichten, zijn sommige vitamines en mineralen ‘onafscheidelijk’. Ze worden veel beter opgenomen als er ook van een ander(e) mineraal of vitamine genoeg in het lichaam aanwezig is. Daarom hebben we deze ‘gouden duo’s’ in Vitaily bij elkaar in een zakje gestopt. Enkele voorbeelden hiervan: 

Vitamine D3 en Vitamine K2
Vitamine D3 en vitamine K2 hebben elkaar nodig om goed tot hun recht te komen in je lijf. Er is wetenschappelijk bewijs voor het effect op botkwaliteit (calciumstofwisseling) en elasticiteit van je bloedvaten (preventie van hart- en vaatziekten). 

Magnesium en Vitamine B6
Vitamine B6 is een synergist voor magnesium. Dit betekent dat je lichaam magnesium veel beter kan opnemen als er voldoende vitamine B6 aanwezig is. Een combinatie van de twee is dus veel effectiever. Daarbij is het bovendien belangrijk dat het de actieve, beter opneembare vorm van B6 is. Check! 

Omega-3 en Vitamine E (antioxidant)
Omega-3 heeft de neiging om snel te oxideren. Dan gaat het stinken (naar vis) en wordt het minder goed opneembaar in je lichaam. Als omega-3 (DHA en EPA) in een supplement verwerkt is, moet er daarom ook een antioxidant aanwezig zijn. In Vitaily is dit vitamine E (tocoferolen).  

 

100% vegan 

Veel supplementen die je in de winkel koopt, bevatten visolie en/of gelatine en daarmee dierlijke ingrediënten. Vitaily heeft ervoor gekozen om de supplementen volledig vegan te maken, zodat in principe iedereen ze kan slikken (raadpleeg in het geval van allergieën of andere medicatie altijd eerst je arts voor je begint met een supplement). In plaats van uit visolie halen we omega-3 uit algenolie, zodat onze supps 100% vegan zijn. Algenolie is een stuk duurzamer en dus duurder dan visolie, maar dat is het wat ons betreft helemaal waard. 

 

Aan huis bezorgd 

Hoe handig is het dat je jouw dagelijkse supplementen thuisbezorgd krijgt? Geen gedoe meer met potjes suppletie halen en de juiste dosering kiezen … Met een abonnement op Vitaily heb je altijd je basissuppletie compleet en op voorraad. Wil je ‘m even pauzeren (omdat je ze af en toe vergeet) of je volgende zending juist versnellen (omdat je partner met je mee ‘snoept’)? Geen probleem, in een paar klikken is het geregeld! 

 

Verpakt in biofolie dagzakjes 

Bij Vitaily zijn we ons bewust van onze rol: we laten de aarde graag mooier achter dan we haar vonden. Daarom staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. We zijn naar heel veel leveranciers geweest met de vraag of zij duurzame zakjes konden maken voor onze supps. Dat lukte. De dagzakjes van Vitaily zijn gemaakt van biofolie: ze mogen ‘gewoon’ in de GFT-bak. 

Om ons gebruik van papier en karton te compenseren, planten wij voor iedere maanddoos Vitaily een boom in samenwerking met Eden Reforestation Projects. Dat zijn inmiddels al duizenden bomen!

 

Zelf ook Vitaily proberen? Dat kan met een maandpakket of ultra-flexibel membership. Aan jou de keus!  

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

 • Eenmalig uitproberen
 • 30 alles-in-1-dagzakjes
 • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50

Vitaily jaar membership

 • De áller-voordeligste optie
 • Vast membership (minimaal 1 jaar)
 • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2

Vitaily flexibel membership

 • Flexibel: Jij bent in control
 • Nooit meer zonder dagzakjes
 • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 2,50 € 2,20
Geschreven door

Robin Pusch

Creatieve copywriter & journalist