Vitaminepil

Wat is een vitaminepil eigenlijk? In producten die we consumeren, zitten diverse voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast zijn er vitaminen en mineralen, die we slechts in kleine dosis nodig hebben. Toch krijgen veel mensen er te weinig van binnen. Wellicht omdat je de producten die rijk zijn aan deze stoffen niet lekker vindt, vanwege een allergie of door een dieet dat je volgt. Een vitaminepil vult tekorten aan met een gebalanceerde dosering vitaminen. Zo weet je zeker dat je voldoende binnenkrijgt.

Helpen vitamine pillen?

De medische wetenschap is geen exacte wetenschap zoals wiskunde. We weten heel veel van het menselijk lichaam, maar nog lang niet alles. Daarnaast verwerkt elk individu bouwstoffen nét iets anders. Er zijn ook nog eens veel externe factoren die bepalen hoe jouw lichaam reageert op bepaalde (concentraties) stoffen.

Vitamine pillen kunnen helpen om tekorten in het lichaam aan te vullen. Als je aan een specifieke vitamine een tekort hebt, kun je dit met een pil aanvullen. Hoeveel effect dit heeft op jouw lichaam is niet op voorhand te bepalen. Er zijn mensen die vitaminepreparaten slikken en geen verschil merken, terwijl andere gebruikers na een week opbloeien en zich energieker voelen. Zelfs als je het niet bewust merkt, kunnen er toch processen in het lichaam geactiveerd worden door het gebruik van vitaminepillen. De conclusie is dus dat ze wel degelijk kunnen helpen om de nodige bouwstoffen binnen te krijgen. Het resultaat zal alleen niet voor iedereen hetzelfde zijn.

Goede vitamine pillen

Kun je beter een sinaasappel eten of een vitamine C pil slikken? Gevoelsmatig denk je wellicht de aan de sinaasappel. Dat is een product uit de natuur, onbewerkt en het geeft je naast vitaminen ook vocht en andere bouwstoffen. Er zijn echter wel enkele kanttekeningen te plaatsen. Zo is de samenstelling van een vrucht die in de zon heeft gehangen anders dan een vrucht die in de schaduw hing. Met andere woorden; de verhouding tussen stoffen in de sinaasappel verschilt per exemplaar in de fruitmand. Goede vitamine pillen leveren de juiste bouwstoffen in een gecontroleerde dosering die iedere keer betrouwbaar is. Dus niet in plaats van een sinaasappel, maar als aanvulling.

Een ander kenmerk waaraan je kunt zien of vitamine pillen goed zijn, is de rest van de pil. Hiermee bedoelen we alles dat niet behoort tot de bouwstoffen. Om een pil te maken, wordt een vulmiddel gebruikt. Ook is er vaak een coating of huls. Die kunnen gemaakt worden van allerlei grondstoffen van plantaardige of dierlijke aard. Zo kan het zijn dat er varkensgelatine wordt gebruikt om het omhulsel te maken. Dit ingrediënt is niet vegetarisch, veganistisch of halal.

Producenten van vitaminepillen kunnen niet om vulstoffen heen. Goede vitamine pillen worden echter op zorgvuldige wijze samengesteld, waarbij producenten plantaardige en duurzame keuzes maken.

Welke vitaminepillen zijn goed?

Je kunt de kwaliteit van vitaminepillen op drie manieren beoordelen:

  1. Levert de pil de opgegeven (juiste vormen van) vitaminen en mineralen, in de juiste dosering?
  2. Wordt er nauwkeurig gekeken naar alle grondstoffen, niet alleen de vitamine zelf?
  3. Heeft het supplement een positieve werking op mijn lichaam?

Het laatste punt is natuurlijk nog wel het belangrijkste. Je kunt de beste vitamine C pil ter wereld slikken maar als je een tekort hebt aan B12, zal dit geen effect hebben. Veel mensen gebruiken supplementen die niet de juiste bouwstoffen leveren. Dit is verspilde moeite en je betaalt eigenlijk voor niets.

Welke vitaminepillen zijn het beste?

De beste vitaminepil is geen pil. Als je alle voedingsstoffen uit een gebalanceerd dieet kunt halen en je hierdoor vitaal en gezond door het leven gaat, is een supplement niet nodig.

Maar we weten allemaal dat deze situatie in het drukke leven van tegenwoordig bijna niet meer haalbaar is. Vitaily is een product dat is ontstaan uit de OERsterk-methode van Richard de Leth. Daar ligt de focus op verantwoorde voeding, beweging en mindfulness. De supps van Vitaily zijn vitamine supplementen in een handig dagzakje dat je inneemt met water en de voornaamste vitaminen bevat die jouw lichaam nodig heeft, gebaseerd op tekorten van de gemiddelde mens. Dit neemt het giswerk weg. Je weet dat je altijd voldoende binnenkrijgt, ook als je een dagje minder verantwoord eet.

Vitaily is samengesteld met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit. Zelfs aan de samenstelling van het biofolie zakje met afbreekbare grondstoffen is gedacht. De beste vitaminepil is wat ons betreft dus het dagzakje van Vitaily!