0/5 (0 Reviews)

Om je vingers bij af te likken, deze vegan mungboon omelet

Bij Vitaily zijn we dól op lekker en gezond eten. We tippen dan ook zo nu en heel graag een lekker maal op onze site, in samenwerking met plant-based chef-kok Geneal Harreman van Restaurant Waku Waku in Utrecht. We trappen af met een verrukkelijk ontbijt: dit vegan mungboon omelet.

Bij Vitaily zijn we dól op lekker en gezond eten. We tippen dan ook zo nu en heel graag een lekker maal op onze site, in samenwerking met plant-based chef-kok Geneal Harreman van Restaurant Waku Waku in Utrecht. We trappen af met een verrukkelijk ontbijt: dit vegan mungboon omelet.

Mungbonen zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook nog eens veel vitaminen (zoals foliumzuur en B-vitaminen), mineralen (zoals mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, koper, kalium, zink en selenium) en vezels. Een win-win!⁠

Dit heb je nodig voor een mungboon omelet voor 4 personen:⁠

– 220 gram droge mungbonen⁠
– 250 gram haver melk⁠
– 20 gram olijfolie⁠
– 10 gram bakpoeder⁠
– 1,5 theelepel kurkuma⁠
– 1,5 theelepel ui poeder⁠
– ½ theelepel kala namak⁠
– 1 theelepel zout⁠
– 20 slagen zwarte peper⁠
1 teentje knoflook⁠

En zo maak je het:⁠

– Laat de mungbonen 24 uur van tevoren weken in een kom met ruim koud water. ⁠
– De volgende dag kun je de mungbonen afgieten en in de blender doen. ⁠
– Snijd de knoflook in grove, kleine stukken. ⁠
– Weeg daarna alle ingrediënten af en blender het allemaal samen voor ongeveer een minuut – totdat je een beslag met een beetje korrels hebt.⁠
– Verhit een bakpan op hoog vuur. Als de pan heet is, kun je het vuur laag zetten en vervolgens het beslag erin gieten.⁠
– Maak er met de achterkant van een lepel een mooi, rond omelet van. ⁠
– Wacht totdat de bovenkant van het beslag begint te drogen en de onderkant goudbruin wordt. ⁠
– Vouw de omelet dan dubbel en laat het nog even doorgaren.⁠
– Daarna nog 1 keer omdraaien en voilà, je vegan omelet is klaar.⁠

Lastig? Welnee: Geneal doet het in deze korte video voor:

⁠Nog een tip: hoe langer je het bakt, hoe droger het wordt. Dus mocht je een iets smeuïger omelet willen hebben, kun je ‘m iets minder lang bakken. Zolang je ei maar wel gaar is.

Eet smakelijk!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Geschreven door

Geneal Harreman

Ik ben werkzaam als sous chef bij De Kas in Amsterdam Oost sinds de komst van de 2 nieuwe chefs/eigenaren, sinds Oktober 2019 als chef de cuisine. daarvoor 3 jaar lang werkzaam geweest bij Rijks als senior Chef de parti. Daarvoor ben ik 4 jaar lang chef de parti geweest bij restaurant Vermeer.

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.