Van lekkere recepten krijgen we bij Vitaily nooit genoeg. We hebben weer iets lekkers op het digitale menu staan voor jullie: vegan scrambled tofu. Dat wordt gegarandeerd smullen.
Recept voor 2 personen
15 minuten bereidingstijd
Dit zijn de ingrediënten:
– 250 gram tofu
– 80 gram aquafaba (het vocht dat in blikjes kikkererwten zit)
– 10 gram olijfolie
– 2,5 TL Kurkuma
– 1 TL paprikapoeder
– ½ TL kala namak-zout
– 1 TL kerriepoeder
– 1 TL zout
– 10 slagen zwarte peper uit de pepermolen
En zo maak je de vegan scrambled tofu
1. Snijd de tofu in kleine blokjes en doe dit in een kom.
2. Voeg de aquafaba en de rest van de ingrediënten hieraan toe en roer het geheel met een lepel.
3. Pak dan vervolgens de staafmixer en pulse (beetje bij beetje indrukken) het geheel totdat het een korrelige, maar beslag-achtige substantie is.
4. Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de tofu hierin gaar totdat het mooi goudgeel is.
5. Let op: het is belangrijk dat je vaak blijft roeren, niet te veel olie gebruikt en lang genoeg wacht totdat het een beetje klonterige vlokken worden. Eigenlijk net zoals bij scrambled egg.
Eet smakelijk!
Geschreven door
Geneal Harreman
Ik ben werkzaam als sous chef bij De Kas in Amsterdam Oost sinds de komst van de 2 nieuwe chefs/eigenaren, sinds Oktober 2019 als chef de cuisine. daarvoor 3 jaar lang werkzaam geweest bij Rijks als senior Chef de parti. Daarvoor ben ik 4 jaar lang chef de parti geweest bij restaurant Vermeer.