0/5 (0 Reviews)

Zó lekker: recept voor vegan scrambled tofu

Van lekkere recepten krijgen we bij Vitaily nooit genoeg. We hebben weer iets lekkers op het digitale menu staan voor jullie: vegan scrambled tofu. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Van lekkere recepten krijgen we bij Vitaily nooit genoeg. We hebben weer iets lekkers op het digitale menu staan voor jullie: vegan scrambled tofu. Dat wordt gegarandeerd smullen.

Recept voor 2 personen
15 minuten bereidingstijd

Dit zijn de ingrediënten:

– 250 gram tofu
– 80 gram aquafaba (het vocht dat in blikjes kikkererwten zit)
– 10 gram olijfolie
– 2,5 TL Kurkuma
– 1 TL paprikapoeder
– ½ TL kala namak-zout
– 1 TL kerriepoeder
– 1 TL zout
– 10 slagen zwarte peper uit de pepermolen

En zo maak je de vegan scrambled tofu

1. Snijd de tofu in kleine blokjes en doe dit in een kom.
2. Voeg de aquafaba en de rest van de ingrediënten hieraan toe en roer het geheel met een lepel.
3. Pak dan vervolgens de staafmixer en pulse (beetje bij beetje indrukken) het geheel totdat het een korrelige, maar beslag-achtige substantie is.
4. Verhit een pan op middelhoog vuur met een laagje olie en bak de tofu hierin gaar totdat het mooi goudgeel is.
5. Let op: het is belangrijk dat je vaak blijft roeren, niet te veel olie gebruikt en lang genoeg wacht totdat het een beetje klonterige vlokken worden. Eigenlijk net zoals bij scrambled egg.

Eet smakelijk!

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag
Geschreven door

Geneal Harreman

Ik ben werkzaam als sous chef bij De Kas in Amsterdam Oost sinds de komst van de 2 nieuwe chefs/eigenaren, sinds Oktober 2019 als chef de cuisine. daarvoor 3 jaar lang werkzaam geweest bij Rijks als senior Chef de parti. Daarvoor ben ik 4 jaar lang chef de parti geweest bij restaurant Vermeer.

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.