0/5 (0 Reviews)

Pizza met burrata en courgette

Zo, tijd voor een heerlijk recept voor het weekend! Charlotte van Charlie’s Kitchen heeft

Dit heb je nodig (voor 6 tot 8 punten pizza)

  • 1 bloemkoolbodem of normale pizzabodem
  • 1 el goede olijfolie
  • 1 rode ui, in maantjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 handje rucola
  • 1 burrata
  • 1 hand Parmezaanse kaas
  • 1 blik artisjokken
  • 10 dunne plakjes courgette

Zo maak je ‘m: 

  1. Smeer de pizzabodem in met olijfolie en verwarm in de oven zoals staat aangegeven. Meestal is dat +- 5 minuten.
  2. Bak de pijnboompitjes in met een beetje peper en zout tot ze goudbruin zijn. 
  3. Snijd de courgette en artisjokken in flinterdunne plakjes. Hiervoor kun je eventueel (voorzichtig!) een kaasschaaf gebruiken.
  4. Beleg de pizzabodem met de plakjes courgette, plakjes artisjok en rode ui maantjes.
  5. Trek de burrata in stukjes met je handen (zoals het hoort ;)) en sluit af met de Parmezaanse kaas. 
  6. Zet de pizza tussen de 10 en 15 minuten in de oven op 180 graden. Houd goed in de gaten, want elke oven is anders. Als de pizza er goed uitziet, haal je ‘m eruit. Eet smakelijk! 
Geschreven door

Team Vitaily

Vitaily staat voor een vitaal leven. Vol energie kunnen sporten, de wereld ontdekken en bewust genieten. Natuurlijk doen we allemaal ons best om zo gezond mogelijk te leven, maar een steuntje in de rug is altijd fijn. Vitaily vult voedingsstoffen aan die de vitale functies van je lichaam ondersteunen, met hoge kwaliteit ingrediënten. Renate, Anita en Debbie sturen onze supplementen vanuit Heemskerk de hele wereld over. Daarnaast werkt Vitaily samen met een sterk netwerk van freelancers. Alles om het vitaliteits-virus nog breder te verspreiden! Vitaily zorgt voor jou. Elke dag opnieuw.