0/5 (0 Reviews)

Pittige pompoensoep met linzen

Opwarmertje nodig? Zet gauw de ingrediënten voor deze pittige pompoensoep met linzen op je boodschappenlijstje! 🌶️⁠

Wanneer duik jij de keuken in voor dit heerlijke recept van @charlie_s_kitchen?

Dit heb je nodig voor de pompoensoep

– 2 bouillonblokjes (groenten)⁠
– 2 tenen knoflook⁠
– 3 cm gember⁠
– 1 stukje sereh/citroengras⁠
– 1 rode peper⁠
– 2 eieren⁠
– 1 verse flespompoen of twee doosjes pompoenblokjes uit de diepvries⁠
– 1 winterpeen⁠
– 1 of 2 tl sambal (net hoeveel pit je ‘m wilt geven)⁠
– 2 handjes voorgekookte linzen⁠ (zelf koken of gekookt in zak kopen)⁠

Zo maak je ‘m

1. Maak de bouillon volgens de verhouding op de verpakking, pers twee tenen knoflook en rasp de gember. Maak de sereh schoon, snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten (let op: je vist de sereh en de peper later weer uit de bouillon). ⁠
2. Voeg de gember, knoflook, sereh en rode peper toe aan de groentebouillon en laat het op laag vuur een uur trekken. Als je een verse flespompoen gebruikt, kook je deze tegelijkertijd beetgaar. ⁠
3. Kook twee eieren naar wens, pel deze en leg ze opzij. ⁠
4. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes of reepjes.⁠
5. Voeg de flespompoen en de winterpeen toe aan de bouillon en laat dit half uurtje koken.⁠
6. Verwijder de sereh en rode peper uit de bouillon en pureer de soep.⁠
7. Zet de pan terug op het vuur en voeg de voorgekookte linzen toe.⁠
8. Schep de soep op, roer de theelepel sambal erdoorheen en voeg het ei (en eventueel de rode peper) toe.⁠

Eet smakelijk! ⁠

Geschreven door

Charlotte de Jong

De online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach. Ik heb het laatste jaar heel veel kennis mogen opdoen door het cadeau dat ik kreeg.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.