Last van een winterdip? Wat ons betreft is het de perfecte reden om een recept met blauwe bessen en chocolade (want daar zit phenylalanine in, een stofje dat je lichaam omzet naar ‘gelukshormoon’ dopamine) met jullie te delen. Het recept is van Charlie’s Kitchen en heet ‘Kokosdream’ …
Recept voor 1 persoon
15 minuten bereidingstijd
Dit heb je nodig:
– 150 gram kokosyoghurt
– 80% pure chocolade, fijngehakt
– 1 el blauwe bessen
– 1 tl kokosrasp
– 2 el chocolade granola → zie recept hieronder
Om dit ontbijtje of dessert op tafel te toveren, moet je dus eerst chocoladegranola maken. Dit heb je nodig voor 1 grote pot:
– 200 gram gemengde noten
– 2 bananen
– 300 gram havervlokken (of 150 gram speltvlokken en 150 gram havermout)
– 4 el ahornsiroop
– 2 tl rauwe cacao
– zeezout
Stap 1: Zo maak je de chocoladegranola
- Verwarm de oven voor tot 200ºC.
- Hak de gemengde noten fijn.
- Prak de bananen in een grote kom, voeg dan alle overige ingrediënten toe en meng deze goed door elkaar. Voeg een snufje zeezout toe om het op smaak te brengen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de plaat.
- Laat de granola ongeveer 15-20 minuten bakken. Hussel het geheel halverwege even goed door elkaar.
- Laat de granola goed afkoelen en bewaar het in een luchtdichte pot of bak.
Stap 2: Maak de Kokosdream
Granola gelukt? Dan nu de Kokosdream …
1. Start met 2 el chocoladegranola op de bodem.
2. Schenk de kokosyoghurt hier overheen.
3. Maak af met de stukjes pure chocolade, blauwe bessen en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Geschreven door
Charlotte de Jong
De online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach. Ik heb het laatste jaar heel veel kennis mogen opdoen door het cadeau dat ik kreeg.