Waarom zou je een multivitamine nemen?

We doen er alles aan om door middel van een optimaal voedingspatroon, vol groenten (ons advies is minimaal 500 gram per dag) en fruit, vitaal te zijn. We weten ook dat een halfuur per per dag bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid. Net als veel water drinken, ontspannen en bewust rustmomenten inbouwen. Soms kan het nodig zijn om je gezondheid extra te ondersteunen met extra vitaminen.

Waarom Vitaily?

Vitaily is een multivitamine waarmee je de zinvolle voedingsstoffen aanvult, ook als je vegetariër of vegan bent. De ingrediënten en doseringen zijn opgesteld door de experts van OERsterk. Daarbij zijn ze uitgegaan van een gezond, gevarieerd voedingspatroon met veel verse producten en groenten.

Richard de Leth, oprichter van OERsterk, wilde een basissupplement voor hemzelf en zijn familie. Alle Vitaily ingrediënten zijn dus van de beste kwaliteit. De dosering is afgestemd om jouw lichaam, juist in deze tijd, extra’s te geven. Toevoegingen zijn zoveel mogelijk vermeden.

De dagdosering bestaat uit twee softgels en twee tabletten, verpakt in losse biofolie-zakjes. De zakjes zijn ook handig om op reis mee te nemen.

Vitaily is goedkoper dan losse supplementen en andere multivitamines van dezelfde kwaliteit. Je koopt namelijk rechtstreeks van de producent, zonder tussenhandelaren.

Als laatste staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De dagzakjes zijn bijvoorbeeld niet van plastic maar van biologisch afbreekbare biofolie. Ook planten we voor iedere maanddoos één boom: zo wordt niet alleen de gebruiker, maar ook de wereld steeds vitaler.

De belangrijke omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze zijn vooral te vinden in zeevis- en schaaldieren, maar ook in algen. Alfa-linoneelzuur (ALA) is een omega-3 vetzuur dat voorkomt in planten.

EPA en DHA zijn belangrijk voor mensen. Je kan EPA en DHA maken van het plantaardige omega 3-vetzuur ALA. Vitaily bevat 404 mg DHA, 200 mg EPA en 1050 mg vetzuren uit algenolie.
De algenolie is – net als de softgels en alle ingrediënten in Vitaily – compleet vegan. Omega-3 vetzuren raken snel beschadigd door licht en verhitting. Vitaily bevat het additief vitamine E die als antioxidant de vetzuren tegen oxidatie helpt beschermen.

DHA en EPA zijn goed voor het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA). DHA draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Lees verder

Vitamine A komt voor in planten als bètacaroteen. Vitamine A draagt bij aan de afweer, je gezichtsvermogen, de huid en slijmvliezen.

Lees verder

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een hormoon. Je kunt het namelijk zelf aanmaken. Vitamine D heeft veel verschillende functies. Het helpt bij calciumopname in de botten, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan een goede spierfunctie.

Het meeste van onze Vitamine D maken we zelf aan wanneer we in de zon zitten. Je kunt je lichaam een handje helpen door extra Vitamine D te nemen, met name in de herfst en winter.

De dagzakjes van Vitaily bevatten plantaardige Vitamine D3 (cholecalciferol). Hiermee helpt Vitaily bij de calciumopname in de botten en ondersteunt het ook je afweer en spieren.

Lees verder

Vitamine K is eigenlijk twee soorten vitamines: K1 en K2. Vitamine K is goed voor de bloedstolling. Je vindt vitamine K1 in bladgroenten, dus je hebt hier meestal al voldoende van. Vitamine K2 vind je in gefermenteerde en dierlijke producten, vooral de vettige delen. Bijvoorbeeld in natto en/of dagelijks een hele bak kwark. Een supplement kan een goede aanvulling bieden.

Lees verder

Vitamine B12 speelt onder andere een rol bij de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel, de weerstand en de energieproductie.

Vitaily bevat vitamine B12 in twee werkzame vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine. Beide zijn waardevol voor je lichaam.

Lees verder

Jodium is van belang voor de werking van de schildklier. Je vindt het veel in eten dat uit de zee komt, zoals schaaldieren, vis en zeewier/algen. Jodium wordt toegevoegd aan zout. Een gericht supplement helpt je om jouw optimale niveau van jodiuminname te ondersteunen. Vitaily bevat jodium als kaliumjodide, de standaard vorm van jodium in supplementen.

Lees verder

Magnesium is een belangrijk mineraal voor je lichaam. Het ondersteunt onder andere de zenuwen, spieren en botten. Je vindt magnesium vooral in bladgroenten. Veel mensen kunnen zichzelf nog beter ondersteunen door hier meer van te eten/ binnen te krijgen.

Vitaily bevat magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat: magnesium met het aminozuur glycine. Je neemt magnesiumbisglycinaat makkelijk op.

Lees verder

Selenium is net als jodium belangrijk voor een goed werkende schildklier. Daarnaast is het ook een antioxidant en ondersteunt het jouw afweer, huid en nagels. Vitaily bevat selenomethionine, selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaard vorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

Lees verder

Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, maar ook voor het behoud van sterke botten, haar en huid. Zink draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Omdat het lichaam geen specifieke zinkvoorraad heeft, is het belangrijk dat je dagelijks zink in jouw voedingspatroon toevoegt. Vitaily bevat, als aanvulling op jouw voeding, zink als zinkmethionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

Lees verder

Ingrediënten Vitaily en gebruik

Neem de inhoud van 1 dagverpakking per dag bij voorkeur met een glas water bij een maaltijd.

Ingrediënten
per dagdosering
% RI 

Omega 3 capsule (algenolie) met vitamine D3 & K2


2 softgels

Omega 3 vetzuren uit algenolie
1050 mg
*
– Waarvan eicosapentaeenzuur (EPA)
200 mg
*
– Waarvan docosahexaeenzuur (DHA)
404 mg
*
Vitamine A (bètacaroteen)
400 mcg
50%
Vitamine D3 (3.000 IE)
75 mcg
1500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol concentraat)
10 mg
83%
Vitamine K2 (MK-7)
90 mcg
120%

Magnesium Plus


2 tabletten

Magnesium (50% bisglycinaat, 50% citraat)
300 mg
80%
Jodium (kaliumjodide)
100 mcg
67%
Selenium (L-selenomethionine)
60 mcg
109%
Zink (zinkmethionine)
9 mg
90%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat, actieve vorm)
1.0 mg
71%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)
2.8 mcg
102%
Taurine
200 mg
*
L-glycine
200 mg
*

Vulstof tablet microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC. Vulstof softgel tapioca zetmeel, glycerol en water.
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

Onze vulstoffen

Overige ingrediënten

Vitaily is een voedingssupplement in de categorie multivitaminen en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl. Droog, koel en donker bewaren.

In het tablet zit vulstof: microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC. In de capsules zit vulstof: tapioca zetmeel, glycerol en water.

Belangrijk:

  • Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot 18 jaar. (door de dosering van vitamine D en magnesium ).
  • Overschrijd niet de aanbevolen dosering.
  • Voedingssupplementen mogen niet als substituut voor een gevarieerde voeding worden gebruikt.
  • Gebruik niet als de verzegeling van de verpakking is beschadigd bij aankoop.
  • Raadpleeg eerst je dokter wanneer je onder behandeling staat voor een medische aandoening, als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.

Wij maken gezond leven
leuk, makkelijk en duurzaam

Samen maken wij jou en de wereld vitaler.

Vitaily zorgt
voor jou

Blijf op de hoogte en mis niks van onze

Vitale updates

Van blogs bomvol achtergrondinformatie tot recepten en van podcast- en boekentips tot af en toe een actie.

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.