Ingrediënten Vegan

Wat zit erin?

Op zoek naar de ingrediënten van Vitaily Basis? Bekijk de Vitaily Basis ingrediënten 

Waarom zou je een multivitamine nemen?

Het is moeilijk om echt alle noodzakelijke voedingsstoffen uit je eten te halen, zelfs als je vers, gezond en gevarieerd eet. Bij vegetariërs en veganisten kan een vitamine B12-tekort optreden, omdat deze vitamine van nature niet in plantaardig voedsel voorkomt. Daarnaast krijgen de meeste Nederlanders te weinig vitamine K2 binnen, wat met name in natto – een gefermenteerd sojaproduct – zit. Heb je dit wel eens gegeten? De meeste mensen vinden het niet te pruimen.

Ook schiet de vitamine D-inname via voeding tekort. Het zit met name in vette vis, wat de meeste mensen – en met name vegetariërs en veganisten – te weinig eten. Bovendien is de hoeveelheid vitamine D in vis gering. Verder krijgt de gemiddelde Nederlander te weinig magnesium en selenium binnen. Met meer onderzoek is het ook duidelijk dat de minimale en optimale inname van voedingsstoffen ver uit elkaar kunnen liggen. Bij sommige voedingsstoffen kan het voordelig zijn om meer te nemen dan minimaal aangeraden wordt.

Je kan supplementen gebruiken om ontbrekende stoffen aan te vullen en naar het optimale niveau te brengen. Maar dat zijn een hoop losse potjes als je dat alleen al voor de essentiële stoffen wilt doen. De goedkoopste supplementen werken vaak niet goed en de beste supplementen zijn natuurlijk het duurst. En ieder supplement komt met zijn verpakking en vulstoffen. Een multivitamine lijkt een goede oplossing, maar alleen als je erop vertrouwt dat deze daadwerkelijk afgestemd is op jouw behoeftes.

Waarom is Vitaily Vegan beter dan andere multivitamines?

Vitaily Vegan is een multivitamine waarmee je die snel-gemiste essentiële voedingsstoffen aanvult, zeker als je vegetariër of vegan bent. De ingrediënten en doseringen zijn opgesteld door de experts van OERsterk. Daarbij zijn ze uitgegaan van een gezond, gevarieerd voedingspatroon met veel verse producten en groenten.

Richard de Leth, oprichter van OERsterk, wilde een basissupplement voor hemzelf, zijn familie en de mensen die het OERsterk programma volgen. Ieder ingrediënt is dus van de beste kwaliteit en hoogste werkzaamheid. De dosering is afgestemd op de behoeftes van tegenwoordig. Vitaily Basis bevat ondersteunende ingrediënten die de opname en werking van de essentiële voedingsstoffen verbeteren. En natuurlijk zijn onnodige toevoegingen zo veel mogelijk vermeden.

De dagdosering bestaat uit twee softgels en twee tabletten, verpakt in losse biofolie-zakjes. Je hoeft dus niet in de weer met meerdere potjes. De zakjes zijn ook handig om op reis mee te nemen.

Vitaily Vegan is veel goedkoper dan losse supplementen en andere multivitamines van dezelfde kwaliteit. Je koopt namelijk rechtstreeks van de producent, zonder tussenhandelaren.
Als laatste staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De dagzakjes zijn bijvoorbeeld niet van plastic maar van biologisch afbreekbare biofolie. Ook planten we voor iedere maanddoos één boom: zo wordt niet alleen de gebruiker, maar ook de wereld steeds vitaler.

Over de Vitaily Vegan ingrediënten

Voedingsstoffen komen voor in meerdere vormen. Die kunnen verschillen in hoe goed je ze opneemt en kan gebruiken. De ingrediënten van Vitaily Vegan zijn daarom zorgvuldig geselecteerd op de beste werking en opname.

Omega-3 vetzuren

De belangrijke omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze zijn vooral te vinden in zeevis- en schaaldieren, maar ook in algen. Alfa-linoneelzuur (ALA) is een omega-3 vetzuur dat voorkomt in planten.

EPA en DHA zijn erg belangrijk voor mensen. Je kan EPA en DHA maken van het plantaardige omega 3-vetzuur ALA, maar niet genoeg om in je behoefte te voorzien. Aanvulling van de omega 3-vetzuren EPA en DHA in de vorm van een supplement is dus voor de meeste mensen noodzakelijk.

Vitaily Vegan bevat 1400 mg omega-3 vetzuren uit algenolie. De algenolie is – net als de softgels en alle ingrediënten in Vitaily Vegan – compleet vegan. Omega-3 vetzuren raken snel beschadigd door licht en verhitting. Vitaily Vegan bevat de antioxidant vitamine E om de vetzuren tegen oxidatie te beschermen.

DHA en EPA zijn goed voor het hart en het triglycerideniveau in het bloed. Ze dragen ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie.

vitaily vegan ingredient omega 3

Vitamine A als bètacaroteen

Vitamine A komt voor in planten als bètacaroteen. Vitamine A draagt bij aan de afweer, je gezichtsvermogen, de huid en slijmvliezen.

Vitamine D3

Het meeste van jouw vitamine D komt niet uit voeding, maar maak je zelf als je in de zon zit. We komen echter steeds minder buiten zonder zonnebrand. De zon is in de winter ook niet sterk genoeg om vitamine D mee te maken. Je loopt dus snel een vitamine D-tekort op, zeker in de winter.

Vitaily Vegan bevat plantaardige vitamine D3. Vitamine D helpt bij de calciumopname in de darmen en botten. Het ondersteunt ook je afweer en spieren.

vitaily vegan ingredient vitamine d3

Vitamine K2

Vitamine K is eigenlijk twee soorten vitamines: K1 en K2. K1 is erg goed voor de bloedstolling en K2 is het beste in calciumregulatie. Je vindt vitamine K1 in bladgroenten, dus je hebt niet snel een tekort. Vitamine K2 vind je in gefermenteerde en dierlijke producten, vooral de vettige delen. De kans is groot dat je deze producten te weinig eet voor de vitamine K2 die je nodig hebt. Check maar eens bij jezelf: eet jij regelmatig natto en/of dagelijks een hele bak kwark? Waarschijnlijk niet. Vitaily Vegan bevat vitamine K2 als plantaardige bron (MK-7).

vitaily vegan ingredient vitamine k2

Vitamine B12

Vitamine B12 speelt onder andere een rol bij de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel, de weerstand en de energieproductie.

Vegetariërs en veganisten hebben een groter risico op een vitamine B12-tekort, omdat zij geen of nauwelijks dierlijk voedsel eten. Omdat in de lever een grote hoeveelheid vitamine B12 opgeslagen ligt, zul je een verminderde inname via de voeding niet snel opmerken. Het kan jaren duren voordat de vitamine B12-voorraad uitgeput is en zichtbaar wordt aan de hand van symptomen en je bloedwaarde. Vitaily Vegan bevat vitamine B12 in twee werkzame vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine. Beide zijn waardevol ter preventie van een vitamine B12-tekort.

vitaily vegan ingredient vitamine b12

Magnesium

Magnesium heeft van alle mineralen de meeste functies in het lichaam. Het ondersteunt onder andere de hersenen, zenuwen, spieren en botten. Je vindt magnesium vooral in bladgroenten, maar je moet daar veel van eten om genoeg magnesium te krijgen. Het is dus een goed idee om wat meer magnesium te nemen.

Vitaily Vegan bevat magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat: magnesium met het aminozuur glycine. Je neemt magnesiumbisglycinaat makkelijk op. Daar helpt vitamine B6 ook bij. Glycine en taurine ondersteunen de werking van magnesium, vooral in de zenuwen en hersenen. Magnesiumbiglycinaat is in staat om het magnesiumgehalte in de hersenen en in het bloed te verhogen, terwijl magnesiumcitraat ook de magnesiumstatus in de spieren kan verhogen. De spieren worden dus met name door magnesiumcitraat ondersteund.

vitaily vegan ingredient magnesium

Jodium

Jodium is essentieel voor de werking van de schildklier. Je vindt het veel in eten dat uit de zee komt, zoals schaaldieren, vis en zeewier/algen. Niet iedereen eet daar voldoende van. Dat is al lang genoeg een probleem dat jodium wordt toegevoegd aan zout. Maar omdat we steeds meer op toegevoegd zout letten, verminderen we daarmee ook de jodiuminname.
Vitaily Vegan bevat jodium als kaliumjodide, de standaard vorm van jodium in supplementen.

vitaily vegan ingredient jodium

Selenium

Selenium is net als jodium essentieel voor de goede schildklierwerking. Daarnaast is het ook een antioxidant en helpt het je afweer, haar en nagels. Vitaily Vegan bevat selenomethionine, selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaard vorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

vitaily vegan ingredient selenium

Zink

Zink is essentieel voor het immuunsysteem, maar ook voor gezonde botten, haar, huid en de slijmvliezen. Het is onderdeel van ongeveer 100 enzymen in het lichaam. Dit zijn stoffen die noodzakelijk zijn om allerlei processen, zoals de stofwisseling, mogelijk te maken. Omdat het lichaam geen specifieke zinkvoorraad heeft, is het belangrijk dat je dagelijks zink binnenkrijgt. Vitaily Vegan bevat zink als zinkmethionine. Dit is de standaardvorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

vitaily vegan ingredient zink

Ingrediënten & gebruik

Neem de inhoud van 1 dagverpakking per dag bij voorkeur met een glas water bij een maaltijd.
Eén verpakking Vitaily Basis bevat 30 dagdoseringszakjes.

Ingrediënten per dagdosering % RI
Omega 3 capsule (algenolie) met vitamine D3 & K2 2 softgels
Omega 3 vetzuren 1400 mg *
- Waarvan eicosapentaeenzuur (EPA) 420 mg *
- Waarvan docosahexaeenzuur (DHA) 210 mg *
Vitamine A (retinol) 400 mcg 50%
Vitamine D3 (3.000 IE) 75 mcg 1500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol concentraat) 10 mg 83%
Vitamine K2 (MK-7) 90 mcg 120%
Magnesium Plus 2 tabletten
Magnesium (50% bisglycinaat, 50% citaat) 300 mg 80%
Jodium (kaliumjodide) 100 mcg 67%
Selenium (L-selenomethionine) 60 mcg 109%
Zink (zinkmethionine) 9 mg 90%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat, actieve vorm) 1.0 mg 71%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine) 2.8 mcg 102%
Taurine 200 mg *
L-glycine 200 mg *

RI = aanbevolen dagelijkse referentie inname op basis van een gemiddelde volwassene (8400 kJ /  2000 kcal).
* RI onbekend

Overige ingrediënten

In tablet, vulstof: microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC.
In capsule, vulstof: tapioca zetmeel, glycerol en water.

Vitaily Vegan is een voedingssupplement in de categorie multivitaminen en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl. Droog, koel en donker bewaren.

Waarschuwing

  • Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (door de dosering van vitamine D)
  • Overschrijd niet de aanbevolen dosering.
  • Gebruik niet als de verzegeling van de verpakking is beschadigd bij aankoop.
  • Raadpleeg eerst je dokter wanneer je onder behandeling staat voor een medische aandoening, als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.

Wil jij ook iedere dag vitaler worden?

start nu met vitaily

vitaily vegan sachet

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen