Hier moet je op letten bij het kiezen van voedingssupplementen

Voedingssupplementen kiezen die werken voor jou? Oei, lastig. Zoek maar eens online of loop een willekeurige drogist of natuurvoedingswinkel binnen – de keuze is reuze. Wij helpen je een eindje op weg.

Voedingssupplementen kiezen? Het valt niet mee. Er zijn sowieso twee hele belangrijke vragen die je moet stellen als je op zoek bent naar suppletie:

Welke ingrediënten zijn er gebruikt voor het supplement?

Vitaminen en mineralen kunnen van verschillende oorsprong zijn, en het is belangrijk om onderscheid te maken. Niet alle varianten van een vitamine of mineraal werken even goed. 

Een mineraal waar verschillende varianten van zijn – en waar grote verschillen zijn in hoe je lichaam het opneemt – is magnesium. De organische vormen magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat worden veel beter opgenomen dan bijvoorbeeld de anorganische vorm magnesiumoxide. Kijk dus altijd goed op het etiket welke vorm(en) van magnesium in het supplement zijn verwerkt, dan weet je al gauw of je goed zit. 

Een ander goed voorbeeld is Omega 3. Veel multivitaminen bevatten visolie als bron voor Omega 3, maar dit is niet goed voor de natuur, omdat het bijdraagt aan overbevissing. Vitaily kiest bijvoorbeeld voor plantaardige algenolie als Omega 3 bron. Dit heeft als bijkomend voordeel dat onze krachtpatsers ook geschikt zijn voor veganisten.

Van vitamine D is D3 de best opneembare vorm.

Hoe hoog is de dosering?

Ook dosering van vitaminen en mineralen iets om kritisch naar te kijken. Is de dosering te laag? Dan heeft het supplement weinig invloed. Toch is het ook absoluut niet verstandig om ‘het zekere voor het onzekere’ te nemen en voor een hoge dosering te gaan. Een té hoge dosering kan namelijk gevaarlijk zijn en juist een negatief effect op je gezondheid hebben. Let daarom goed op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Onze collega’s van OERsterk hebben dit heel overzichtelijk voor je op een rijtje gezet

Voedingssupplementen kiezen: hier staat Vitaily voor

Wil je de zekerheid dat jouw voedingssupplement wel goede ingrediënten bevat en je er ook nog eens de juiste dosering mee binnenkrijgt? Dan zijn de supplementen van Vitaily echt iets voor jou. Het brein achter Vitaily, Richard de Leth, heeft de doseringen van onze supplementen precies afgestemd op wat mensen over het algemeen nodig hebben als extra ondersteuning voor hun gezondheid en vitaliteit. Ze zijn verpakt in een biologisch afbreekbaar dagzakje, zodat je op een duurzame manier je eigen gezondheid ondersteunt. Probeer Vitaily zelf! 

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag