4.7/5 (3 Reviews)

Heerlijk bananenbrood-recept

Tijd om te bakken! Vandaag delen we een heerlijk bananenbrood-recept van Charlie’s Kitchen met je. Want bananenbrood is áltijd een goed idee, toch? ⁠

Dit heb je nodig:⁠

– 200 gram havermeel of havermout⁠
– 4 hele goede rijpe bananen⁠
– 3 eieren 🥚⁠
– 4 tl bakpoeder⁠
– 1 tl koekkruiden, kaneel, speculaas (of allemaal)
– 1 goede snuf zout⁠

Zo maak je deze lekkernij:⁠

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Bedek de bakplaat met een velletje bakpapier.⁠
  3. Meng in de blender of in een keukenmachine de bananen, eieren, havermeel, kruiden en bakpoeder.⁠
  4. Schenk het mengsel in het blik. ⁠
  5. Maak eventueel af met wat noten, zaden of plakjes banaan op de bovenkant.
  6. Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.⁠
  7. Haal daarna uit de oven, laat volledig afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. Bewaar de cake ook na het aansnijden in de koelkast. ⁠

En een bonustip: vries plakjes in! Zo heb je altijd iets gezonds én lekkers op voorraad als tussendoortje.

Geschreven door

Charlotte de Jong

De online voedingsdeskundige, spreker, content creator en transformatiecoach. Ik heb het laatste jaar heel veel kennis mogen opdoen door het cadeau dat ik kreeg.

Blijf op de hoogte

Vitale updates

Door op de button te klikken ga je ook akkoord met het verwerken van jouw gegevens volgens onze privacyverklaring.