Dit zijn de grote voordelen van koudetraining

Koudetraining wint de laatste jaren behoorlijk aan terrein in ons kikkerland. Steeds meer mensen treden in de voetsporen van Wim Hof. Wij snappen wel waarom, want er kleven behoorlijk wat voordelen aan koudetraining. In samenwerking met The Ice Guys Tribe vertellen we je er meer over.

Yes! Let’s go. Allereerst: wil je beginnen met koudetraining, zoals een ijsbad? Doe dit nooit zonder begeleiding van een professionele instructeur. Want het líjkt misschien best simpel, om ‘even’ een ijsbad in te stappen. Maar jezelf blootstellen aan dusdanig forse kou is toch nét weer even een stap verder dan bijvoorbeeld koud afdouchen. En als je eenmaal de juiste tips & tricks kent, dan heb je daar voor de rest van je leven profijt van.

Voordelen van koudetraining

Laten we dan maar meteen overgaan op de grote voordelen van koudetraining. Want het is natuurlijk niet voor niets dat dit fenomeen de laatste jaren zo razend populair is geworden. Een ijsbad nemen is goed voor lichaam én geest. Een sterker lijf, innerlijke rust, (meer) mentale controle en een flinke energieboost; dat klinkt toch als muziek in de oren?

1. Allereerst werkt het nemen van een ijsbad ontstekingsremmend. Een flinke boost voor je immuunsysteem, dus!

2. De kou helpt daarnaast bij een betere doorbloeding en bevordert de gezondheid van je hart- en bloedvaten.

3. Ook mentaal biedt koudetraining grote voordelen. De extreme kou is een beste uitdaging voor jezelf. Door jezelf uit te dagen overtref je gegarandeerd je eigen verwachtingen. En die portie extra vertrouwen in jezelf ga je uitdagende situaties in het vervolg zelfbewuster in.

4. Kom maar door met die endorfine: van baden in een koud bad ervaar je een heuse stroming aan gelukshormonen.

5. Ook je relatie met stress verandert. Je ervaart door koudeblootstelling dat je lichaam aardig wat stress aankan en dat je met de juiste ademhalingstechnieken ook nog tot rust kunt komen. En dat terwijl je in een bak ijs zit.

6. Tot slot: wat ons betreft is koudetraining dé tool om oude gewoonten te herprogrammeren en nieuwe overtuigingen te trainen. Door bewust de koudeprikkel op te zoeken, stel je je lichaam in staat om te doen wat het misschien zelden tot niet heeft gedaan: haar natuurlijke oervermogens aanwakkeren.

The Ice Guys Tribe

Enthousiast geworden? En benieuwd waar je nou terecht kunt voor zo’n lekker verfrissend ijsbad?
Nou, bij David en Levi bijvoorbeeld – de founders van The Ice Guys Tribe.

In hun workshops en one day-retreats brengen ze deelnemers terug naar de echte ‘cirkel van invloed’. Los van de greep van het systeem en het ego, terug naar de basis en onze oer-vermogens. Van vastzitten in oude patronen en overtuigingen, naar een vrij en effectief leven. Ervaar diepe verbinding met jezelf en word je weerstand en ongemak de baas.

Over David & Levi
De heren achter The Ice Guys Tribe kennen elkaar van de kickboksschool. Hun gezamenlijke passie? Een gezonde leefstijl. David heeft een praktijk waar hij werkt als oefentherapeut. Daar kijkt hij verder dan de klacht, benadert deze op holistische wijze en kijkt hij naar de mind-bodyconnectie om tot duurzame transformaties bij zijn cliënten te komen.

Levi is vader van vier kinderen, bedrijfsleider met een groot team en trainer. Door dit drukke bestaan is hij zich gaan toeleggen op het biohacken en NLP. “Ik moest mijzelf gaan beschouwen als high performer om mijn bestaan verder uit te kunnen bouwen en om ook nog te genieten van het leven (en om minstens 100 jaar te worden, haha).

“Als mens zijn we geprogrammeerd om te hangen in het oude. Daar is ook niets mis mee. Oude stukken aankijken en de comfortzone ontstijgen; dat is soms een wat pijnlijke exercitie. Maar de beloning van verbinden met je gevoel, van een vrij en effectief leven leiden – een leven vol flow en vertrouwen – is die moeite meer dan waard!”
– David & Levi

Koud cadeautje

En natúúrlijk hebben we iets leuks voor jou, als Vitaily-fan.
Met de code iceicebaby krijg je 10% korting op een koudeworkshop naar keuze van The Ice Guys Tribe.

Via deze link kun je alle koudetrainingen van The Ice Guys Tribe bekijken én meteen boeken.

Enne… laat je ons weten hoe je het hebt ervaren?

Start direct met Vitaily

Kies voor ons flexibele membership of probeer het eerst een maand en ervaar het verschil. Vandaag besteld = morgen in huis.

Vitaily maandpakket

  • Eenmalig uitproberen
  • 30 alles-in-1-dagzakjes
  • Verzendkosten € 3,95  (gratis bij besteding vanaf € 80,-)
€ 2,50 per dag

Vitaily jaar membership

  • De áller-voordeligste optie
  • Vast membership (minimaal 1 jaar)
  • Nooit meer zonder dagzakjes
€ 2,50 € 2 per dag

Vitaily flexibel membership

  • Flexibel: Jij bent in control
  • Nooit meer zonder dagzakjes
  • Leveringen zijn tussentijds aan te passen
€ 3,00 € 2,20 per dag